اعتیاد چیست؟ معتاد کیست؟!!

• شروع کننده موضوع

mahshid_f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان شناسی
این مطلب نقل قول از یکی از مطالب مجله تندرستی(همشهری)، نوشته دکتر مجید قربانی است.
(شماره چهاردهم نیمه دوم اردیبهشت_صفحه 14)

زمانی که صحبت از اعتیاد می شود، باید علایم و نشانه های آن را در یک فرد جست جو کنیم تا بگوییم آیا او معتاد است یا خیر.
اعتیاد در حال حاضر یک بیماری چندوجهی زیستی روانی و اجتماعی است. یعنی فرد را از این سه بعد دچار مشکل می کند. معتاد را به لحاظ جسمی وابسته می کند و همچنین شرایط اجتماعی و روانی وی را تحت تاثیر قرار می دهد.
اعتیاد را یک بیماری پیش رونده و عود کننده تعریف کرده اند. به عبارت دیگر اعتیاد فرد ممکن است با حداقل وابستگی شروع شود ولی تا جایی پیش برود که تمام فضای زندگی اش را تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر کسانی که اعتیاد پیدا می کنند امکان دارد به دلیل بروز مشکلاتی آن را ترک کنند ولی دوباره به سراغش بروند و این حالت یعنی عودشوندگی.
حال به چه کسی بگوییم معتاد؟معتاد باید چند ویژگی داشته باشد، بیش از 6 تا 12 ماه مشغول آن فعالیت باشد. وقت زیادی را برای این کار در نظر بگیرد و از مسایل جدید کناره گیری کند. هم نین وقتی کسی به چیزی معتاد شده، اشتغال ذهنی زیادی به آن دارد و دایم به آن فکر می کند.
اعتیاد می تواند انواع مختلفی داشته باشد، از جمله اعتیاد به موبایل. در مورد این نوع اعتیاد می توان گفت رفتار هایی همچون به صورت دایم پیامک زدن یا بازی کردن با موبایل یک رفتار اعتیادی است.
وقتی فردی بدون تلفن همراه خود راحت نباشد و برای دست یابی به آن اشتغال ذهنی داشته باشد، معتاد است. کسی که از استفاده و ارتباط با موبایل حس خوشایندی دارد، این حس او را وابسته به رفتار هایی می کند. وی از طریق ارتباط تلفنی یا پیامکی چیزهایی را برداشت می کند که تقویت کننده ارتباط و وابستگی او به موبایل است.
وابستگی بیش از حد به چیزی اعتیاد آور است. شخص در مهمانی، اتوبوس، زمان کار و در کلاس درس در حال پیامک زدن یا بازی کردن با موبایل است و این کار ها را درتنهایی خود نیز انجام می دهد.
بعد اجتماعی اعتیاد در اینجا دیده می شود. کسی که به رفتاری اعتیاد پیدا کرده، رابطه اش با اطرافیان کمرنگ می شود زیرا تنها با خودش، آن دستگاه و افرادی ک در آن حوزه هستند، ارتباط دارد.
بعضی از اعتیاد ها خیلی شایع هستند همچون ارسال پیامک، صحببت کردن با تلفن و بازی هلی موبایلی.
در ارتباط با موبایل باید بگویم فردگرایی، زندگی شهری، پیشرفت تکنولوژی و مورادی از این دست باعث شده انسانها تنهایی خود را با چنین وسیله ای بگذرانند.
موبایل شرایطی را ایجاد کرده که انسانها تا جایی سرگرم شوند که از مسایل و مشکلاتشان غافل شوند. زمانی که غافل می مانیم اضطراب و نگرانی ناشی از مشکلات را فراموش می کنیم و برای دستیابی به این فراموشی بیشتر با کار با موبایل وابسته می شویم.

لطفا توی این تاپیک اصلا اسپم ندین و اگر روی موضوع خاصی از این بحث مشکلی دارین یا سوالی هست بپرسین و سعی کنین که بیشتر بحث کنین...مرسی :) (;

amir.mr

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
طلايه داران
شهر
اهواز
مدال المپیاد
زيست،رياضي...همشونم در حد مرحله اول :D
دانشگاه
شهيد بهشتي
رشته دانشگاه
پزشكي
پاسخ : اعتیاد چیست؟ معتاد کیست؟!!

