لم های خوب هندسه!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع eyekay
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

eyekay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم،علامه حلی تهران
شهر
قم،تهران
مدال المپیاد
مدال نقره ی المپیاد ریاضی
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار
سلام ،اینجا لم های خوبی رو می نویسم که در طول حل مساله به دستشون آوردم و زیاد بدیهی نیستن ،و به درد هم خوردن،
لم 1:I مرکز دایره ی محاطی،m وسط ضلع BC ،محل تماس دایره محاطی با BC رو E نام گذاری می کنیم،ثابت کنید خط IM ،پاره خط AE رو نصف می کنه!

لم 2:مثلث ABC مفروضه،مربع های ADEC و AFGB رو در بیرون مثلث به ترتیب روی AC و AB می سازیم ،ثابت کنید BD ,FC, GE همرس هستند!

لم 3:در یک زاویه 2 نقطه درون زاویه با راس زاویه هم خط هستند اگر و فقط اگر طول عمود هایی که از نقاط بر اضلاع زاویه رسم میشه متناسب باشه!شکلو بکشید می فهمید چی می گم!

لم 4:اگر دو دایره مماس باشند(چه داخلی و چه خارجی ) و یک وتر از یک دایره ها به دایره ی دیگر مماس باشه ،خطی که محل تماس دو دایره را به محل تماس وتر با دایره وصل می کند کمان متناظر وتر در دایره ی دیگر را نصف می کند،حالت داخلیش تمرین هندسه مسطحه فصل 2 سوال 10 هستش،ولی حالت خارجیش هم درسته که بسیار مهمه و تو مسائل ظاهر میشه و دیدنش سخته!

لم 5:دو خط سوایی BE , CF یکدیگر را روی ارتفاع AD از مثلث ABC قطع می کنند ،ثابت کنید DA نیمساز EDF است!

این لم هم مساله ی هندسه مسطحه هستش!اما حالتی که مورد توجه منه این نیست!چیزی که مورد توجهمه اینه :اگه این 2 تا خطی که گفته شد رو امتداد ارتفاع هم همرس باشند بازهم خاصیت لم کار می کنه! که دیدن این بسیار مشکله و تو مساله ها بهش رسیدم! و بهتر بگم تو حل مساله های دسته جمعی رسیدیم!اینم از خاصیت های حل گروهیه!

لم 6:اگه دو تا خط سوایی مرسوم از B , C روی میانه همرس شوند و ضلع رو به روی خود را به ترتیب در نقاط E ,F قطع کنند آنگاه EF با BC موازی است!اثباتش با قضیه ی سوا بدیهیه!ولی بازهم نکته ی مورد توجه من برا وقتیه که روی امتداد میانه همرس شن که حکم باز هم درسته و با سوای بیرونی اثباتش آسونه ولی بازم دیدنش سخته!

اگه شما هم به لم های خوب رسیدید اینجا بنویسید ،موفق باشید!

پاسخ : لم های خوب هندسه!

چقدر ملت اهمیت دادن بابا یه نظری پیشنهادی!!من کامم ولی خب برای این که پست راه بیافته بیا این کتابم خیلی خوبه ماله دریج گرینبرگه
http://www.artofproblemsolving.com/Forum/download/file.php?id=31649

راهنمایی لم 2

سلام
بچه ها از چهارضلعی محاطی کمک بگیرید.همچنین یادتون باشه دو تا از مثلث های شکل دو هم نهشت اند!

لم 3

توی لم3 یعنی مثلا اگه دو نقطمون P,Qباشه و راس زاویه Tباشه،دیگه TP/TQمتناسب نباشه آره؟

راهنمایی لم 1

سوال 1 احمدپور فصل 7

به نقل از ماهان بابلیان :
توی لم3 یعنی مثلا اگه دو نقطمون P,Qباشه و راس زاویه Tباشه،دیگه TP/TQمتناسب نباشه آره؟
اصلا متوجه نشدم !ولی لم میگه اگه به اضلاع زاویه دو تا عمود کنیم و طول عمود های وارد بر ضلع یکسان با عمود های وارد بر اون یکی ضلع متانسب باشه لم برقراره!
به نقل از ماهان بابلیان :
سوال 1 احمدپور فصل 7
نمی دونم هست یا نه!اینو هودم در آوردم !ولی در کل بدیهیه یه تالسه !ولی معمولا حواست بهش نیس

با تالس چه جوری؟
ببین من اومدم از E به روبه روی قطریش وصل کردم X نامیدمش و بعد از Aبه X وصل و محل تلاقیش با BCرو Dنامیدم.حالا چون Mوسط ED هست و EXقطر دایره محاطی داخلیه و IوسطEX پس MI موازی با AD و درنتیجه از وسطAE میگذره. راستی به پیام خصوصیم جواب بده!

سلام

آقا چرا این تاپیک تو کماست؟؟؟!

یکی راهش بندازه دیگه! دو سه تا لم بذاره این تو!

بیاید این از من : اگه دو دایره همدیگر رو تو نقاط P,Qقطع کنند و یه خط هم از پاره خط PQ بگذره و دوایر را به ترتیب در نقاط A,B,C,Dقطع کنه،اونوقت دو زاویه APB,DQCبا هم برابرند.

این تو کتاب آقای احمدپور هم هست.

اگر سه خط سوایی ad , be , cf از مثلث abc همرس باشند و da نیمساز زاویه ی edf باشد آنگاه ad بر bc عمود است . ;)

به نقل از عرفان عشوریون :
چقدر ملت اهمیت دادن بابا یه نظری پیشنهادی!!من کامم ولی خب برای این که پست راه بیافته بیا این کتابم خیلی خوبه ماله دریج گرینبرگه
http://www.artofproblemsolving.com/Forum/download/file.php?id=31649

عزیزم دستت درد نکنه ولی از رو irysc کپ زدیا !!!!!!!!!

:)) :)) :))جالبه دادا ولی خب وقتی شما و من و خلینا(فکر کنم اسمه مدیر سایتش باشه نه؟)داشتیم پستونک میخوردیم اقای گرینبرگ اینو نوشته اگه میگفتی اقلا از مثلینک میگفتم نه!!از تو خود سایتش پیدا کردم :))

لم: اگه دو نقطه ی A و B درون زاویه ی XOY طوری قرار گیرند که XOA=YOB و از این دو نقطه عمود هایی به دو ضلع OXوOY وارد کنیم ، این چهار نقطه ی تشکیل شده روی اضلاع بر روی یک دایره اند.

سلام، https://yufeizhao.com/olympiad/geolemmas.pdf جالب به نظر می رسن
همین طور این دو تا هم خوب هستن:اگه مساحت مثلث ABC رو با s و شعاع دایره محیطی رو با R و ارتفاع وارد بر ضلع a رو با h نشون بدیم داریم :
2R=bc/h (برای سایر اضلاع هم رابطه های مشابه به دست می آید)
4RS=abc
(یه سوال مرتبط هم با این دو لم:
(سوال 5 مرحله دو 1385) نقاط A, B,C,D با همین ترتیب روی دایره قرار دارند. نشان دهید تعداد نقطه های روی دایره، مانند M که MA/MB = MD/MC چهار تاست و به علاوه قطر های چهارضلعی حاصل از آن نقطه ها بر هم عمود هستند.

Back
بالا