حافظه خود را تقویت كنید

  • شروع کننده موضوع
  • #1

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,720
امتیاز
2,682
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک
آیا شما هم جزو افراد فراموشكار هستید؟ آیا می‌توانید نام عناصر درس شیمی را به یاد آورید. یا این كه تاریخ اولین برخورد با همسرتان را به خاطر می‌آورید؟ مسلما خیر. این به دلیل آن است كه حافظه به صورت انتخابی عمل می‌كند.
برخی از مسائل را به دلیل اهمیت بیشتر آسان‌تر از بقیه به ذهن می‌سپاریم. اما مغز قابلیت به خاطر سپردن هر موضوعی را دارد و فقط به كمی تمرین و ممارست نیاز است. در زیر شما را با روش‌های بهبود حافظه آشنا خواهیم كرد.
مساله: به جای پرداختن و وارد شدن به مطالب پیچیده روان‌شناسی در زمینه حافظه كوتاه مدت و بلندمدت بیایید فقط قرار بگذاریم دیگر مسائلی كه نباید فراموش می‌كردیم را از قلم نیندازیم. برای مثال هر كسی، شاید به غیر از معلم شیمی، شما را به خاطر به یاد نیاوردن فرمول یك ماده خاص خواهد بخشید.

با این حال ممكن است هنگامی كه در تختخواب خود دراز كشیده‌اید، به دلیل به خاطر نیاوردن تلفن دوست صمیمی‌تان كلافه و پریشان شوید. در زیر مواردی را كه باید سعی در به ذهن سپردن آنها نمایید، آورده شده است: اسامی، شماره‌های تلفن، قیافه‌ها، كارها، قرارهای ملاقات، تاریخ‌های تولد، گفتگوها و حقایق.
به یاد نیاوردن موارد فوق معمولا نتیجه توجه نداشتن به اندازه كافی است. اگر برایتان مهم بود، هیچ‌گاه فراموش نمی‌كردید. بار دیگر كمی بیشتر سعی و دقت كنید و ببینید تا چه اندازه بیشتر موفق خواهید شد. همچنین مشخص كنید كه كدام حافظه را دارید. بصری یا سمعی. وقتی پاسخ این سوال معلوم شد، در موقعیتی بهتر برای بهبود حافظه خود قرار خواهید گرفت.
در این قسمت نكات مهمی برای بهبود مهارت‌های به ذهن سپردن مسائل آمده است:
● فعال باشید
این درباره هر چیزی باید اعمال شود. هنگامی كه در حال شنیدن، تفكر و مطالعه هستید، سعی كنید از مطالبی كه فرد دیگری به شما گفته، نكته‌برداری كنید. اگر بی‌حال و غیرفعال باشید، مغزتان دچار كندی و تعلل خواهد شد و اگر برای فعال بودن تلاش كنید، ذهنتان آنچه را كه می‌بیند و می‌شنود را ثبت نموده و راحت‌تر می‌توانید آن را به خاطر بسپارید.
● تمركز كنید
به جزییات دقت كنید. در طول روز چیزهای بسیار زیادی را می‌شنویم اما تنها آنهایی را به یاد می‌آوریم كه برایمان اهمیت داشته باشد. مسائل مورد اهمیت خود را گسترش دهید تا بیشتر بتوانید آنها را به ذهن بسپارید. یك روش خوب این است كه همه چیز را حیاتی فرض كنید. وانمود كنید كه یك كارآگاه جنایی هستید و هرآنچه در اطراف شما در حال اتفاق افتادن است، اهمیت دارد.
پیوستگی ایجاد كنید: بین انچه می‌خواهید به یاد بسپارید و آنچه از پیش در ذهن دارید، ارتباط به وجود آورید. این ارتباط می‌تواند یك رنگ، یك عدد یا یك كلمه هم‌قافیه باشد. برای به‌خاطر داشتن نقشی از چیزهای مختلف، تصاویری كه هم‌قافیه با اعداد هستند را برای خود مجسم كنید. همچنین می‌توانید از كلمات مخفف و تركیب اسامی یا متصل نمودن اول حروف كلمات (مانند حروف ابجد) استفاده كنید.
● تكرار كنید
روش تنبیه معلم مدرسه‌تان را به یاد دارید؟ هرگاه فردی دچار خطایی می‌شد، مجبورش می‌كرد چندین و چند بار مطلبی را بنویسد. تكرار برای به ذهن سپردن موضوعات كمك كرده و باعث حك‌شدن افكار در مغزتان می‌شود. هرگاه فردی را ملاقات می‌كنید اسم او را در ذهن خود تكرار كنید. وقتی كسی شماره تلفنش را به شما می‌دهد، چندین‌بار آن را روی كاغذ بنویسید و با صدای بلند تكرار كنید. اگر می‌خواهید مطلبی را حفظ كنید، كافی است آن را چندین‌بار روی تكه‌ای كاغذ بنویسید.
● اسامی را به هم ربط دهید
وقتی با كسی كه با او قبلا آشنا شده‌اید، اما اكنون اسمش را به یاد نمی‌آورید، برخورد می‌كنید، دچار آشفتگی می‌شوید. مشكل را می‌توانید با مرتبط‌كردن آن اشخاص با كسی كه به آنها شباهت دارد یا با واژه‌ای كه با یكی از خصوصیات شخصیتی آنها نزدیك است، حل كنید. با اسامی آنها بازی كنید و یك تصویر خیالی از آنها در ذهن خود مجسم نمائید. برای به یادآوردن اسم فردی می‌توانید حروف الفبا را از ابتدا بازگو كنید تا این‌كه به حرف ابتدای اسم او برسید. حتما با این كار اسم را به خاطر خواهید آورد.
● تصویری با مفهوم ایجاد كنید
از هر آنچه می‌خواهید به خاطر بسپارید، تصویری خیالی در ذهن ایجاد كنید. موضوعی را در ذهن خود تصور نمایید تا بتوانید همه چیز را به صورتی واضح مشاهده كنید. وقتی چیزی را فراموش كردید، این تصویر را مجسم كنید تا مغزتان اطلاعات از دست رفته را بازیابی نماید.
● رهنمودهای همه‌منظوره‌
عمل كردن به این نكات باعث می‌شود ذهنی خلاق‌تر نسبت به گذشته داشته باشید.
● از اطلاعات لذت ببرید
ما همیشه موضوعاتی را در خاطرمان نگاه می‌داریم كه به آنها علاقه‌مند هستیم، اگر از ریاضیات متنفر هستید، حفظ كردن فرمول‌ها و تئوری‌های پیچیده برایتان بسیار سخت خواهد بود. اما اگر یك فرضیه ریاضی را به صورت كامل مطالعه كنید و با مصائب و سختی‌های فردی كه آن فرضیه را مطرح و عمر خود را برای اثبات آن صرف كرده آشنا شوید، یه موضوع علاقه‌مند می‌شوید و به خاطر سپردن آن بی‌ دردسر و آسان خواهد شد. همین مطلب در خصوص مسائل دیگر نیز صادق است حتما دلیلی وجود دارد كه به یادآوردن شماره تلفن رستوران مورد علاقه‌تان آسان‌تر از شماره تلفن مطب دندانپزشك شماست.
● وقت بگذارید
حافظه به صورت لحظه‌ای و آنی عمل نمی‌كند. برای هضم و درك اطلاعات باید وقت كافی صرف كنید. البته به خاطر سپردن بعضی چیزها سریع‌تر از بعضی دیگر انجام می‌گیرد. اما هیچ وقت خودتان را به دلیل كند بودن سرزنش نكنید. وقتی سعی در حفظ كردن چیزی دارید، سطح انرژی خود را بالا نگاه دارید و به صورتی موثر تمركز كنید.
● آرامش داشته باشید
فشار روانی برای برخی از افراد مفید است، اما اغلب وقتی ما از تنش‌ها رها هستیم، بهتر عمل می‌كنیم. نفس عمیق بكشید و آرامش خود را حفظ كنید. تمدد اعصاب باعث بالا رفتن سطح آگاهی و قابلیت به خاطر سپردن در شما می‌شود.
● گزینشی عمل كنید
محال است یك فرد همه مسائل اطراف خود را به ذهن بسپارد. شما باید انتخاب‌گر باشید، آنچه را كه مایل به نگهداری‌اش در حافظه هستید، برگزیده و بقیه را فراموش كنید. مغز شما مانند یك فایل می‌ماند. بنابراین پرونده‌های غیرضروری را دور انداخته و فضا را برای نگهداری چیزهایی مهم‌تر آزاد بگذارید.