من يه قسمت از نوشته رو قبول ندارم.اون قسمتي كه بطور كلي عنوان ميكنه بر اثر غافل شدن و اضطراب به اعتيادهاي مختلف(اينجا مورد ذكر شده,موبايل) روي مياريم...به نظر من خيلي از وابستكي ها بدون دليل خاصي رخ ميده و صرفا فرار از اضطراب نميتونه تنها يا جزء معدود دلايل اعتياد باشه...اضطراب حتي به تنهايي هم نميتونه دليلي براي اعتياد باشه...شايد زمينه ساز باشه,ولي ده ها عامل غيز اون عامل زمينه ساز بايد دست به دست هم بدن تا اين مشكل بوجود بياد...اصلا خود اعتياد باعث انزواي فرد ميشه...اونوقت فرد واسه رفع اضطراب يا غافل شدن,بياد اينكارو انجام بده?خيلي منطقي نيست...

• لایک
امتیازات: HHH
  • شروع کننده موضوع

mahshid_f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان شناسی

اتفاقا به نظر من خیلی منطقیه! :D
خب شاید خودت و با آگاهی خودت وقتی اضطراب داری، نری دنبال اعتیاد
اما در ناخودآگاه واقعا پیش میاد
تو در ناخودآگاهت فقط میخوای
که از دست اون اضطراب راحت بشی و خیلی طبیعیه که یک عده ضعیفی به اعتیاد روی میارن!
توی کتاب دینی اونجایی که دیدگاهای مختلف راجع به مرگ رو گفته بود، یادته؟
می گفت یه عده ای میخوان مرگ رو فراموش کنن و به کارهایی روی میارن که... :D
خب اینم دقیقا همونه
آدم به طور خودآگاه و ناخودآگاه میخواد که اضطرابش رو فراموش میکنه و به طور ناخودآگاه مثلا به اعتیاد کشیده میشه! O0
:D
والبته همون طوری که گفتی اضطراب تنها دلیل نیست اما به نظر من یکی از مهم ترین دلایله!

amir.mr

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
طلايه داران
شهر
اهواز
مدال المپیاد
زيست،رياضي...همشونم در حد مرحله اول :D
دانشگاه
شهيد بهشتي
رشته دانشگاه
پزشكي

خب عدم دسترسي به اون عامل معتاد كننده(حالا ميخواد موبايل باشه,ميخواد نت باشه يا غيره) خودش باعث اضطراب بيشتر ميشه.اضطراب بيشتر نميتونه طرف رو دلزده كنه و سوق بده به سمت ترك? :-?

• شروع کننده موضوع

mahshid_f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان شناسی

به نقل از .:amir.mr:. :
خب عدم دسترسي به اون عامل معتاد كننده(حالا ميخواد موبايل باشه,ميخواد نت باشه يا غيره) خودش باعث اضطراب بيشتر ميشه.اضطراب بيشتر نميتونه طرف رو دلزده كنه و سوق بده به سمت ترك? :-?
خب مسلما همینه!
به هر حال اضطراب کلا هست
شروع اعتیاد با اضطرابه و ترک اعتیاد هم باعث اضطرابه که
البته اون اضطراب بعد از ترک موقتیه و زود حل میشه
در کل شخصی که معتاد میشه، به اضطراب مبتلا هست...

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

لطفاَ نخندید دارم جدی می گم اگه یکم به دورو برتون نگاه کنید حرف منو تایید می کنید.
من به اصل پایداری اعتیاد اعتقاد دارم : این اصل میگه اعتیاد از بین نمی رود بلکه از صورتی به صورت دیگر تغییر می کند.
خود من فک می کردم به یه کارتونی معتاد شدم و روزی باید 8-7 اپیزودشو میدیدم تا بخوابم بدش که سمپادیا اومدم اون اعتیادم کلاَ از بین رفت و به سمپادیا معتاد شدم. این موضوع در تمام اطرافیان من که حداقل صدق می کنه.

