کم کردن صفر از پول ایران.

• شروع کننده موضوع

mamareza

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
آزاد تهران
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
این قضیه کم کردن صفر از پول ایرانو کی شنیده؟
به نظرتون چه تاثیراتی داره؟
اصلا ممکنه؟

• لایک
امتیازات: TMNT
نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392
پاسخ : کم کردن صفر از پول ایران.

چرا ممکن نباشه؟ باعث کم شدن یک یک دفعه یه تورم میشه اما پایدار نیست یعنی دوباره بازار خودشو پیدا میکنه و اون یه صفر کمم سازگار میکنه ولی تنها سودش رشد شاخص اقتصادی چون ارزش پول بالا میره و کم شدن تورمه در یک بازه زمانی خاص.

• شروع کننده موضوع

mamareza

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
آزاد تهران
رشته دانشگاه
دندانپزشکی

به نقل از mohammadreza128 :
چرا ممکن نباشه؟ باعث کم شدن یک یک دفعه یه تورم میشه اما پایدار نیست یعنی دوباره بازار خودشو پیدا میکنه و اون یه صفر کمم سازگار میکنه ولی تنها سودش رشد شاخص اقتصادی چون ارزش پول بالا میره و کم شدن تورمه در یک بازه زمانی خاص.
خوب منظور من فقط یه صفر نبود.شاید بیشتر.
این ممکنه باعث بشه که به شدت تورم بره بالا.چون هر چی باشه نمیشه ارزش پول ایرانو برد بالا که.و بعد از اینکه صفر ها کم شد دوباره همه قیمت ها رشد میکنه.اونم نا منظم.
و از این نظر که باید پولای قدیمی رو جمع کنن خیلی کار سختی میشه.

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از mamareza :
خوب منظور من فقط یه صفر نبود.شاید بیشتر.
این ممکنه باعث بشه که به شدت تورم بره بالا.چون هر چی باشه نمیشه ارزش پول ایرانو برد بالا که.و بعد از اینکه صفر ها کم شد دوباره همه قیمت ها رشد میکنه.اونم نا منظم.
و از این نظر که باید پولای قدیمی رو جمع کنن خیلی کار سختی میشه.
ا
نه اتفاقا در شروع این کار به هر تعداد صفر به دلیل یک رشد ناگهانی تورم بصورت چشمگیری کاهش پیدا میکنه اتفاقا این یکی از راه کارای جلوگیری تورمه البته ممکنه بازار مقاومت کنه و تورم ثابت بمونه ولی به هیچ وجه فکر نمیکنم تورم افزایش پیدا کنه.

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

قضیه برداشتن صفر هارو که شنیدم خیلی وقته منتفی شده

ولی شروع کردن دارن پول های درشت رو سکه میزنن
جالبش اینجاست نتیجه این سکه زدن دقیقا نقطه مقابل صفر برداشتن از پوله!!!! :))
معلوم نیست میخوان چیکار کنن

• لایک
امتیازات: lof

lof

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
دانشگاه
پلى تكنيك تهران
رشته دانشگاه
مهندسى معدن

این صفرا رو قرار بود 3 تا از روی پولا بردارن کلی هم تو مجلس بحث شد روش و آخر سرم منتفی شد

و اگر برمیداشتن همون طور که دوستان کما بیش گفتن ارزش پول ایران میرفت بالا و باعث به نوعی برابری ارزش دلار با تومن میشد که طبیعتا سود سر شاری رو واسه دولت داشت

و همچنین تورم هم کاهش پیدا میکرد ولی برای یه مدت و اگه مدیریت نمیشد ممکن بود حتی افزایش تورم هم داشته باشیم

نمونه بارزش زیمباوه تا حالا چند بار 10 تا از صفرای پولاشونو برداشتن ولی هنوز هم همون آش و همون کاسه تورم 120000 درصد

Kinder

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد ۱
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران/جامعه‌شناسی

همون طور که دوستان گفتن، این عمل موجب افزایش ارزش پول می شه؛ اما نکته ای که خیلی ها به اون توجه نمی کنند، برتری ارزش پول پایین به ارزش بالاست !