مترجم: رزیتا شاهرخ‌
منبع: Readers digest


تحلیل : روزنامه جام‌جم
 

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
ارسال‌ها
7,646
امتیاز
37,423
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389
پاسخ : حافظه خود را تقویت كنید

لطفا منبع اینترنتیش رو هم ذکر کنید.

منبع : سایت آفتاب
آدرس مقاله : http://www.aftab.ir/news/2008/aug/15/c3c1218776832_science_education_research_memory.php

منم همین الان داشتم این مطلب رو از آفتاب میخوندم. دیدم عنوانش با مال شما یکیه گفتم چک کنم ، دیدم مطالب یکی هستند. میخواستم من بزارم تو سمپادیا اما دیدم شما گذاشتین. به هرحال مطلب خوبیه. البته کامل نیست اما خوب مهمه.
 

goooogooooli

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
476
امتیاز
557
نام مرکز سمپاد
فرزانگان تهران!
شهر
تهران
مدال المپیاد
زیست.........................دوستان می گن برو شیمی ولی من از شیمی بدم میاد!
رشته دانشگاه
دندان پزشكي
بازسازی حافظه!

آیا اخیراً فراموش کرده اید دسته کلید خود را کجا گذاشته اید ؟
ـ داخل اتاق می شوید. بدون اینکه بدانید برای چه کاری به آن سمت می روید ؟
ـ آیا بعد از ریختن چای در استکان قوری را در یخچال می گذارید ؟
ـ شماره تلفن خانه خود را فراموش می کنید ؟
ـ نگران نباشید! متخصصان معتقدند که استرس های روزمره تا حدی مغز انسان را تحت تأثیر قرار می دهند که کاهش حافظه را بوجود می آورد.

