ضمیر ناخودآگاه...

• شروع کننده موضوع

mahshid_f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان شناسی
انسان داری دو ضمیره:
1-ضمیر خودآگاه
2-ضمیر ناخودآگاه
خواب دیدن ما به ضمیر ناخوداگاه مربوط میشه...
طبق یکی از پست هام درمورد فروید توی این تاپیک:
http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,77189.0.html
(که یه قسمتیشو میارم):
آدما در طول زندگیشون یه سری نیاز ها یا غرایزی دارن که به جای اینکه ارضا بشه، سرکوب میشه اما در ناخودآگاه باقی میمونه و از بین نمیره.
فروید ذهن انسان رو به یه اثر باستانی تشبیه می کنه که هر چقدر هم یه چیزی مثل سنگ در زیر سنگای دیگه مدفون شده باشه اما هنوز با همون جنس وجود داره و در اصل فکر یا هر تمایل سرکوب شده ای هم همینطوره
و در جای دیگه ای ذهن رو اینطوری میگه:فرض کنیم داریم در جایی سخنرانی می کنیم اما کسی مزاحم ماست. نگهبانها اون رو از اونجا میبرن بیرون اما شما صدای در زدنش رو می شنوید و می دونید که هست و یک تمایل یا غریزه هم همینجوریه! این سالن سخنرانی، همون خودآگاه است و جایی که اون آدم رفته ناخودآگاهه
همه اینا باعث میشه فروید به بزرگترین غریزه سرکوب شده در زمان خودش فک کنه که غریزه ج ن س ی بوده و بعد به اقتضای جامعه خودش نظریه آزادی ج ن س ی رو بده
در اصل فروید عقیده داره که این تمایلات سرکوب شده در خواب به سراغ ما میان و ما آنها رو بدون سانسور میبینیم
فروید زبان خواب رو زبان سمبلیک می دونه و میگه که این زبان برای مردم همه جای دنیا یکی است
نکته دیگه اینکه فروید ذات انسان رو به سه قسمت تقسیم می کند:
1-غرایز
2-خود
3-فراخود یا وجدان
فروید فکر میکنه که «خود» همیشه درگیره تا بین غرایز و فراخود تعادل ایجاد کند و چیزی که مجبورش میکنه تا این کارو بکنه جامعه و هنجار هاشه
و اینکه خیلی از بیماریهای روانی به خاطر همین کشمکش زیاد بین غرایز و فراخود به وجود میان.

بر طبق همه این مطالب میتونیم نتیجه بگیریم که:
1- فراخود یا وجدان به ضمیر خودآگاه مربوطه.
2-غرایز و بیشتر غرایز سرکوب شده به ضمیر ناخودگاه مربوطه و همونطوری که گفته شد،
گاهی موجب خواب دیدن میشه...

خب شما چی میدونین از ضمیر ناخودآگاه؟ :D

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج
پاسخ : ضمیر ناخودآگاه...

طبق نظریه یه آقایی که اسمشو یادم نی ضمیر خوداگاه و ناخوداگاه مثل دو سر یه اله کلنگن

هیچکدومشون به طور کامل جا خالی نمی کنه تا طرف دیگه کامل جاشو بگیره

ولی عقب نشینی می کنه

که از همین قضیه موقع هیپنوتیزم استفاده می کنن

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد
پاسخ : ضمیر ناخودآگاه...

من یه سوال در مورد ضمیر ناخودآگاه دارم..
آیا ضمیر ناخودآگاه به زبانی که ما صحبت می کنیم ربط داره یا نه؟
یعنی مثلا من یه آهنگی گوش می دم که دارای زبانی غیر از زبان مادری من هست. وقتی من این آهنگ رو گوش می دم، طبق فناوری ریورس و اینا می تونه روی ضمیر نا خودآگاه افراد تاثیر بذاره، حالا وقتی زبان من، با زبان آهنگ فرق داره، آیا می تونه روی ناخودآگاه من تاثیر بذاره؟

بالا