از نظر اقتصادی، این مسئله به عمل ثابت شده !
برای مثال، چین پس از صادرات هنگفتش، ارزش پول رو همچنان پایین نگه داشت تا صادرات افزایش پیدا کنه؛ و در نتیجه ذخیره عرضی چین به شدت بالا رفت !
در یک جمله، کاهش ارزش پول موجب افزایش صادرات و ذخیره عرضی می شه !

برای درک بهتر این مطلب، یک فرض ساده رو در نظر می گیریم :
الان قیمت دلار به اندازه ی 11000 ریال ایرانه، حالا اگر دلار 5000 ریال باشه چه اتفاقی میفته ؟!!
طبیعتاً شما میتونید جنس بیشتری با دلار بخرید !
و اگر همین دلار به 15000 ریال افزایش پیدا کنه چه اتفاقی میفته ؟!! فروش کم تر خواهد شد ...

کاهش ارزش پول می تونه برای صادرات مفید باشه؛ ارزش پول بالا هم کمک چندانی به کاهش تورم نمی کنه، چون یک نوع ریسکه و ممکنه موقتی باشه ! :|

lof

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
دانشگاه
پلى تكنيك تهران
رشته دانشگاه
مهندسى معدن

به نقل از Kinder :
همون طور که دوستان گفتن، این عمل موجب افزایش ارزش پول می شه؛ اما نکته ای که خیلی ها به اون توجه نمی کنند، برتری ارزش پول پایین به ارزش بالاست !

از نظر اقتصادی، این مسئله به عمل ثابت شده !
برای مثال، چین پس از صادرات هنگفتش، ارزش پول رو همچنان پایین نگه داشت تا صادرات افزایش پیدا کنه؛ و در نتیجه ذخیره عرضی چین به شدت بالا رفت !
در یک جمله، کاهش ارزش پول موجب افزایش صادرات و ذخیره عرضی می شه !

برای درک بهتر این مطلب، یک فرض ساده رو در نظر می گیریم :
الان قیمت دلار به اندازه ی 11000 ریال ایرانه، حالا اگر دلار 5000 ریال باشه چه اتفاقی میفته ؟!!
طبیعتاً شما میتونید جنس بیشتری با دلار بخرید !
و اگر همین دلار به 15000 ریال افزایش پیدا کنه چه اتفاقی میفته ؟!! فروش کم تر خواهد شد ...

کاهش ارزش پول می تونه برای صادرات مفید باشه؛ ارزش پول بالا هم کمک چندانی به کاهش تورم نمی کنه، چون یک نوع ریسکه و ممکنه موقتی باشه ! :|

الان اینی که گفتی کاملا چپه بود

ارزش پول ایران الان پایینه یعنی ارزشی تقریبا نداره و به همین خاطر تره ای هم واسش خورد نمیکنن

ولی ارزش پول چین بالاست و هر ین برابر با 25000 ریاله یعنی 25000 برابر!

و اگه ما بیایم تعدادی صفر (همون 3 تا) برداریم ارزش پول چین 25 برابر ریال و دلار تقریبا با ریال برابر میشه

و این طوری در شاخص جهانی بیشتر ارز ایران رو میخرن

و ارزش پول بالا میره که قبلا هم گفتم

*پ.ن: اگه دقت کنی وقتی تو اخبار میگه ارزش دلار اومد پایین قیمتش کم میشه نه زیاد (;

• لایک
امتیازات: HHH

Kinder

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد ۱
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران/جامعه‌شناسی

به نقل از lof :
الان اینی که گفتی کاملا چپه بود

ارزش پول ایران الان پایینه یعنی ارزشی تقریبا نداره و به همین خاطر تره ای هم واسش خورد نمیکنن

ولی ارزش پول چین بالاست و هر ین برابر با 25000 ریاله یعنی 25000 برابر!