:: توصیه های پزشکان در مورد بازسازی حافظه:

1. موز بهترین دوست حافظه: ویتامین B بهترین تغذیه حافظه است و موز دارای این منبع غنی می باشد.

2. مهربانی با خود: انجام کارهای مورد علاقه مانند خریدن یک شاخه گل، کتاب رمان، ملاقات دوستان قدیمی و... باعث افزایش ترشح هورمون "دوپامین" می شود که احساس خوبی را در فرد به وجود می آورد و این افزایش تأثیر مثبتی بر سلسله اعصاب و آن بخش از مغز که مسئول حافظه است می گذارد.

3. قدم بزنید:
زنان یا مردانی که به طور مرتب قدم می زنند بسیار کمتر دچار فراموشی می شوند. تحقیقات نشان داده است که فعالیت، ارتباط مغزی را در بخشی که ذهن مسئول حافظه است گسترش می دهد.

4. غذای سس دار نخورید: بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی عادت غذایی بیش از 8 هزار نفر، استفاده از این نوع سس ها و غذاهای سویا دار باعث کاهش قدرت حافظه می شود. علت آن است که یک ماده شیمیایی موجود در این نوع سس ها و سویا که گفته می شود ضد سرطان و بیماری قلبی است دقیقاً عکس این خواص را با خود دارد. با این حال یک بار خوردن آن در هفته چندان مشکلی ندارد !

5. خواب به موقع: یک استراحت خوب مغز می تواند اطلاعات بیشتر و بهتری را به حافظه شما بازگرداند تا مغزی که تمام روز را بدون استراحت گذرانده باشد.

6. بیشتر به خودتان برسید: تحقیقات نشان می دهد افرادی که رژیم های غذایی بسیار کم کالری در برنامه روزانه خود دارند نه تنها پروسه اطلاع رسانی را بسیار کند انجام می دهند، بلکه از دیگر افراد هم سن و سال خود که این رژیم را ندارند نیز کمتر قادر به استفاده از حافظه خود می باشند. لذا به فکر خود باشید و رژیم های غیر موجه را فراموش کنید.

7. چای گیاهی بنوشید: آهن برای عملکرد صحیح حافظه ضروری است و نوشیدنی های کافئین دار به علت دارا بودن موادی به نام "تانن" ( اسید تانیک )، 75 درصد آهن موجود در بدن را از بین می برند.

8. خوردن قند و شکر مصنوعی را کاهش دهید: این امر ممکن است در کاهش وزن به شما کمک کند اما نوشیدن بیش از یک یا دو نوشیدنی رژیمی در طول روز حافظه دراز مدت شما را تخریب می کند. خوشبختانه تأثیرات منفی این مسئله دائمی نیست و شما به راحتی می توانید با قطع مصرف شیرینی های مصنوعی مجدداً حافظه خود را اصلاح کنید.

ممنون بابت مطلبتون نکات مهم رو مشخص کردم
 

nimafo

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,084
امتیاز
3,129
نام مرکز سمپاد
888
شهر
888
سال فارغ التحصیلی
888
مدال المپیاد
888
دانشگاه
888
رشته دانشگاه
888
حافظه تان را با این برنامه روزانه دو برابر کنید!

چرا و چگونه حافظه مان را با برنامه ای روزانه پرورش دهیم؟

از پنجاه سالگی به بعد، کاهش حافظه ما را نگران می کند، و از خود می پرسیم که آیا این آغاز بیماری آلزایمر است. اما قبل از اینکه به طور کامل دچار این بیماری شوید، هنوز فرصتی باقی است، تا به لطف برخی فعالیت ها و رعایت چند توصیه، پیشرفت این بیماری را کند کنید. می توانید از این راهنما پیروی کنید.



پیشگیری از مشکلات حافظه


با افزایش سن، حافظۀ ما روند بدتری را سپری می کند. بعضی مشکلات کم و قابل اغماض اند و بروز آنها با افزایش سن و پیری عادی است، برخی دیگر از نشانه های بیماری اختلال مشاعر مانند آلزایمر است. فراموش کردن نام فردی که هفتۀ گذشته ملاقات کرده اید، گم کردن کلیدها یا اشتباه رفتن راهرو مترو، رویدادهای کم اهمیت روزانه هستند که تا حدی طبیعی توصیف می شوند. در عوض، استفاده از یک کلمۀ نامربوط در وسط جمله، جاگذاشتن دسته کلید در یخچال یا فراموش کردن نام نزدیکان، علائم نگران کننده تری هستند. اگر این علائم در معاینۀ عصب شناسی تشخیص داده شوند، ممکن است که مشکلات سادۀ حافظه با پرورش درست و عاقلانۀ عملکردهای فکری و ذهنی متوقف شوند.


