پاسخ : حفظ ارزش های ما و توریست ها
کارهایی که از دست ما بر میاد:
1. وقتی توریست میبینیم مثل آدم فضایی باهاش برخورد نکنیم! دقت کرده باشید توی ایران به دلیل ارتباط کم با کشورای دیگه مردم همین که یک خارجی میبینن جوری نگاهش می کنن و دورش جمع میشن که طرف حس بدی بهش دست میده (خوشبختانه این رفتار داره کم میشه)
2. توریست آزاری کار بدیه که خیلی از جوونا انجام میدن... مثلا توریست دنبال یه آدرس/مکان میگرده، بعد ملت طرفو سرکار میزارن، بعد واسه رفیقاشون با افتخار تعریف می کنن که "یه توریست دیدم ازم آدرس فلان جا رو پرسید، سر کارش گذاشتم آی خندیدیم!" - فوقش خواستیم کمک کنیم با احترام بریم جلو و بگیم کمک میخواد یا نه؟
3. زبان انگلیسی رو تقویت کنیم و فرانسه و اسپانیایی و عربی رو حداقل به اندازه یک سلام و احوال پرسی بلد باشیم
4. این یکی بدجور حاده! مغازه دارها، راننده های تاکسی و کلا ایرانی جماعت تا میبینه یک نفر غریب هست سریع میخواد سرش کلاه بزاره، توریست هم که خر نیست نهایتا یک جوری میفهمه و اونوقته که از ایران و ایرانی زده میشه
یه خاطره هم بگم برای مثال: چند وقت پیش توی تخت جمشید یه توریست یونانی دیدم که دنبال تاکسی میگشت واسه بازگشت به شهر (نزدیکای موزه بود اون لحظه) منم رفتم پیشش و گفتم تا تاکسی راهنماییت می کنم، توی مسیر موزه تا جایگاه تاکسی دراره سفرش ازش چند سوال پرسیدم، اول این که خیلی ناراحت بود که افراد کمی انگلیسی بلدن، تابلوهای راهنما و مغازه ها و... داخل شهر یا عنوان انگلیسی ندارن یا اگه دارن جوریه که اصلا نمیشه فهمیدشون (فکر کنم املاهای غلط و اینا رو میگفت) و بعد از این گله میکرد که مردم اذیتش می کنن و واقعا هم راست می گفت (گویا یه جا چند نفر گفتن بیا فارسی یادت بدیم، بعد چندتا فحش یادش داده بودن بجای کلمات اولیه، بچه مردم هم خوشحال شده بوده فکر کرده فارسی بلده و خواسته با مسئول پذیرش هتل فارسی صحبت کنه مثلا، بعد از این که کلی به طرف فحش داده تازه فهمیده اینا چیزای بدی بودن) خلاصه اینم از صادرات و تعاملات فرهنگی و زبانی ما!!!
ولی از اینا گذشته، یه چیزی گفت که من هروقت بهش فکر می کنم باید فکم رو با جارو از روی زمین جمع کنم:
میگفت کشور شما خیلی گرونه، بخصوص حمل و نقلش... خوب من تعجب کردم چون حمل و نقل ایران نسبت به کشورای اروپایی ارزون تره! این شد که گفتم چطور؟ گفت برای این که از شیراز بیام تا اینجا حدود 2500000 ریال دادم! اینو که گفت دقیقا یک لحظه خشک شدم! اون موقع تاکسی های دربست از شیراز تا تخت جمشید حداکثر 20000 تومن میگرفتن، این راننده خوش انصاف از توریست بنده خدا بیشتر 10 برابر پول گرفته بود! 250 هزار تومن!!! گویا تاکسی های داخل شهر هم چند باری حساب جیبشو رسیده بودن با این قیمتایی که می گفت..
راستش روم نشد بگم طرف سرت رو کلاه گذاشته، زشته آخه! بگم از وقتی اومدی تو کشور ما حدود 500$ سرت کلاه گذاشتن فقط چون خارجی هستی؟ توی خیلی کشورای توریست پذیر (منظورم امارات :-& نیستا) حتی وقتی بدونن طرف توریسته سعی می کنن تخفیف و اینا هم بدن، بعد ما... [-(
ولی چیزی که در اکثر برخوردام با توریستا دیدم و خلاف انتظارم بود، این بود که توریستا با مسائل سیاسی ایران مشکلی نداشتن!
مثلا من انتظار داشتم توریستای زن از حجاب ناراحت باشن یا بخاطر شرایط سیاسی دید خوبی نداشته باشن، ولی تقریبا هیچکسی رو ندیدم که بگه سفر بهم خوش نگذشت چون حجاب داشتم یا بقیه مسائل سیاسی و مذهبی، بلکه از جامعه ناراحت بودن
بخصوص توریستای زن میگفتن زندگی تو ایران با وجود همچین مردایی مثل جهنمه
البته چندنفری هم از نبود امکانات ارتباطی یا هتلهای خوب میگفتن
به نقل از پویا م :
دوست من انگار شما موضوع تاپیک رو متوجه نشدید! بحث سر اینه که چطوری توریست ها مجبور نباشن حجاب تو ایران رو رعایت کنن و الکی هم به قول این دوستان ارشاد و ... جوونای جامعه منحرف نشن! بحث سر اینه!
پویا جان همچین چیزی امکان نداره! مثل این که خبر نداری ما توی حکومت اسلامی ایران زندگی می کنیم و مسائلی مثل حجاب نه تنها جزء لاینفک این حکومت هست، بلکه بودن یا نبودنش از اختیار ما خارجه