و اگه ما بیایم تعدادی صفر (همون 3 تا) برداریم ارزش پول چین 25 برابر ریال و دلار تقریبا با ریال برابر میشه

و این طوری در شاخص جهانی بیشتر ارز ایران رو میخرن

و ارزش پول بالا میره که قبلا هم گفتم

*پ.ن: اگه دقت کنی وقتی تو اخبار میگه ارزش دلار اومد پایین قیمتش کم میشه نه زیاد (;

عزیزم داری اشتباه می کنی !
وقتی ارزش پول بالا باشه، میزان صادرات کم می شه !
یکم در موردش فکر کن، مثالی که در پست قبلیم زدم رو بررسی کن !
ارزش پول کاملاً نسبیه؛ وقتی پولی بیشتر از پول شما ارزش داره، یا در واقع از پول شما گرون تره، شما بهای بیشتری برای کالایی که به اون واحد به فروش می رسه می پردازی !
ارزش پول ایران پایینه، ولی تحت تاثیر تحریم های جهانیه ! این رو هم مد نظر داشته باش !
ایران و دولتش از جامعه ی جهانی طرد شده، هیچ کشوری از ایران واردات نمی کنه؛ وگرنه ارزش پول پایین، صادرات رو افزایش می ده، ولی شاخص اقتصاد داخلی رو کاهش میده !

با این خط آخر هم، نمی دونم الان من احمق فرض شدم یا نه !!! در هر صورت، منظور من از ارزش پول پایین چیزی جز اینی که شما فرمودی نبود ! :)

lof

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
دانشگاه
پلى تكنيك تهران
رشته دانشگاه
مهندسى معدن

به نقل از Kinder :
عزیزم داری اشتباه می کنی !
وقتی ارزش پول بالا باشه، میزان صادرات کم می شه !
یکم در موردش فکر کن، مثالی که در پست قبلیم زدم رو بررسی کن !
ارزش پول کاملاً نسبیه؛ وقتی پولی بیشتر از پول شما ارزش داره، یا در واقع از پول شما گرون تره، شما بهای بیشتری برای کالایی که به اون واحد به فروش می رسه می پردازی !
ارزش پول ایران پایینه، ولی تحت تاثیر تحریم های جهانیه ! این رو هم مد نظر داشته باش !
ایران و دولتش از جامعه ی جهانی طرد شده، هیچ کشوری از ایران واردات نمی کنه؛ وگرنه ارزش پول پایین، صادرات رو افزایش می ده، ولی شاخص اقتصاد داخلی رو کاهش میده !

با این خط آخر هم، نمی دونم الان من احمق فرض شدم یا نه !!! در هر صورت، منظور من از ارزش پول پایین چیزی جز اینی که شما فرمودی نبود ! :)
من کاملا قبول دارم که ارزش پول نسبیه

ولی بازم اشتباه میکنی!

الان من یه مثال دیگه میزنم

میگن دلار خیلی ارزشمنده درسته؟ (در مقابل پول ایران)

چون ما به ازای خرید هر 1 دونه دلار باید 10000 ریال پول بدیم

یعنی پول ما خیلی پسته خیلی کم ارزشه!

و با کم کردن صفر ها این ارزش رو ما میتونیم بیاریم بالا به طوری که اگه 3 صفر کم شه هر دلار میشه 10 ریال

و ین باعث افزایش تجارت بازرگانی و صادرات میشه

شما اگه خودت هم فک کنی میبینی اشتباه میکنی

(یه مثال آمیانه طلا ارزش مند تره یا حلب؟ کدو گرون تره؟!! (; )

Kinder

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد ۱
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران/جامعه‌شناسی

به نقل از lof :
من کاملا قبول دارم که ارزش پول نسبیه

ولی بازم اشتباه میکنی!