توصیه هایی برای پرورش حافظه

خود را به بازی های فکری محدود نکنید
تمام بازی هایی مثل سودوکو، جدول کلمات منقاطع، شطرنج، اسکرابل و بازی های دیگر برای به فعالیت واداشتن حافظه بسیار عالی اند. اما ارتباطات مغزی متفاوت و پیچیده هستند، بهتر است فقط به یک بازی یا یک گروه خاص از بازی ها محدود نشوید. همان طور که برای تغذیه ای سالم، باید از مواد متنوع و گوناگونی استفاده شود، لازم است مغز ما فعالیتش را بین منطق، خرد، واژگان، علوم و غیره جابه جا کند. همچنین، مطالعه، خرده کاری ها، کارهای دستی مثل بافتنی، ترکیب گل ها و نقاشی نیز بسیار مفیدند.

برای داشتن حافظه ای خوب: به روابط اجتماعی بپردازید و گسترش شان دهید
روش دیگری برای به کار انداختن مغز افزایش دادن فعالیت های اجتماعی است: ملاقات، بحث و گفتگو، سفر، نشست های فرهنگی، نامه نگاری ...


ورزش کردن برای تقویت حافظه عالی است

یک فعالیت جسمی متعادل، به شرط منظم بودن کافی است. برخی به پیاده روی یا یوگا می پردازند و عده ای دیگر باغبانی یا ژیمناستیک را ترجیح می دهند. دیگر با خودتان است که کدام یک را انتخاب می کنید، اما واجب است که تحرک داشته باشید تا عروق مغزتان سالم بمانند. بنابراین، حافظه تان با یک تغذیۀ خوب و اکسیژن کافی بسیار کارآمدتر خواهد بود.


خواب خوب برای حافظۀ خوب

در هر سنی، خوابیدن باعث ذخیره شدن اطلاعات در مغز می شود. همچنین، حافظۀ خوب نیازمند خواب خوب است.

افسردگی، نگرانی و کاهش تمرکز بر حافظه تأثیر می گذارند. داروهایی نظیر ضدافسردگی ها، آرامبخش ها، خواب آورها، بتابلاکرها یا آنتی هیستامین ها که به شدت هشیاری را مختل می کنند، نیز بر حافظه اثر منفی دارند.


برای داشتن حافظه ای قوی، الکل را کنار بگذارید یا میزانش را بسیار کم کنید!


الکل در دراز مدت باعث آسیب های مغزی و مختل شدن حافظه می شود. (البته این ربطی به ما نداشت ولی خوب خواستم کامل بگم)


مراقب خوراک تان باشید

برای فراهم کردن عناصر لازم برای عملکرد مطلوب مغز، رژیم غذایی باید متنوع و متعادل باشد.


برای محافظت از حافظه: یک جدول پزشکی منظم تهیه کنید

فشارخون بالا، کلسترول و اضافه وزن عواملی هستند که حتماً آزاردهنده و تأثیرگذارند زیرا این عوامل باعث بیماری های قلبی و عروقی می شوند، بیماری های قلبی و عروقی با منشأ اختلالات عروقی، هم به نوبۀ خود باعث بروز آسیب های مغزی می شوند.

مراقب بینایی و شنوایی تان باشید

با افزایش سن، ممکن است که بینایی و شنوایی کاهش یابد. هنگامی که بینایی ضعیف شود تمایل به فعالیت هایی نظیر مطالعه، حل جدول های متقاطع و کارهای دستی کم می شود. از سوی دیگر، کم شنوایی هم ممکن است انزوا و تنهایی را برای فرد به همراه داشته باشد.
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
100
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
روش های به خاطر سپردن نام افراد

تکنیک های زیر به شما کمک می کند اسم هر کس را که ملاقات می کنید، به خاطر بسپارید.

۱٫ علاقه نشان دهید: خیلی از ما حتی وقتی طرف مقابل را به ما معرفی می کنند، توجهی به اسم او نمی کنیم و همه حواسمان به خودمان است. پس اولین قدم برای به خاطر سپردن یک اسم این است که وقتی فرد به شما معرفی می شود، توجه و علاقه نشان دهید.

۲٫ بررسی کنید: وقتی فرد به شما معرفی می شود، همان موقع مشخص کنید که دوست دارد به چه نام خوانده شود. مثلاً در یک کنفرانس یا سمینار، ممکن است نام اشتباهاً چاپ شده باشد یا ممکن است فرد بخواهد نام او را رسمی تر یا غیررسمی تر صدا کنید.

یا ممکن است کسی شما را به هم معرفی کرده باشد که طرف مقابلتان را خوب نمی شناخته است. وقتی خودتان از او بپرسید که دوست دارد به چه نامی خوانده شود، هم اسم او در ذهنتان تکرار خواهد شد و هم خاطرتان جمع می شود که از اسمی استفاده خواهید کرد که خوشایندشان باشد.

