پاسخ : IQ یا EQ مسئله این نیست!
به نقل از anahid_30s :
ایرانیا آی کیوشون به طور میانگین بین 85 و 90 ـه!
من هم این رو جایی خوندم که میانگین آی کیوی ایرانیا 90شده حدودا ! راستش هیچ تعجب نکردم... توی کوچه خیابون رو که نگاه کنید متوجه میشید خیلی راحت که بالای این نمیتونه باشه ! کشور 84ام بودیم توی آماری که گرفتن از نظر آی کیو ! این برای کسایی که میگن ایرانیا نخبه ترینن !!! (ایران خیلی نخبه داره اما واقعیت اینه که میانگینمون پایینه!)
اگه شما سن واقعی و سن عقلیتون با هم برابر باشن آی کیوی شما 100 هست و اگه سن عقلیتون بیشتر باشه به همون میزان آی کیوی شما بالای 100 هست...
فرمولش هم اینجوریه که سن عقلی رو در 100 ضرب میکنید و بعد تقسیم بر سن واقعیتون میکنید ! برای به دست آوردن سن عقلی هم خوب 1 سری آزمون هایی هست که میدونید دیگه...
مسلما EQ بالا داشتن کارآمد تر از IQی بالا داشتنه ! اما کدوم بهتره رو نمیشه گفت !
الان دیگه میانگینی از هردوش مهمه که به عنوان "هوش" مطرح میشه ! درواقع با هم ترکیب شده... تست هوش که میدید توانایی های مختلف ذهن شما رو تست میکنن.شامل: روانی کلامی-درک کلامی-توانایی به کار بردن اعداد-درک روابط فضایی هندسی-سرعت درک جزئیات دیداری-حافظه-استدلال ...
یعنی مثلا بهتون 1 کلمه میدن و باید تعریفش کنید... این هم 1 قسمتشه !
اون هوش خام و خالص دیگه الان نه مهمه و نه به درد میخوره ! بلکه تعریف "هوش" عوض شده و دیگه به چیزی میگن که اتفاقا شاید 80درصدش از طریق آموزش و یادگیری و محیط و تنها 20درصد ژن باشه ! البته ما دو نوع هوش محیطی و ارثی داریم اما الان دیگه سعی بر اینه که ترکیب بشه با هم ! در ضمن ما انواااااع هوش ها رو داریم که هوش ریاضی فقط یکیشه.متاسفانه توی ایران فقط اون رو مهم میدونن درصورتی که توی غرب هرکدوم جداگونه ارزش خودش رو داره :)
هوش موسیقی مثلا توی نوازنده ها
هوش بدنی مثلا توی ورزشکارها
هوش زبان شناختی(یعنی توانایی فکر کردن با کلمات و آفرینش جملات مثلا توی نویسنده ها)
هوش بصری(یعنی توانایی فکر کردن با تصاویر و درک جزئیات دیداری مثلا توی نقاش ها)
هوش درون فردی(یعنی توانایی درک حالات درونی مثلا در عرفا)
هوش میان فردی(یعنی توانایی درک احساسات اطرافیان و رابطه با آنها مثلا در مددکاران اجتماعی)
و بالاخره هوش ریاضی که همه میدونیم...
متاسفانه EQ ایرانی ها هم برخلاف تصور عموم پایینه ! EQ این نیس که بری یقه طرفو بگیری باش دعوا کنی ! ای کیو یعنی با استدلال کسی رو متقاعد کنی... یا بتونی با مردم به طور سالم ارتباط برقرار کنی !
من خودم شخصا EQی نسبتا بالایی دارم فکر کنم
IQ رو نمیدونم