عقده ادیپ

• شروع کننده موضوع

mahshid_f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان شناسی
درمورد عقده ادیپ و فلسفه نام گذاریش چی میدونین؟
آیا میدونین چه کسی به این موضوع پی برده؟ ;;)
به نظرتون چنین چیزی واقعیت داره؟!

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : عقده ادیپ

آره من راجعبش خوندم!
جزو نظریات فرویده فکر کنم که میگه بچه تو یه سنی(یادم نیست دقیقا چه سنی) نسبت به پدر یا مادرش (اونی که ج ن س مخالفشه) تمایل ج ن س ی پیدا میکنه و با پدر یا مادر (اونی که هم ج ن س شه) احساس رقابت میکنه.
اسمش از اسم یه شخصیت یونانی گرفته شده که پدرش رو کشته که با مامانش ازدواج کنه!! :-\ :-\

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

اوا خاک بسرم این چــه مریضی ایه دیگه ؟ :-s
چه کسایی مستعد ِ ابتلا به همچیـن مرضین ؟ :-s :-s

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از 'SaYnA' :
اوا خاک بسرم این چــه مریضی ایه دیگه ؟ :-s
چه کسایی مستعد ِ ابتلا به همچیـن مرضین ؟ :-s :-s
نترس بابا بیماری نیست!! :)) :))
طبق نظریه فروید کلا همه بچه ها اینطوری میشن و طبیعیه!! ;)) نمیدونم شاید واسه همینه میگن دختر بابایی میشه، پسر مامانی! :-? :-\ :))

• شروع کننده موضوع

mahshid_f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان شناسی

تعریفش همونیه که روژین جان گفت...
تمایل جنسی به والد جنس مخالف...
فروید جان هم که کشفش کردن... :D
افسانش مربوطه به ادیپ شهریار، یه شخص یونانی که روایات مختلفی در مورد داستانش هست. یکیش اینه:
ادیپوس وقتی میخواسته به دنیا بیاد، ستاره شناسا پیش بینی میکنن که در آینده پدرشو میکشه، پدر و مادرش هم(پدرش شاه بوده) میدنش به یه خانواده فقیر که بزرگش کنه...وقتی بزرگ میشه میفهمه که در موردش چه پیش بینی ای کرده بودن و فکر میکرده پدر و مادر قدیمیش همونایین که باشون زندگی میکرده، برای همین چون میترسیده که پدرشو بکشه، فرار میکنه توی راه به یه آدم برخورد میکنه که جلوشو میگیرن، با اونا دعوا میکنه و اونا رو میکشه... یکی از اونا، پادشاه یا همون پدرش بوده! میره توی شهر و مردم به عنوان شاه انتخابش میکنن! و با ملکه که مادرش بوده، ازدواج میکنه و تا اون موقع هم هیچی نمیدونسته... وقتی میفهمن، مادرش از شدت ناراحتی، چشمای خودشو با سنجاق کور میکنه :D
حالا چون این آدم با مادرش ازدواج کرده، اسم اینو گذاشتن عقده ادیپ!

**حالا میدونین فروید چجوری به این موضوع پی برد؟! :-/
**درمورد اقعیت داتن یا نداشتنش هم بحث کنین...چون عده ای بهش اعتقاد ندارن!

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک

این داستان / افسانه ای که در مورد ادیپ گفتین نمی دونم چه قدر درسته، ولی فکر می کنم همچین چیزی باشه واقعاً.
یه بچه بیشتر از همه با خانواده ش ارتباط داره معمولاً و وقتی به سنی می رسه که تمایلات ج ن س ی ش بیشتر میشه، احتمالش وجود داره که هم چین چیزی پیش بیاد واسه ش. ممکنه بیشتر هم واسه اونایی پیش بیاد که محدودیت های زیادی داشتن و خب، اولین کسی که می بینن، والدشونه...
صفحه ی حوادث روزنامه ها رو هم بخونین، کم نیست همچین چیزایی!!

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

در مورد اینکه چرا فروید همچین فرضیه ای داده شنیدم می گن خودش در کودکی همچین مشکلی داشته

فقط واسم عجیب بود بچه 3-4 ساله چجوری یادش مونده اون تجربه هاشو؟ :-?

ممکن هم هست وقتی بزرگ شده پدر مادرش در مورد دوران بچگی و رفتارش بهش گفتن این تیکش جالب بوده رفته تحقیق کرده

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

به نقل از Captain. Pisko :
ممکن هم هست وقتی بزرگ شده پدر مادرش در مورد دوران بچگی و رفتارش بهش گفتن این تیکش جالب بوده رفته تحقیق کرده
مامان باباهه که نمیان صاف بش بگــن کـه ؛ چیز خوبی نیس خو #-o

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

نه خوب!
یه اشاراتی کردن ، تازه نه خیلی کامل!