۳٫ تصور کنید روی پیشانیشان حک شده است: فرانکلین روزولت همه کارکنانش را متعجب کرده بود که نام تقریباً تمام آنها را از بر بود. راز این کارش در چه بود؟ او سعی می کرد پیش خود تصور کند که اسم فرد روی پیشانی او حک شده است. این تکنیکی بسیار قدرتمند است که تجسم کنید نام فرد با رنگ ماژیک دلخواهتان روی پیشانی او نوشته شده است.

۴٫ نوشتن آن نام را تجسم کنید: برای پیش بردن قدم سوم، متخصصین برنامه ریزی زبانشناسی وابسته به اعصاب عقیده دارند که وقتی پیش خود تجسم می کنید که نوشتن اسم فرد مقابلتان به چه صورت می تواند باشد و آن را با نوک انگشتتان در هوا بنویسید، در به خاطرسپاری آن به شما کمک می کند.

۵٫ از هم پیوند های آن اسم استفاده کنید: می توانید اسم طرف مقابلتان را با یا تصویر آشنا یا یک فرد معروف ارتباط دهید. مثلاً اگر اسم خانمی ژاکلین است، او را به شکل ژاکلین کندی در یک لباس صورتی و کلاه تجسم کنید. اگر اسم مردی آرنولد است، فیلم ترمیناتور یا هیکل یک بدنساز و پرورش اندامی را به ذهن بسپارید.

۶٫ بارها از آن استفاده کنید: سعی کنید نام فرد را سه تا چهار مرتبه طی گفتگویتان تکرار کنید. اول وقتی تازه با هم آشنا می شوید، بعد وقتی سوالی از او می پرسید، و در زمان خداحافظی و غیره.

۷٫ آن نام را در فایل “ارتباطات جدید” ذخیره کنید: خوب است که نام فردی که با او ملاقات کرده اید، و محل و اطلاعات مربوط به آن ملاقات را در جایی ذخیره و یادداشت کنید. هر از گاهی نگاهی به این اسامی بیندازید، مخصوصاً وقتی می خواهید در کنفرانسی یا جلسه ای شرکت کنید که چند نمونه از آن افراد در آن شرکت دارند.

بااستفاده از این تکنیک ها قدرت به خاطر سپاردن اسامی در شما تقویت می شود اما همیشه این امکان وجود دارد که این اسم ناگهان از ذهنتان بیرون رود و فراموشش کنید. اگر خواستید با شخصی ملاقات کنید که قبلاً یکبار ملاقات کرده باشید و نامش را می دانستید، اما نتوانستید نام او را به خاطر بیاورید، دو انتخاب پیش روی شماست:

اول اینکه با آغوش باز با او روبه رو شوید و با خیره شدن به چشمانش بگویید، “از ملاقات دوباره با شما خیلی خوشوقتم” و بعد اسم او را از کس دیگری یا لیست اسامی میهمانان پیدا کنید.

و یا کمی صادقانه تر برخورد کنید، یعنی با همان گرمی از او استقبال کنید اما بگویید، “من خیلی خوب شما را به خاطر می آورم اما متاسفانه نامتان را فراموش کرده ام…”


این یه مقاله از یه مجلست امیدوارم به دردتون بخوره
همه ما بعضی وقتا چیزای ساده رو فراموش می کنیم
اما راه هایی برای تقویت حافظه وجود داره
پس اگه شما هم بعضی چیزا رو فراموش می کنین ناراحت نشین می شه به راحتی کنترلش کرد (;
 

nimafo

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,084
امتیاز
3,129
نام مرکز سمپاد
888
شهر
888
سال فارغ التحصیلی
888
مدال المپیاد
888
دانشگاه
888
رشته دانشگاه
888
GPS ، حافظه را تخريب مي‌کند!

جام جم آنلاين: گروهي از دانشمندان کانادايي در بررسي هاي خود نشان دادند که زياده روي در استفاده از سيستم هاي موقعيت ياب ماهواره اي «جي.پي.اس» موجب تخريب حافظه مي شود.

100865190151.jpg

به گزارش مهر، محققان دانشگاه مک گيل کشف کردند که سيستم هاي «جي.پي.اس» مي توانند مشکلاتي جدي را در حافظه جهت يابي فضايي کاربران اين دستگاه ها ايجاد کند.

به طوريکه کاربراني که اغلب از جستجوکنندگان ماهواره اي استفاده مي کنند بيشتر از کساني که با استفاده از نقشه هاي شناختي و ذهني مسير خود را پيدا مي کنند با خطر بروز آلزايمر مواجه مي شوند.

به گفته اين محققان انسان ها به طور کلي با استفاده از يکي از اين متدها جهت يابي مي کنند:

1- جهت يابي فضايي که در اين روش مغز انسان نقاط مشخصي از مسير را براي ساخت يک نقشه شناختي انتخاب مي کند اين نقشه در رسيدن به مقصد به ما کمک مي کند.

2- استراتژي تحريکات و پاسخ هايي که ما را همانند يک نوع سيستم هدايت خودکار خودروها راهنمايي مي کند. اين استراتژي که با مرور مسير به ما مي گويد که کدام راه براي رسيدن به مقصد بهتر است با روشي که کاربران «جي.پي.اس» مسير خود را پيدا مي کنند بيشترين نزديکي را دارد.


