سوال در مورد اصطكاك

• شروع کننده موضوع

maral55

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
-
دانشگاه
-
جسمي به جرم 4 كيلو گرم بر سطح افقي تحت اثر دو نيروي ثابت و افقي 20 نيوتني عمود برهم قرار دارد و در آستانه لغزش است. اگر ضريب اصطكاك لغزشي نصف ضريب اصطكاك ايستايي باشد پس از حركت شتاب جسم چند m/s2 ميشود

من جواب رو در آوردم 2.5 اما تو حله خودش شده 2.5 × راديكال 2

ميشه بهم بگين جواب درست چيه؟

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
فیزیک
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
فیزیک
پاسخ : سوال در مورد اصطكاك

به نقل از maral55 :
جسمي به جرم 4 كيلو گرم بر سطح افقي تحت اثر دو نيروي ثابت و افقي 20 نيوتني عمود برهم قرار دارد و در آستانه لغزش است. اگر ضريب اصطكاك لغزشي نصف ضريب اصطكاك ايستايي باشد پس از حركت شتاب جسم چند m/s2 ميشود

من جواب رو در آوردم 2.5 اما تو حله خودش شده 2.5 × راديكال 2

ميشه بهم بگين جواب درست چيه؟

توجه کنید که ضریب اصطکاک استاتیک ثابت نیست و بین صفر و یک متغییره . اگر بیشترین ضریب اصطکاک منظورتون باشه پاسخ طبق محاسبات من 2.5 میشه. ولی بهتره متن دقیق سوال به همراه شکل (اگر داره) رو بزارید.

• شروع کننده موضوع

maral55

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
-
دانشگاه
-

متن سوال دقيقا همينه ولي متاسفانه شكل نداره كه به نظر من بهتر بود شكل ميداد. به هر حال تو پاسخ تشريحي خود كتاب اينجوري حل كرده

برايند دو نيروي 20 نيوتني عمود بر هم 20 راديكال 2 نيوتن مي شود و در آستانه لغزش نيروي كشش هم اندازه به نيروي اصطكاك ايستايي بيشينه است

بعد براي حساب كردن ضريب اصطكاك ايستايي N رو به جاي 40 -20 يعني 20 همون mg گرفته و مساوي 20 راديكال 2 گذاشته به جاي اينكه مساوي 20 كه همون مولفه افقي هست بزاره و از اينجا ضريب اصطكاك ايستايي رو درآورده راديكال2 تقسيم بر 2 و بعد باز براي حساب كردن شتاب از نيروي برآيند استفاده كرده

در حالي كه به نظر من اينجا ما نبايد برايند حساب كنيم چون برآيند با راستاي حركت زاويه 45 مي سازه و بعد دوباره بايد تجزيش كنيم!! درسته؟

• شروع کننده موضوع

maral55

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
-
دانشگاه
-

خيلي ممنون خيالم راحت شد كه مساله رو درست فهميدم

بالا