الان من یه مثال دیگه میزنم

میگن دلار خیلی ارزشمنده درسته؟ (در مقابل پول ایران)

چون ما به ازای خرید هر 1 دونه دلار باید 10000 ریال پول بدیم

یعنی پول ما خیلی پسته خیلی کم ارزشه!

و با کم کردن صفر ها این ارزش رو ما میتونیم بیاریم بالا به طوری که اگه 3 صفر کم شه هر دلار میشه 10 ریال

و ین باعث افزایش تجارت بازرگانی و صادرات میشه

شما اگه خودت هم فک کنی میبینی اشتباه میکنی

(یه مثال آمیانه طلا ارزش مند تره یا حلب؟ کدو گرون تره؟!! (; )

سروش جان، دلبندم !
دلار ارزش نسبتاً خوبی داره، مثالی که می زنی کاملاً درسته، ولی نمی دونم چرا برعکس نتیجه می گیری !!!
مثال شما، مربوط به وارداته ! وقتی شما نیاز به واردات و خرید چیزی داری، و به عنوان مصرف کننده در معامله مطرحی، طبیعتاً با ارزش پول نسبی کم تری که داری، ضرر می کنی !
اما این مسئله رو از طرف دیگه ی معامله، از چشم فروشنده نگاه کن !
وقتی ارزش پول فروشنده بالاست، خریدار توان نسبتاً کم تری برای خرید داره، اما وقتی ارزش پول پایین میاد، یک رشد اقتصادی خارجی نسبتاً قوی ایجاد می شه، اقتصاد خارجی و صادرات اوج می گیره، و همون طور که گفتم، ذخیره ی ارزی بالا می ره ! ( فرشید از پشت صحنه اشاره می کنه که « عرضی » غلطه !!! از سواد هم شانس نداریم !!! :-" )

به طور کلی، شما از دیدگاه خریدار مسئله رو می بینی و من از دیدگاه فروشنده ! :)

lof

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
دانشگاه
پلى تكنيك تهران
رشته دانشگاه
مهندسى معدن

به نقل از Kinder :
سروش جان، دلبندم !
دلار ارزش نسبتاً خوبی داره، مثالی که می زنی کاملاً درسته، ولی نمی دونم چرا برعکس نتیجه می گیری !!!
مثال شما، مربوط به وارداته ! وقتی شما نیاز به واردات و خرید چیزی داری، و به عنوان مصرف کننده در معامله مطرحی، طبیعتاً با ارزش پول نسبی کم تری که داری، ضرر می کنی !
اما این مسئله رو از طرف دیگه ی معامله، از چشم فروشنده نگاه کن !
وقتی ارزش پول فروشنده بالاست، خریدار توان نسبتاً کم تری برای خرید داره، اما وقتی ارزش پول پایین میاد، یک رشد اقتصادی خارجی نسبتاً قوی ایجاد می شه، اقتصاد خارجی و صادرات اوج می گیره، و همون طور که گفتم، ذخیره ی ارزی بالا می ره ! ( فرشید از پشت صحنه اشاره می کنه که « عرضی » غلطه !!! از سواد هم شانس نداریم !!! :-" )

به طور کلی، شما از دیدگاه خریدار مسئله رو می بینی و من از دیدگاه فروشنده ! :)
خوب دیگه دلبندم

مگه نمیگی باید پول فروشنده باید ارزش پولش بیاد پایین؟

پس یعنی الان زیمباوه قدرت خریدش خیلی بالاست و همه چیز میتونه بخره مثه آب خوردن بخره؟!!!