اين دانشمندان با استفاده از دستگاه رزونانس مغناطيسي کاربردي (fMRI) دريافتند کاربراني که از هر دو روش موقعيت يابي استفاده مي کنند بيشترين فعاليت نوروني را در فضايي از مغز دارند که اين فضا با شکل دادن حافظه و جهت يابي فضايي مرتبط است اين ناحيه هيپوکامپ ناميده مي شود.

اين محققان نشان دادند که استفاده بيش از حد از يک دستگاه «جي.پي.اس» با گذشت زمان مي تواند منجر به آتروفي (تحليل) هيپوکامپ شود اين آتروفي، خطر مشکلات شناختي مثل آلزايمر را افزايش مي دهد.

در افراد متاثر از اين بيماري قبل از هر فضايي در مغز، هيپوکامپ شروع به تخريب مي کند به همين علت اولين علائم آلزايمر در حافظه و جهت يابي نمايان مي شود.

همچنين اين دانشمندان کشف کردند حجم زياد ماده خاکستري هيپوکامپ در بزرگسالاني که از استراتژي موقعيت يابي فضايي استفاده مي کنند بسيار زياد است.

اين افراد در تست هاي استاندارد توانستند نتايج بسيار بالاتري نسبت به کاربراني که از اين تکنيک طبيعي جهت يابي استفاده نمي کنند به دست آوردند.

اين نتايج پيشنهاد مي کند که حافظه فضايي فعاليت هيپوکامپ را افزايش مي دهد. اين افزايش موجب بهبود کيفيت زندگي مي شود.

بهرحال اين محققان به کاربران «جي.پي.اس» توصيه نکردند که دستگاه موقعيت ياب ماهواره اي خود را از پنجره خودرو به بيرون پرت کنند اما بهتر است که اين کاربران هر چند وقت يکبار اين دستگاه را کنار بگذارند و براي مسيريابي از حافظه فضايي خود استفاده کنند.

ممنون بابت مطلتون
بعضی جاهارو مشخص کردم!×
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
100
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
نقش خواب در تقویت حافظه

خواب به تثبيت حافظه و ثبت خاطرات در مغز كمك مي‌كند به گونه‌اي كه ما مي‌توانيم بعدا تمام آن خاطرات را به ياد آوريم، اما مطالعات جديد تاييد مي‌كند كه خواب همچنين به سازماندهي دوباره خاطرات و جدا كردن جزئيات احساسي كمك مي‌كند و حاصل اين فرايند‌ها توليد ايده‌هاي جديد و خلاقانه است.

خواب خاطرات را قوي‌تر مي‌كند و جالب اين كه خوابيدن به ساماندهي مجدد و بازسازي خاطرات در حافظه انسان كمك مي‌كند.

اين مراحل بازسازي و ساماندهي خاطرات در طول خواب انجام مي‌گيرد. به علاوه انسان‌ها معمولا به احساسي‌ترين بخش يك خاطره مي‌چسبند و آن را رها نمي‌كنند در حالي كه ممكن است ساير موضوعات را كه حساسيت كمتري در همان خاطره دارند، فراموش كنند. در طول مدت خواب، بخش‌هايي از مغز كه مربوط به تثبيت احساس و خاطره هستند، فعال مي‌مانند.
 

nimafo

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,084
امتیاز
3,129
نام مرکز سمپاد
888
شهر
888
سال فارغ التحصیلی
888
مدال المپیاد
888
دانشگاه
888
رشته دانشگاه
888
توصيه‌اي ساده براي تقويت حافظه

متخصصان علوم پزشكي در دانشگاه بارسلونا مي‌گويند كه مصرف يك فنجان قهوه همراه با شكر مي‌تواند حافظه را فعال كند و ميزان دقت و توجه فرد را افزايش دهد.

به گزارش ايسنا، اين متخصصان تاكيد كردند كه اگر قهوه و شكر همراه با هم مصرف شوند تاثير آنها در تقويت عملكرد مغز خيلي بيشتر از زماني است كه به طور جداگانه مورد استفاده قرار بگيرند.

اين متخصصان هم‌اكنون معتقدند كه هر يك از اين دو خوراكي به نوبه خود تاثير ديگري را بر روي مغز تقويت مي‌كند به طوري كه ميزان دقت و كارآيي حافظه را بهبود مي بخشد.

اين يافته حاصل مطالعه روي 40 داوطلب است كه پس از مصرف قهوه و شكر با هم و جدا از هم تحت آزمايش قرار گرفتند.

