سوال دارم جواب می خوام

• شروع کننده موضوع

zirkhaki

کاربر فوق‌حرفه‌ای
سلام
چند تا پرسش از هالیدی داشتم :

1- چرا استدلال زیر غلط است :در شب خورشید و زمین یک جسم روی زمین را در یک جهت به طرف خود می کشند
ولی در ظهر در دو جهت مخالف.پس اجسام در شب سنگین تر اند!!!

2- اگر تمام جمعیت جهان به قطب جنوب بروند چه تغییری در طول روز به وجود می آید.

joojoo_as 94

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
نیشابور
پاسخ : سوال دارم جواب می خوام

میذارم برات تا دوشنبه (;

×پست شما به فارسی برگردانده شد.

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
فیزیک
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از @Hosein@ :
سلام
چند تا پرسش از هالیدی داشتم :

1- چرا استدلال زیر غلط است :در شب خورشید و زمین یک جسم روی زمین را در یک جهت به طرف خود می کشند
ولی در ظهر در دو جهت مخالف.پس اجسام در شب سنگین تر اند!!!

2- اگر تمام جمعیت جهان به قطب جنوب بروند چه تغییری در طول روز به وجود می آید.

1- چون محور دوران زمین به دور خودش با محور دوران زمین به دور خورشید موازی نیست. حتی اگر چنین بود باز هم جسم تنها در صورتی که روی استوا میبود میتونستیم نظر بدیم. چون باز هم باید در نظر بگیریم که جسم دقیقا در لحظه نیمه شب نجومی باشه.

2- طول روز به دو عامل مربوطه : سرعت زاویه ای حرکت وضعی و همچنین حرکت انتقالی زمین. حالا اگر مردم برن به قطب جنوب جرم سیستم زمین تغییر نکرده پس حرکت اون به دور خورشید (با تقریب مناسب) تغییر نمیکنه. حالا در مورد حرکت وضعی دقت کنید :
فرض میکنیم که در ابتدا مردم به طور یکنواخت در نیم کره شمالی ساکن بوده اند. حالا اومدن توی قطب جنوب توی یه فضای کوچک. در این فضای کوچک تکانه زاویه ای اون ها 'L است. r اون ها کمتر است. جرم اون ها مصل قبل هست و v اونها از رابطه rwcos(a) = v بدست میاد. w ثابت میمونهو مقدار کوسینوس مساوی صفر میشه. در نتیجه تکانه زاویه کل مساوی صفره. و مساوی با تکانه زاویه ای اولیه است. حالا این تکانه زاویه ای کجا رفته ؟ پاسخ اینه که سرعت زاویه ای زمین زیاد میشه. در نتیجه به نظر میرسه روز کوتاه میشه.

در مورد دومی دقیق مطمئن نیستم.

Tyrael

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب و شهید قدوسی
شهر
شیراز و قم
مدال المپیاد
مدال برنز 1 المپیاد نجوم سال 88
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
فیزیک

هر ۲تاش به نظر درست میان. واسه ۲تاش می شه معادلات رو نوشت.
واسه سوال اول این جور فرض کن که زمین و خورشید و اون جسم روی یه خط باشن. حالا مساله رو واسه روز و شب به صورت عددی حل کن ببین چقدر نیروی وزن تو شت و روز فرق می کنن.
واسه مساله دوم این جور در نظر بگیر که ۷ میلیارد آدم ۸۰ کیلویی اول روی استوا باشن و بعد به صورت ناگهانی (و همچنین عجیبی!) همشون توی قطبین جمع بشن. حالا سرعت زاویه ای زمین رو تو ۲تا حالت به دست بیار.

بالا