باید نسبت باشه. اما اینکه چرا نسبت، میپرسم...به نقل از farbod007 :بسیاری؟
آخر پاسخش چی شد ؟
من اینو پرسیدم گفتن « ی کثرت » ــه !به نقل از farbod007 :بسیاری؟
آخر پاسخش چی شد ؟
جالبهبه نقل از ارنواز :من اینو پرسیدم گفتن « ی کثرت » ــه !
بعد گفتم یه مثال دیگه بزنید ، گفتن مثل زیادی !
حالا «حتما» رو نمیدونم ولی به نظر منطقی میاد !به نقل از farbod007 :جالبه
حتما درسته دیگه ؟
من دوباره این سوال رو از استادم پرسیدم گفتن «ی نکره» است که این ی نکره خودش 14 نوع داره و با توجه به جمله ای که توش به کار رفته مشخص میشه که کدوم نوعشه.به نقل از بهزاد 93-ابلیس :تو واژه ی «بسیاری» حرف «ی» یای نکرس؟
اگه حافظم درست یاری کنه، داخل گاج زبان فارسی ۳ نوشته بود حواستون باشه که "بسیاری" و "بعضی"، این "ی" تکواژ محسوب نمیشه و میشه نتیجه گرفت که کلا هیچی نیستش. جز خود کلمسبه نقل از ParNiaN.D :من از معلممون پرسیدم که ی در "بسیاری" چیه؟
گفت نسبت.
بعد امروز ازش پرسیدم ی در "بعضی" چیه؟
گفت نکره.
واسه همین دیگه ازش نپرسیدم دلیلش چیه. چون به نظرم یه مقدار مطمئن نبودن
نمیشه که ! اگه جزو خود کلمه باشه پس واژه های بسیار و بعض نباید معنی بده در حالیکه معنی داره و اون ی بعدا اضافه شده !به نقل از پویا م :اگه حافظم درست یاری کنه، داخل گاج زبان فارسی ۳ نوشته بود حواستون باشه که "بسیاری" و "بعضی"، این "ی" تکواژ محسوب نمیشه و میشه نتیجه گرفت که کلا هیچی نیستش. جز خود کلمس
هم درست میگی هم غلط ...به نقل از ارنواز :نمیشه که ! اگه جزو خود کلمه باشه پس واژه های بسیار و بعض نباید معنی بده در حالیکه معنی داره و اون ی بعدا اضافه شده !
من امروز رفتم از معلم زبان فارسیمون پرسیدم. ببینید ما دو نوع بررسی داریم. بررسی معنایی و بررسی ساختاری. از لحاظ معنایی، چون "بسیار" , "بعض" دیگه اونقدرا کاربرد نداره به عنوان اسم، و به جاش "بسیاری" و "بعضی" هست، اون "ی" جز خود کلمس.به نقل از ارنواز :نمیشه که ! اگه جزو خود کلمه باشه پس واژه های بسیار و بعض نباید معنی بده در حالیکه معنی داره و اون ی بعدا اضافه شده !
يعني در هیچ حالتی "ی" نکره محسوب نمیشه؟به نقل از پویا م :من امروز رفتم از معلم زبان فارسیمون پرسیدم. ببینید ما دو نوع بررسی داریم. بررسی معنایی و بررسی ساختاری. از لحاظ معنایی، چون "بسیار" , "بعض" دیگه اونقدرا کاربرد نداره به عنوان اسم، و به جاش "بسیاری" و "بعضی" هست، اون "ی" جز خود کلمس.
بعد اگه مثلا "بسیار" و "بعض" به عنوان اسم رایج باشه، اونقت اون "ی" میشه "ی نسبت".
اینی با بررسی معنایی بود. اگه بررسی ساختاری بخوایم بکنیم، همون ی نسبت هستش.