معلومه که نه آمریکا هم راضی نمیشه جنس به زیمباوه بفروشه چون ارزش پولش فاجعس میبینیم که صادراتشم خیلی کمه

پس نتیجه میگیریم حرفت اشتباهه

یعنی الان ما از آمریکا صادراتمون بیشتره؟!!!!1

در حالی که ارزش پولمون پایین تره؟

بازم میگم اشتباه میکنی (;

sutech

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
بابل
سال فارغ التحصیلی
88
مدال المپیاد
فیزیک
دانشگاه
sutech-iust
رشته دانشگاه
برق-کنترل-مهندسی پزشکی(علوم اعصاب)

پایین بودن ارزش پول وقتی مفیده که شما واردات نداشته باشی!
این مثالی که در مورد چین زدی درسته.من یکم بیشتر میگم:
الان ارزش پول چین نسبت به دلار پایین باشه-چین میاد یه جنس رو با قیمت پایین تو بازار خارجی به دلار عرضه میکنه-اولا که بازار دنیا رو بدست میاره چون بقیه نمیتونن باهاش رقابت کنن.بعدش همون مقدار کم دلار وقتی وارد چین میشه تبدیل میشه به مقدار زیادی "ین" و شکم کلی کارگر رو با خانواده سیر میکنه.اما این اتفاق وقتی میفته که مجبور نباشی واردات کنی! اگه بخوای با ارزش پول پایین واردات کنی اونوقت هرچی پول تو کشورت داری باید بدی و مقدار اندکی دلار بگیری و این خودش باعثه کاهش بیشتر ارزش پول میشه و ...

اما اگه ارزش پولت نسبت به دلار بیشتر باشه میتونی شروع کنی به جمع کردن و ذخیره ی دلار و این برای کشور تولید کننده مثل چین فقط بطور مقطعی مفیده که باعث افتادن کنترل بازار جهانی ارز بدست چین بشه (و مثلا اینجوری از نظر سیاسی به امریکا فشار بیاره)ولی چین نمیتونه با ذخیره ی دلار شکم مردمش رو سیر کنه!

اما این مطالب ربطی به تا پیک نداشت!! :D

کی گفته با کم کردن صفر از واحد پول ارزش پول ایران بالا میره ؟؟ ؟؟

shershere

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
اصفهان
مدال المپیاد
اینم هه هه!
دانشگاه
پلی تکنیک تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مکانیک
پاسخ : کم کردن صفر از پول ایران

به نقل از روح الله :

برای منم سوال شد ...

الان مثلا ما واحد پولمون ریال بود ... یه صفر برداشتیم شد تومن ... خب چه سودی به حالمون داشت ...؟

الان ما هنوزم واحد پولمون ریاله ...

تازه به نظر من فرقی که نکرد هیچ ... به افزایش قیمت ها کمک هم کرد ... چون همه قیمتا دارن بالا میرن وقتی شما یه صفرم برداری سرعتش بیشتر میشه ...

نمیدونم ... این نظر منه ... شایدم اشتباه میگم

Melica_AriAnA

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین 1
شهر
اصفهان
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر (نرم افزار)

فرض کنید الآن یه جامدادی تو مغازه هست که 3000 تومن قیمتشه بعد از مدتی اگه قیمتش بخاد بره بالا مثلا میشه 3100 یا 3200 یا 3500 . بعد که 0 ها ر وردارن میشه 3 تومن ولی حالا اگه قیمتش بخاد بره بالا میشه 4 تومن، 5 تومن، 6 تومن، که معادل 4000، 5000، 6000 تومن سابق میشه.

غیر از اینا یه عالمه مواد و پول باید صرف عملی شدن این قضیه بشه. مثلا میلیونی کارمند تو ایران هست، تمام حکم حقوقی این کارمندا باید عوض بشن از X هزار تومن به X تومن. و متاسفانه چون توی ایران هنوز این کارا تماما کامپیوتری نشدن هزینه های ج ن س ی و نقدی داره.
... بگذریم از چاپ اسکتاس های نو، تغییر قیمت اجناس مغازه ها و هزینه ی تغییر قیمت چاپ شده روی مواد تولیدی کارخونه ها.
بخش بزرگی از تاثیری که همه ازش حرف می زنن تاثیر روانیه. یه جورایی ناخودآگاه مردم حس می کنن ج ن س ی که قبلا 3000 تومن بوده حالا شده 3 تومن و یه جورایی احساس می کنن دارن ارزون تر می خرن. یه تاثیر روانی ظریف که باعث میشه مردم "احساس" کنن وضع اقتصاد داره خوب میشه

lof

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
دانشگاه
پلى تكنيك تهران
رشته دانشگاه
مهندسى معدن

