چرا ما میایم پیوندهای کووالانسی و یونی رو تعریف میکنیم؟ اصلا این دو اسم چه کاربردی دارند؟ اصولا اینها مرز مشخصی ندارند و خصلت هستند که رفته رفته به همدیگه تبدیل میشن.
مثل اینه که ما به اعداد ۱-۱۰ یک اسم اختصاصی بدیم. به ۱۰-۲۰ هم یک اسم دیگه !
پیوند های یونی از مبادله الکترون و پیوند کوالانسی از اشتراک الکترون حاصل میشن
این دوتا تفاوت های مثل بالا بودن دمای ذوب و جوش در ترکیبات یونی و و کم بودن اون در ترکیبات کووالانسی یا رسانایی ترکیبات یونی در حالت مذاب و محلول و عدم رسانایی ترکیبات کووالانسی دارن
منم فک میکنم نیاز باشه یکم کاملتر توجیه بشین ولی در حد وقت و حوصله و اطلاعاتم خوشحال میشم بتونم کمکی بکنم !
همونطوری که احتمالا میدونید اتم ها برای رسیدن به آرایش پایدار (معمولا گاز نجیب بعد خودشون ( یعنی آرایش 8 تایی تو لایه ی ظرفیت )) تشکیل پیوند میدن . حالا میرسیم به سوال شما :
اینکه چرا انواع پیوند هارو از هم تفکیک میکنن،همونطور که احتمالا اینم بدونید تفاوت الکترو نگاتیوی بین 2 تا اتم درگیر پیوند باعث به وجود اومدن قطبیت پیوند ، اگه این تفاوت کمتر از 0.4 باشه پیوند کوالانسی غیر قطبی محسوب میشه و اگه به ابن مقدار اضافه بشه به قطبیت پیوندم اضافه میشه ، خواص پیوندای مختلف با هم فرق میکنه طوری که ما تو بحث پیوندای کوالانسی عامل به وجود اومدن پیوندو اشتراک الکترون بین 2 اتم و تو پیوندای یونی عاملو جاذبه ی بین بارهای + و - میدونیم ، چرا؟ چون اختلاف الکترونگاتیوی به این معنی که یکی از اتم ها بیشتر الکترونهای پیوندی رو به سمت خودش میکشه ، حالا هرچی این اختلاف بیشتر باشه این کشش بیشتره ، تا جایی که تو پیوند های یونی ما میتونیم 2 تا ذره یکی با بار + تقریبا کامل و اونیکی با بار منفی تقریبا کامل رو در نظر بگیریم ( بازم میگم تقریبا کامل نه کامل کامل ) که جاذبه ی بین این 2 تا بار باعث به وجود اومدن پیونده !
خب ÷س دور از انتظار نی که پیوند های یونی محکمتر از پیوند های کوالانسی باشن ، اینو تو نقطه ی ذوب و جوش جامدات یونی هم میتونین مشاهده کنین
اگه در مورد اون که چرا میگم یه پیوند نمی تونه 100 % یونی باشه توجیه نشدید بگید تا توضیح بدم