Behrad

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب یک
دانشگاه
دانشگاه تهران

کلاً توی ذات ما، یه چیزی هست به نام "مقاومت". این یه دشمن درونیه که نمیخواد ما کارایی رو که برای کمال روحمون لازمه رو انجام بدیم. و این مقاومت در هر شکلی ظاهر میشه تا مارو نابود کنه. مثلا در شکل بهانه، نا توانی و... . مطمئنم همه ی شما دوست داشتین کارایی رو بکنین ولی هیچوقت نکردین و برای توضیحش "بهانه" اوردین.
آدم وقتی غصه داره، بدبختی داره و یا هر چیزی که میخواد ازش فرار کنه، میره سراغ فکر و خیالش. همه اینجورین تا خودشون رو آروم کنن و همین پناه بردن به رویا، باعث میشه کارایی که ما باید انجام بدیم، انجام ندیم. این هم یک نوع ِ ظاهر شدن مقاومته. اون کسی هم که بهش میگیم معتاد، یه جورایی پناه برده.
یک کسی که بهش میگن "معتاد"، مسلماً، قطعاً و 100 درصد مقاومت بر اون چیره شده.
اگر مردم میتونستن بر مقاومت چیره بشن، فقر، فحشا،اعتیاد، بیماری، دروغ و ... همه از میون میرفتن.

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

به نقل از BeHrAd :
کلاً توی ذات ما، یه چیزی هست به نام "مقاومت". این یه دشمن درونیه که نمیخواد ما کارایی رو که برای کمال روحمون لازمه رو انجام بدیم. و این مقاومت در هر شکلی ظاهر میشه تا مارو نابود کنه. مثلا در شکل بهانه، نا توانی و... . مطمئنم همه ی شما دوست داشتین کارایی رو بکنین ولی هیچوقت نکردین و برای توضیحش "بهانه" اوردین.
آدم وقتی غصه داره، بدبختی داره و یا هر چیزی که میخواد ازش فرار کنه، میره سراغ فکر و خیالش. همه اینجورین تا خودشون رو آروم کنن و همین پناه بردن به رویا، باعث میشه کارایی که ما باید انجام بدیم، انجام ندیم. این هم یک نوع ِ ظاهر شدن مقاومته. اون کسی هم که بهش میگیم معتاد، یه جورایی پناه برده.
اگر مردم میتونستن بر مقاومت چیره بشن، فقر، فحشا،اعتیاد، بیماری، دروغ و ... همه از میون میرفتن.

این تعریفت از مقاومت هنوز برام مجهوله!!!

توی تاپیکشم نفهمیدم چی گفتی!

درنتیجه توجیهت برای اعتیاد رو هم درک نکردم!
یا اینجا یا تو تاپیکش کامل بگو چیه تا ربطشو بفهمیم ???

• شروع کننده موضوع

mahshid_f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان شناسی

به نقل از BeHrAd :
خیلی موافقم!
برداشت من از حرفت اینه که:
یه نفر میخواد یه کاری انجام بده اما بر مقاومتش پیروز نمیشه
برای همین یه کار دیگه ای رو انجام میده مثل اعتیاد تا از فکر اون کاری که نتونسته بکنه، رها بشه
و این یه نوع بهانه است برای عدم موفقیتش در مقابل «مقاومت» و انجام ندادن اون کار اولیه...
درسته؟!

Behrad

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب یک
دانشگاه
دانشگاه تهران

به نقل از Captain. Pisko :
این تعریفت از مقاومت هنوز برام مجهوله!!!

توی تاپیکشم نفهمیدم چی گفتی!

درنتیجه توجیهت برای اعتیاد رو هم درک نکردم!
یا اینجا یا تو تاپیکش کامل بگو چیه تا ربطشو بفهمیم ???
ببین، اصلا این مقاومت اون مقاوتی که برامون تعریف شده و به معنیه ایستادگیه فرق داره. اینو ضمیر خودمون به وجودش میاره تا تن آسایی ما بیشتر بشه و در نتیجه بدن راحت تر بشه.
مثلا فرض کن میخوای چه میدونم، بری یه کتاب بنویسی. یا هر چیز دیگه ای. اون مقاومته که نمیذاره تو قلم رو دستت بگیری. یا مثلا کتاب رو باز کنی بخونی.