فروید دانشمند بوده و طرز تفکر یک دانشمند ایجاب می کنه هر چیز کوچیکی رو خیلی بزرگ بررسی کنه

شاید فقط بهش گفتن تو خیلی مامانی بودی :D بعد رفته دنباله دلیل این قضیه

sayna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشكى شهيدبهشتى
رشته دانشگاه
پزشكى

نه خوب!
یه اشاراتی کردن ، تازه نه خیلی کامل!

فروید دانشمند بوده و طرز تفکر یک دانشمند ایجاب می کنه هر چیز کوچیکی رو خیلی بزرگ بررسی کنه

شاید فقط بهش گفتن تو خیلی مامانی بودی :D بعد رفته دنباله دلیل این قضیه
=)) شـاید :-?
حـالا واقعن همه همینجورین ؟ :-ss

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از ندا مکرم :
این داستان / افسانه ای که در مورد ادیپ گفتین نمی دونم چه قدر درسته، ولی فکر می کنم همچین چیزی باشه واقعاً.
یه بچه بیشتر از همه با خانواده ش ارتباط داره معمولاً و وقتی به سنی می رسه که تمایلات ج ن س ی ش بیشتر میشه، احتمالش وجود داره که هم چین چیزی پیش بیاد واسه ش. ممکنه بیشتر هم واسه اونایی پیش بیاد که محدودیت های زیادی داشتن و خب، اولین کسی که می بینن، والدشونه...
اون چیزی که میگی راجعبه کودکان نیست که! بیشتر مربوط به نوجوانان میشه! :-" :-" این قضیه مال 3-5 ساله فکر کنم. شایدم قبلش. :-? اما میدونم واسه بچه هاس.

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک

به نقل از ROzhiN :
اون چیزی که میگی راجعبه کودکان نیست که! بیشتر مربوط به نوجوانان میشه! :-" :-" این قضیه مال 3-5 ساله فکر کنم. شایدم قبلش. :-? اما میدونم واسه بچه هاس.
اوه، ببخشید :) من فکر کردم بزرگ تر بوده.
کسی اطلاعات بیشتری نداره در مورد علتش؟ ممکنه به تربیت مربوط بشه یا یه همچین چیزی؟ :-? مثلاً اگه مادر به همسرش خیلی توجه کنه، ولی به پسرش کمتر، ممکنه همچین مشکلاتی پیش بیاد؟ :-? عجیبه خیلی...

• لایک
امتیازات: HHH

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

به نقل از ندا مکرم :
اوه، ببخشید :) من فکر کردم بزرگ تر بوده.
کسی اطلاعات بیشتری نداره در مورد علتش؟ ممکنه به تربیت مربوط بشه یا یه همچین چیزی؟ :-? مثلاً اگه مادر به همسرش خیلی توجه کنه، ولی به پسرش کمتر، ممکنه همچین مشکلاتی پیش بیاد؟ :-? عجیبه خیلی...

بی شک چیزی که می گی تاثیر داره ولی علتش نیست

چون بررسی فروید می گه این تو بیشتر بچه ها صادقه ولی همه مادر پدرا شرایطی که تو توصیف کردی رو ندارن

پس علت نیست

• شروع کننده موضوع

mahshid_f

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان شناسی

به نقل از ندا مکرم :
گفتم ممکنه روایات دیگه ای هم باشه...من اینو تو کلاس تئاتر که پارسال میرفتم، شنیدم! نمایشنامه ادیپ شهریار! اما قطعا چیزای دیگه ایم در موردش گفتن... :)

در مورد اینکه چرا فروید همچین فرضیه ای داده شنیدم می گن خودش در کودکی همچین مشکلی داشته

فقط واسم عجیب بود بچه 3-4 ساله چجوری یادش مونده اون تجربه هاشو؟ :-?

من شنیدم فروید کلا سه تابیمار خیلی معروف داشته، که اسماشون یادم نیست... :D اما یکیشون هانس بوده، یه پسر بچه...تو کتابایی که خوندم، معمولا به اسم «هانس کوچولو» معروفه! :D این بیمار فروید باعث شده که فروید، عقده ادیپ رو کشف کنه...
چون گویا خود بچهه این مشکل رو داشته...وقتی فروید مثلا در حالت هیپنوتیزم(یا حالا یه چیزی تو این مایه ها) ازش میپرسیده که داره به چه چیزایی فکر میکنه، مثلا میگفته این که مامانش الان کجاس و آیا با باباش هست یا نه؟!
گویا زمینه مطالعات اولیه رو همین بچهه برای فروید آماده کرده...