قهوه البته خواص ديگري هم دارد از جمله اينكه محرك بوده و به هضم آسان غذا كمك مي‌كند، تب بر است، به بدن نيرو مي‌دهد، سردرد را بهبود مي‌بخشد، براي برطرف كردن يرقان مفيد است، ادرار آور است، در درمان سرفه‌اي كه با بلغم همراه باشد موثر است، دردهاي عصبي را تسكين مي‌دهد، در درمان سياه سرفه تاثير دارد. هم چنين ضد عفوني كننده بوده و خاصيت ضد افسردگي هم دارد. قهوه مقاومت ورزشكاران را افزايش مي‌دهد و از كرم خوردگي دندان ها جلوگيري مي‌كند.
 

fire storm

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
383
امتیاز
100
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 ارومیه
شهر
urm
مدال المپیاد
کانگرو & لیگ پایا (ریاضی)
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
دندان پزشکی
تقویت حافظه با تغذیه

تمامی ‌این تحقیقات از آنچه هرم راهنمای‌های غذایی به ما توصیه می‌کند، حمایت می‌کنند: رژیم غذایی متعادل با مقدار زیاد میوه و سبزی، پرفیبر که از مقدار زیادی آرد تصفیه شده یا شکر تهیه نشده باشد و مصرف چربی‌های غنی از امگا 3 به جای چربی‌های غنی از اسیدهای چرب اشباع و ترانس.

پس می‌بینید که تقویت ذهن را هم می‌توانیم به منافع داشتن رژیم غذایی متعادل و متنوع اضافه کنیم.

در ضمن میوه هایی مانند فندق انار سیب و انگور باعث تقویت حافظه می شوند
 

akvan

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,253
امتیاز
324
نام مرکز سمپاد
شهید سلطانی
شهر
کرج
پاسخ : حافظه خود را تقویت كنید

کتاب خوبیه (;

کتاب : چگونه حافظه برتر داشته باشیم ؟
نوشته ی : روبرت توکه
انتشارات ققنوس
 

soheilkahkeshan

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
351
امتیاز
358
نام مرکز سمپاد
شهيد بهشتي بروجرد
شهر
بروجرد
دانشگاه
علم و صنعت تهران
رشته دانشگاه
برق الکترونیک
ده کلک ساده برای تقویت مغز و حافظه

دو راه پایه‌ای و اساسی برای اینکه مغزتان را سالم و سرحال نگه دارید وجود دارد: تنوع و کنجکاوی. وقتی هر کاری که انجام می‌دهید از روی عادت‌تان است و زندگی بر یک روال می‌گذرد، بدانید که وقت تغییر است.

اگر هر شب پیش از خواب جدول حل می‌کنید و این عادت‌تان شده است، وقتش است که تفریح وقت خوابتان را عوض کنید و ورزش دیگری برای مغزتان بیابید. در مورد دنیای دور و برتان کنجکاو باشید و به جستجوی این بروید که بفهمید هر چیزی چگونه کار می‌کند.

این تلاش برای فهمیدن بیشتر به مغزتان کمک می‌کند که سریع‌تر و تاثیرگذارتر عمل کند. ۱۰ کلک ساده هم ما به شما پیشنهاد می‌دهیم تا با به کارگیری آنها کمی ورزش کنید:

۱. کتاب بخوانید: یک کتاب انتخاب کنید. کتابی با موضوعی کاملاً جدید. موضوعی که تاکنون در مورد آن اطلاعی نداشتید. هر هفته در یک موضوع جدید کارشناس و خبره شوید. با این کار نه تنها ورزش می‌کنید، بلکه به این همه ناشر و نویسنده ایرانی هم که بازاری برای فروش کتاب‌هایشان پیدا نمی‌کنند کمک می‌کنید.

۲. بازی کنید: بازی راه بسیار خوبی برای مغز شماست که مهارت‌هایش را به امتحان بگذارد. سودوکو (جدول اعداد)، جدول کلمات، و بازی‌های الکترونیکی که این روزها در موبایل‌ها به وفور یافت می‌شوند، می‌توانند به بالا رفتن مهارت‌های مغز شما و تقویت حافظه‌تان کمک کنند.

این باز‌ی‌ها خودشان هم نوعی تفریح هستند. البته زمانی شما از این بازی‌ها بیشترین سود را می‌برید که روزی چند دقیقه با آنها وقت بگذرانید، نه ساعت‌ها.

۳. از دست مخالفتان استفاده کنید: هر از گاهی یک روز را اختصاص دهید قبه استفاده از دست مخالفتان.

اگر چپ دست هستید با دست راستتان در را باز کنید. اگر راست دست هستید تلاش کنید کلید را با دست چپ بچرخانید. همین کار ساده باعث می‌شود مغزتان راه‌های جدیدی ایجاد کند. ساعتتان را در دست چپتان ببندید تا یادتان بماند که از دست مخالفتان استفاده کنید.

۴. شماره تلفن حفظ کنید: این تلفن‌های امروزی هم گاهی دردسرند. در حافظه این تلفن‌ها می‌توان همه اطلاعات را ذخیره کرد. برای همین است که این روزها دیگر کمتر کسی شماره تلفن حفظ می‌کند، در صورتی که حفظ کردن شماره تلفن تمرین خیلی خوبی برای مغز است. هر روز یک شماره جدید یاد بگیرید.

۵. برای مغزتان غذا بخورید: مغز شما به چربی‌های سالم و تغذیه مناسب نیاز دارد. روغن‌های ماهی، خشکبار، دانه‌های مغذی و روغن زیتون جزو این دسته از غذاها هستند. شروع کنید به خو.ردن این گونه غذاها و از خوردن چربی‌های اشباع شده پرهیز کنید.