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

اون مقاومت نیست بلکه عدم مقاومت من در مقابل سختی کاره

اونی که شما می گی رو یه عمری بهش گفتم سختی کار

اونی که در مقابلش انجام می دم ((مقاومت کردن)) تعریف شده واسم

حالا با این تفاسیر اگر بخوام با کلمه های خودم حرفتو توضیح بدم باید بگم:

سختی انجام کاری مثل درس خوندن بیشتر از سختی انجام کاری مثل بازی کردنه!

پس مقاومت ما در مقابل بازی کمتره

به بازی معتاد می شیم
همین؟

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

راستی! برای تشخیص اعتیاد یکی از معلمای ما میگفت اگه فکر میکنین که به چیزی(به غیر از مواد مخدر منظورمه!) معتادین، اون چیز رو از خودمون برای یه مدت بگیرید، ببین چجوری میشین!
مثلا یکی به گوشیش معتاده. اگه ازش بگیرن،احتمالا عصبی و پرخاشگر میشه، ممکنه بی اشتها و بی حوصله بشه و مدت زیادی رو تو رخت خواب میگذرونه( چون کار دیگه برای انجام دادن نداره!)
میتونین خودتون رو امتحان کنید ببینید به چی معتادین! :D

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از ROzhiN :
راستی! برای تشخیص اعتیاد یکی از معلمای ما میگفت اگه فکر میکنین که به چیزی(به غیر از مواد مخدر منظورمه!) معتادین، اون چیز رو از خودمون برای یه مدت بگیرید، ببین چجوری میشین!
مثلا یکی به گوشیش معتاده. اگه ازش بگیرن،احتمالا عصبی و پرخاشگر میشه، ممکنه بی اشتها و بی حوصله بشه و مدت زیادی رو تو رخت خواب میگذرونه( چون کار دیگه برای انجام دادن نداره!)
میتونین خودتون رو امتحان کنید ببینید به چی معتادین! :D
معلمتون پیامبر نبوده احیانا؟!اخه چشم بسته غیب گفته! :D
اعتیاد یعنی قربانی کردن شدید حقیقت در ازای کاربرد.ممکنه کار شما درست هم باشه اما بعد یه مدت برای دلیلش نباشه که اونو بیش از حد انجام بده بلکه برا کاربد لحظش باشه(لذت و گول زدن خود و...)
من به اینا اعتیاد دارم!:فلسفه و شطرنج و نت و اهنگ غمگین و روانشناسی و کتاب و تیکه انداختن و معلم رو از کلاس بیرون کردن(باور کنین از قصد نیست! :-[)و...

babak_eb

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای ۱
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
91
رشته دانشگاه
روانشناسی
اینستاگرام

میخواستم تاپیک اعتیاد بزنم
اینجا را پیدا کردم >:D< >:D< >:D<
هیچی دیگه ... مطلبم که خودش برامون گذاشته ... :-" :-" :-"
منم یه سری مطلب دارم بعد میزارم براتون
اینو گذاشتم واسه اون دوستانی که هی تو حرف بزن و بانگشون میگن به سمپادیا معتاد شدم و یا من نیام نت میمیرم و ...
بیاین اینجا در باب اعتیاد بحث بفرماییین

ضمنآ در مورد اعتیاد های جسمیتونم "البته اگه دارین" صحبت بفرمایین

*** به علت اسپم خیز بودن تاپیک , خواهشآ حواستون را جمع کنین ...

اینم خیلی جالب بود :O :O :O

نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
علوم اجتماعی (انسان‌شناسی)
تلگرام
اینستاگرام

چیزایی که به شدت معتادم و واقعا نمی‌تونم ترک شون کنم یکی نت‌ـه و یکی دیگه آهنگ گوش کردن!
خیلیامون با اینا درست به گریبانیم!
نظرتون چیه راه حل واسش پیدا کنیم؟!
چون سال هم داره شروع می‌شه ...

• لایک
امتیازات: 1tA
بالا