يك سوال در مورد فنر ها

• شروع کننده موضوع

maral55

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
-
دانشگاه
-
ميشه لطفا يه نفر اين سوال رو براي من توضيح بده؟

چهار وزنه مشابه را با سه فنر مشابه 20 N/cm طوري به يك ديگر مي بنديم كه ميان هر دو وزنه متوالي يك فنر باشد. وقتي دستگاه را روي ميز افقي بدون اصطكاك به حالت تعادل مي خوابانيم طول كل دستگاه 36 cm است اگر دستگاه را از سقف بياويزيم طول آن چند سانتي متر ميشود؟ g=10

جوابش شده 42

طول عادي فنر ها رو به دست آورده 12 كه تا اينجا درست بعدش براي پايين ترين فنر نيرو رو گرفته mg براي فنر وسط 2mg و براي فنر بالايي
3mg
سوال من اينكه مگه هر كدوم از اين فنر ها از دو طرف بهشون نيرو وارد نميشه؟ يعني از يك طرف به اندازه mg فشرده و از يك طرف به اندازه mgكشيده ميشن؟ درسته؟!! :-?

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
فیزیک
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
فیزیک
پاسخ : يك سوال در مورد فنر ها

به نقل از maral55 :
ميشه لطفا يه نفر اين سوال رو براي من توضيح بده؟

چهار وزنه مشابه را با سه فنر مشابه 20 N/cm طوري به يك ديگر مي بنديم كه ميان هر دو وزنه متوالي يك فنر باشد. وقتي دستگاه را روي ميز افقي بدون اصطكاك به حالت تعادل مي خوابانيم طول كل دستگاه 36 cm است اگر دستگاه را از سقف بياويزيم طول آن چند سانتي متر ميشود؟ g=10

جوابش شده 42

طول عادي فنر ها رو به دست آورده 12 كه تا اينجا درست بعدش براي پايين ترين فنر نيرو رو گرفته mg براي فنر وسط 2mg و براي فنر بالايي
3mg
سوال من اينكه مگه هر كدوم از اين فنر ها از دو طرف بهشون نيرو وارد نميشه؟ يعني از يك طرف به اندازه mg فشرده و از يك طرف به اندازه mgكشيده ميشن؟ درسته؟!! :-?

نه .

وقتی به یک فنر که به سقف آویزان شده یک جرم وصل میکنید این سیستم به تعادل میرسه. در واقع فنر مثل نخ فقط نیرو رو منتقل میکنه و تنها تفاوتش اینه که بسته به مقدار این نیرو طول فنر تغییر میکنه. در مورد جمله ی اولم آیا شما قبول ندارید که سیستم به تعادل میرسه ؟ مگه یه نیروی واکنش از طرف سقف به فنر وارد نمیشه ؟ پس فنر باید تا خرابی کش بیاد. ولی این اتفاق نمیفته. در مورد فنر های به هم بسته شده هم همینطوره. در واقع فنر بالایی نقش سقف رو برای فنر پایینی ایفا میکنه. فقط تفاوت اینه که سقف شما کمی جابه جا میشه و سپس سامانه به تعادل میرسه.

• شروع کننده موضوع

maral55

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
-
دانشگاه
-

درسته من قبول دارم كه سيستم به تعادل ميرسه ولي نمي تونم قبول كنم كه طول فنر تغيير ميكنه آخه فكر ميكنم همون اندازه كه كشيده ميشه همون اندازه هم فشرده ميشه واسه همين طولش ثابت ميمونه.

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
فیزیک
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از maral55 :
درسته من قبول دارم كه سيستم به تعادل ميرسه ولي نمي تونم قبول كنم كه طول فنر تغيير ميكنه آخه فكر ميكنم همون اندازه كه كشيده ميشه همون اندازه هم فشرده ميشه واسه همين طولش ثابت ميمونه.

اگه به کل قانون هوک اشاره میکنید باید بدونید که باید برای اثباتش وارد بحث های پیشرفته تر بشید (خود هوک تجربی فهمید). بحث هایی همچون تنش و کشش در راستای فنر و نخ که بعضی مباحث اون بسیار پیچیده است و وارد مباحث تانسوری میشه.

در ضمن میشه بگید چی فنر رو فشار میده ؟ آیا از بالا نیرویی در جهت پایین به فنر وارد میشه ؟

• شروع کننده موضوع

maral55

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
-
دانشگاه
-

به نقل از H O S E I N :
اگه به کل قانون هوک اشاره میکنید باید بدونید که باید برای اثباتش وارد بحث های پیشرفته تر بشید (خود هوک تجربی فهمید). بحث هایی همچون تنش و کشش در راستای فنر و نخ که بعضی مباحث اون بسیار پیچیده است و وارد مباحث تانسوری میشه.

در ضمن میشه بگید چی فنر رو فشار میده ؟ آیا از بالا نیرویی در جهت پایین به فنر وارد میشه ؟

شما مثلا فنر وسطي رو در نظر بگيرين يك وزنه از بالا به اندازه وزنش اون رو فشرده ميكنه ولي يه وزنه از پايين اون رو ميكشه مگه اينطوري نيست؟

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
فیزیک
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از maral55 :
شما مثلا فنر وسطي رو در نظر بگيرين يك وزنه از بالا به اندازه وزنش اون رو فشرده ميكنه ولي يه وزنه از پايين اون رو ميكشه مگه اينطوري نيست؟

خب وزنه ی بالایی که بوسیله ی فنر (اون بالا بالاییه هم به خاطر نیروی نخ و یا هرچیزی که به سقف نگهش داشته) در تعادله و شتاب به سمت پایین نداره. تازه حتی اگر سیستم رو رها میکردیم باز هم از جسم بالا به پایینی نیرویی وارد نمیشد چون شتاب نسبی دو جسم صفر بود. احتمالا" قوانین سینماتیک رو خوب درک نکردید.

بالا