mandela_sarah

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
دانشگاه
تهران

عقده ی ادیپ اونجایی شروع میشه که بچه از مرجله ی پیشا ادیپی دربیاد. یعنی بتونه وجود خودش رو به عنوان یک موجود از بقیه تشخیص بده و وقتی میبرنش جلوی آینه خوشو از آدمی که بغلش کرده تمایز بده. به زبان همینطوری و دورهمی هم اطلاعات من میگه که یه بچه ی پسر وقتی شروع میکنه به شناختن خودش و بدنش به مادرش تمایلات ج ن س ی داره تو یه سنی، بعد از وجود پدرش باخبر میشه و تفاوت های جسمی ش با مادرش. و فکر میکنه که پدرش مادرش رو ا خ ت ه کرده، و واسه همین از روی ترس علاقه ش به مادرش رو انکار میکنه.
اما یه بچه ی دختر، میفهمه که بدن خودش و مادرش مثل هم اند و با بدن پدرش متفاوتند. و فکر میکنه که باباش باهاش این کارو کرده و عقده ای میشه در مفهوم کلی ش.
البته این اتفاقات توی ناخودآگاه بچه هه میفته. حالا دیگه این ناخودآگاهو این میاد چه جوری توجیه میکنه من نمیدونم دیگه.
پ.ن: یه کم ادبیات بهتری واسه بیانش لازمه که من بلد نیستم روانشناسانه حرف بزنم.

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

یه حسی میگه فقط دخترا تو این تاپیک حرف زدن!گفتم بپرم وسط بحث!
کلا فروید حرفش این بود که خود این نیاز ها حتی خود این عقده ها(بر طرف نشدن نیاز ها)مشکل ایجاد نمیکنن.اون وجدان که پالس منفی میده به ذهنمون و ما رو حتی برای فکر کردن به نیازمون(و نه حرکت در راستای نیازمون)ما رو سرزنش میکنه هست که ذهن ما رو مشغول میکنه و بهش فشار میاره و در نهایت تو این پروسه شخص ضعف شخصیتی پیدا میکنه
مثلا توی همین عقده ی ادیپ اون پسر ایا حاضر بود در شرایطی غیر هیپنوتیزم همچین حرفایی بزنه؟نه.پس کل زندگیش تا وقتی که عقده بر طرف بشه بین وجدان و ناخوداگاهش(وجدان میگه زشته و ناخوداگاه میگه نیازته)جدل وجود داره.پس طرف قاط میزنه!
نتیجه گیری:خود نیاز یا حتی عقده نیست که بده.عواقب وجودش که جنگ با وجدان رو میاره است که بده.

shadiiii

کاربر حرفه‌ای
شهر
میان2اب
دانشگاه
ارومیه-نازلو
رشته دانشگاه
دامپزشکی

یه سوال:یعنی تا وقتی که یه دختر یا یه پسر این نیازش برطرف بشه با خودش مشکل داره و همیشه تو ناخوداگاهش راجب مامان و باباش فکر میکنه و........ :-?

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از shadiiii :
یه سوال:یعنی تا وقتی که یه دختر یا یه پسر این نیازش برطرف بشه با خودش مشکل داره و همیشه تو ناخوداگاهش راجب مامان و باباش فکر میکنه و........ :-?
نه اشتباه نکن.ناخوداگاه نمیگه حتما پدر یامادرت.ناخوداگاه میگه جنس مخالف.حالا این شامل پدر یا مادر هم میشه..پس ناخوداگاه نه فقط به اونا بلکه به تمام جنس مخالف ها می اندیشه.اما وجدان این یکی رو بدجور سرکوب میکنه و وا3 همین تو ناخوداگاهش تثبیت میشه این ذهنیت

shadiiii

کاربر حرفه‌ای
شهر
میان2اب
دانشگاه
ارومیه-نازلو
رشته دانشگاه
دامپزشکی

یه سوال دیگه :D
الان ناخوداگاه فکر میکنه ولی وجدان نمیزاره و سرکوب میکنه این وسط اومدیم وجدان کاملا سرکوب کرد یا مثلا ادم زیادی با خودش درگیر شد یا مثلا هر جنس مخالفی دید به طرفش جذب شد ...... :O :O :O :O :O
ویه سوال دیگه دلیل این دوستی های دوران نوجوانی و..... همینه؟؟؟
من تا حالا اینقد با خودم درگیر نبودم ولی از وقتی اینو خوندم یکم زیادی دارم فکر میکنم پس ببخشید اگه زیاد سوال میکنم

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از shadiiii :
یه سوال دیگه :D
الان ناخوداگاه فکر میکنه ولی وجدان نمیزاره و سرکوب میکنه این وسط اومدیم وجدان کاملا سرکوب کرد یا مثلا ادم زیادی با خودش درگیر شد یا مثلا هر جنس مخالفی دید به طرفش جذب شد ...... :O :O :O :O :O
ویه سوال دیگه دلیل این دوستی های دوران نوجوانی و..... همینه؟؟؟
من تا حالا اینقد با خودم درگیر نبودم ولی از وقتی اینو خوندم یکم زیادی دارم فکر میکنم پس ببخشید اگه زیاد سوال میکنم
دوستی های نوجوانی هم وا3 همین نیازه.وا3 همینه که من اصرار میکنم طرف باید معشوقتون باشه نه ابزار برای رفع نیازتون
تنها راه هم اینه که یا افراد زیادی از جنس مخالف دوست ولی صرفا دوست معمولی بشیم

بالا