۶. خرق عادت کنید: اغلب مردم عادت‌هایشان را دوست دارند؛ وقت‌کشی‌ها و تفریحاتی که می‌توانند تا ساعت‌ها ادامه پیدا کنند. اما هرگاه چیزی تبدیل به طبیعت دوم انسان شد، دیگر مغز برای انجام آن انرژی نمی‌سوزاند.

اگر واقعا می‌خواهید مغزتان جوان بماند با عادت‌هایتان مبارزه کنید. درها را با دست مخالفتان باز کنید و دسرتان را قبل از غذا بخورید. همه این کارها باعث می‌شود مغزتان از خواب بیدار شود و دوباره دنیا را ببیند.

۷. از راه‌های متفاوت بروید: به هر کجا که می‌خواهید بروید از راهی متفاوت و جدید بروید.همین تغییر کوچک در عادت‌های روزانه باعث می شود برای مغزتان در پیدا کردن مسیرها تمرین کند.

اگر همیشه از یک سمت خیابان راه می‌رفتید به سوی دیگر خیابان برودی. وارد مغازه‌های جدید شوید و خلاصه هر کاری که عادت‌های روزانه شما را می‌شکند انجام دهید.

۸. یک مهارت جدید کسب کنید: یادگیری یک مهارت کاری جدید باعث می‌شود بخش‌های مختلفی از مغز شما به کار بیفتد. با این کار حافظه‌تان هم وارد بازی می‌شود، شما مهارت‌های جدیدی یاد می‌گیرید که به شما کمک می‌کند کارهای متفاوت انجام دهید.

۹. فهرست تهیه کنید: فهرست‌ها خارق‌العاده‌اند. تهیه فهرست به شما کمک می‌کند موارد مختلف را به هم پیوند دهید. فهرستی از همه مکان‌هایی که به آنها سفر کرده‌اید تهیه کنید. نام همه غذاهایی را که تاکنون چشیده‌اید روی کاغذ بیاورید.

از بهترین هدایایی که تا به حال دریافت کردید فهرست تهیه کنید. هر روز یک فهرست تهیه کنید تا حافظه‌تان شخم بخورد اما حواستان هم جمع باشد که خیلی به این فهرست‌ها تکیه نکنید. فهرست تهیه کنید اما بدون آن به خرید بروید. فهرست را وقتی استفاده کنید که هر چه به ذهنتان می‌رسید خریدید.

۱۰. یک تفریح جدید پیدا کنید: یک مهارت جدید پیدا کنید که زیاد هم گران نباشد. عکاسی با دوربین دیجیتال، نقاشی، ساز زدن، روشی جدید در آشپزی یا نوشتن می‌توانند گزینه‌های خوبی برای شما باشند.

منبع: همشهری آنلاین
 

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
757
امتیاز
1,749
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد
پاسخ : حافظه خود را تقویت كنید

به نقل از nimafo :
متخصصان علوم پزشكي در دانشگاه بارسلونا مي‌گويند كه مصرف يك فنجان قهوه همراه با شكر مي‌تواند حافظه را فعال كند و ميزان دقت و توجه فرد را افزايش دهد.
به نقل از Lady Baran :
7. چای گیاهی بنوشید: آهن برای عملکرد صحیح حافظه ضروری است و نوشیدنی های کافئین دار به علت دارا بودن موادی به نام "تانن" ( اسید تانیک )، 75 درصد آهن موجود در بدن را از بین می برند.
دوستان گفته های شماتناقض داره،نتیجه ی نهایی رومشخص کنیدلطفا،مچکرم.
به نقل از Fire Storm :
خواب به تثبيت حافظه و ثبت خاطرات در مغز كمك مي‌كند به گونه‌اي كه ما مي‌توانيم بعدا تمام آن خاطرات را به ياد آوريم، اما مطالعات جديد تاييد مي‌كند كه خواب همچنين به سازماندهي دوباره خاطرات و جدا كردن جزئيات احساسي كمك مي‌كند و حاصل اين فرايند‌ها توليد ايده‌هاي جديد و خلاقانه است.

خواب خاطرات را قوي‌تر مي‌كند و جالب اين كه خوابيدن به ساماندهي مجدد و بازسازي خاطرات در حافظه انسان كمك مي‌كند.

اين مراحل بازسازي و ساماندهي خاطرات در طول خواب انجام مي‌گيرد. به علاوه انسان‌ها معمولا به احساسي‌ترين بخش يك خاطره مي‌چسبند و آن را رها نمي‌كنند در حالي كه ممكن است ساير موضوعات را كه حساسيت كمتري در همان خاطره دارند، فراموش كنند. در طول مدت خواب، بخش‌هايي از مغز كه مربوط به تثبيت احساس و خاطره هستند، فعال مي‌مانند.
خواب زیادیکی ازعوامل بوجودآورنده آلزایمرهم هست البته
 
بالا