- شروع کننده موضوع
- #1
- ارسالها
- 434
- امتیاز
- 2,316
- نام مرکز سمپاد
- شهید هاشمی نژاد ۱
- شهر
- مشهد
- سال فارغ التحصیلی
- 94
- دانشگاه
- تهران
- رشته دانشگاه
- مهندسی عمران/جامعهشناسی
جا گذاشتن كتاب در مكان هاي عمومي رفتاري است كه اكنون در ايتاليا و فرانسه هم رو به فزوني گذاشته ! كسي كه كتابش را در مكاني عمومي رها ميكند، هويت خود را آشكار نميكند و ادعايي هم بابت قيمت كتاب ندارد؛ اما يك درخواست از خواننده يا خوانندگان احتمالي بعدي دارد :
« شما نيز بعد از خواندن كتاب، آن را در محلي مشابه قرار دهيد تا ديگران هم بتوانند از اين اثر استفاده كنند ! »
"رول هورنباكر" نخستين كسي بود كه اين حركت را انجام داد. او يك فروشنده رايانه در ايالت ميسوري امريكا بود و نام اين رفتار را گذاشت « كتاب در گردش » ! در فرانسه كتابهاي در حال گردش از 10,000 جلد فراتر رفته است ! اين رفتار جديد را ميشود به نوعي « كمپين كتابخواني » يا « كمپين به اشتراك گذاشتن كتاب » در نظر گرفت ! كمپيني كه ميتواند به مثابه يك پروژه فرهنگي قابل تامل باشد !
حالا رفتار مذكور به قدري در غرب رواج يافته كه كمكم از تركيه نيز سردرآورده است ! در «تركبوكو» - يكي از شهرهاي ساحلي تركيه - كنار دريا قدم ميزدم كه كتابي روي شنها توجهم را جلب كرد ! فكر كردم حتماً صاحب كتاب فراموش كرده آن را با خود ببرد . برش داشتم و همين كه چشمم به صفحه اولش افتاد از خوشحالي در پوست خودم نگنجيدم ! در صفحه اول كتاب يك نفر متن زير را نوشته بود :
« من اين كتاب را با علاقه خواندم و آن را در همان مكاني كه به آخر رسانده بودم رها كردم. اميدوارم شما هم از اين كتاب خوشتان بيايد. اگر از آن خوشتان آمد بخوانيد وگرنه در همان نقطهاي كه پيدايش كردهايد، بگذاريد بماند. اگر كتاب را خوانديد شمارهاي به تعداد خوانندگان اضافه كنيد و با ذكر محل پايان مطالعه، در جايي رهايش كنيد . »
در همان صفحه دستخط سومين خواننده توجهم را جلب كرد :
« خواننده شماره سه در تركبوكو ».
پس تا به حال سه نفر كه همديگر را نميشناسند اين كتاب را خواندهاند . طبق اطلاعات موجود در همان صفحه، خواننده اول كتاب را در استانبول و خواننده دوم در شهر بُدروم مطالعه آن را به پايان رسانده و رهايش كرده بود !
براي اين سنت جديد كتابخواني سايت اينترنتياي هم راهاندازي شده تا علاقهمندان بتوانند با عضويت در آن به رهگيري كتاب هايي كه رها كردهاند، بپردازند. توصيه ميكنم سري به سايت
www.bookcrossing.com
بزنيد!
طبق اطلاعات موجود در حال حاضر بيش از دو ميليون و 500 هزار جلد كتاب كه اطلاعاتشان در اين سايت ثبت شده در حال گردش هستند !!! هدف گردانندگان سايت يادشده، تبديل كردن دنيا به يك كتابخانه بزرگ است.
از اين به بعد اگر در كافه، در لابي هتل يا سالن انتظار سينما كتابي را پيدا كرديد، تعجب نكنيد چون ممكن است با يك جلد « كتاب در گردش » روبهرو شده باشيد !!!
این مطلب جالبی بود که من امروز توی Facebook دیدم ! :)
نظرتون راجع به این حرکت فرهنگی چیه ؟!!
فکر می کنید می تونه 100% مفید باشه ؟!!
آیا می شه امید داشت روزی در ایران هم این فرهنگ کتاب خوانی به وجود بیاد و مردم به جای دزدیدن یا فروختن « کتاب های در گردش » از اون ها درست استفاده کنند و این کمپین رو گسترش بدند ؟!!
آیا ایرانی ها واقعاً جنبش رو دارند ؟!!
نظر شما چیه ؟!!