به نقل از روح الله :
ببین نسبت به ارز جهانی ارزش پول ایران بالا میره

الان هر دلار چنده؟ تقریبا 1000 تومن

ولی وقتی 3 تا 0 بردارن هر دلار میشه 1 تومن که این باعث برابری ارز ایران با آمریکا میشه و ارزش پول ایران بالا میره

sutech

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
بابل
سال فارغ التحصیلی
88
مدال المپیاد
فیزیک
دانشگاه
sutech-iust
رشته دانشگاه
برق-کنترل-مهندسی پزشکی(علوم اعصاب)

ببین نسبت به ارز جهانی ارزش پول ایران بالا میره

الان هر دلار چنده؟ تقریبا 1000 تومن

ولی وقتی 3 تا 0 بردارن هر دلار میشه 1 تومن که این باعث برابری ارز ایران با آمریکا میشه و ارزش پول ایران بالا میره
خب اینکه حرفه! در عمل مثلا قیمت سیب تو ایران 2دلار هست بعد از کم کردن هم همون 2 دلاره!
وقتی میگیم ارزش پول یه کشور پایینه (همونطور که در مورد چین گفتم) یعنی مثلا اگه یه دلار ارز وارد کشور بشه و تبدیل به ریال بشه - اینقدری بشه که شکم خیلیهارو سیر کنه/ولی با این کار فرقی نمیکنه! با همون 2 دلاری که یه کیلو سیب میخریدی الانم همونقدر میخری!

بخش بزرگی از تاثیری که همه ازش حرف می زنن تاثیر روانیه.

خب اونطرف قضیه رو هم نگاه کنید که فیش حقوقی مردم ...

Melica_AriAnA

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین 1
شهر
اصفهان
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر (نرم افزار)

به نقل از روح الله :
خب اونطرف قضیه رو هم نگاه کنید که فیش حقوقی مردم ...
درسته ولی مردم پول رو برای مصرف کردن و خرید کردن میگیرن (بدون اونا پول بی معنی میشه)، و همین باعث میشه که تغییر قیمت کالا ها بیشتر تاثیر بذاره. چون هر پولی به مصرف شدن و خرج خرید یه کالا شدن ختم میشه.

lof

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد 1
شهر
مشهد
دانشگاه
پلى تكنيك تهران
رشته دانشگاه
مهندسى معدن

به نقل از روح الله :
خب اینکه حرفه! در عمل مثلا قیمت سیب تو ایران 2دلار هست بعد از کم کردن هم همون 2 دلاره!
وقتی میگیم ارزش پول یه کشور پایینه (همونطور که در مورد چین گفتم) یعنی مثلا اگه یه دلار ارز وارد کشور بشه و تبدیل به ریال بشه - اینقدری بشه که شکم خیلیهارو سیر کنه/ولی با این کار فرقی نمیکنه! با همون 2 دلاری که یه کیلو سیب میخریدی الانم همونقدر میخری!
خب تو از اون ور باید نیگا کنی!

ارزش پول ما واسه بقیه میره بالا نه واسه خودمون که!!

همون سیب الان میدن 2000 تومن اگه 3 تا 0 بردارن میدن 2 تومن که خب خیلی ارزش پول ما واسه کشورای دیگه میره بالا

یعنی مردم به جای اینکه دلار بخرن تو خونه جمع کنن میرن ریال میخرن تو خونه جمع میکنن

• شروع کننده موضوع

mamareza

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
آزاد تهران
رشته دانشگاه
دندانپزشکی

بعد اون همه شایعه هیچ اتفاقی که نیفتاد... .

چی شد پس؟

بالا