روانشناسی آشوب در سمپادیا

• شروع کننده موضوع

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID
چند وقت پیش داشتم نتایج یه آزمایش روانشناسی به نام آزمایش زندان که با هدف بررسی آشوب در جوامع و علت اونها بود رو مطالعه می کردم، نتایج واقعا خوب و کاربردی داشت که مصداق خوبی برای بررسیشون پیدا کردم: سمپادیا!

اول از همه، نحوه انجام این آزمایش که توسط پروفسور استیون ریچر در انگلستان انجام شد (به طور خیلی خیلی خلاصه البته): 15 فرد در یک زندان مصنوعی قرار داده شدن و تعدادی به عنوان زندانبان و تعدادی دیگه به عنوان زندانی انتخاب شدن. آزمایش به این صورت انجام شد که به زندانی ها گفته شد که اگه رفتار خوب و مناسبی داشته باشن یکی از اونها به عنوان زندانبان انتخاب میشه
نتیجه این بود که شاخص عمومی سلامت رفتار به 5.9 (از 7) رسید و زندانی ها رفتار متمدنانه ای از خودشون بروز دادن
اما بعد از مدتی به اونها گفته شد که دیگه امکان زندانبان شدن وجود نداره
و نتیجه: شورش! شاخص عمومی سلامت رفتار به 3.2 رسید و وضعیت به شکل فاجعه باری وخیم شد

وقتی دقت کنیم میبینیم از هنگامی که زندانی ها متوجه شدن امکان پیشرفت وجود نداره، دیگه رفتار خوبی از خودشون نشون ندادن و به پرخاش و طغیان روی آوردن، یعنی وقتی حس کردن دیگه امکان بهبود اوضاع با شرایط آروم و تلاش وجود نداره، سعی کردن با رفتار پرخاشگرانه و خارج از تمدن حتی اگه اوضاع رو بهبود نبخشن خودشون رو تخلیه کنن چون حس کردن اوضاع بدتر از این نمیشه

اما ارتباطش با سمپادیا: اگه آخرین اغتشاشات! سایت رو بررسی کنیم که مربوط به تابستون پارسال بود، میبینیم این الگو دقیقا روش صدق می کنه
یعنی در سمپادیا هم هنگامی شورش اتفاق می افته (یا سطح سلامت رفتار میاد پایین) که کاربر احساس کنه:
1. امکان پیشرفتش وجود نداره، این بخصوص در زمان هایی که یک نفر که خیلی کسی انتظار نداشته به درجات بالا ارتقا پیدا می کنه محسوسه و سطح کیفی پست ها خیلی پایین میاد، شاید چون طبق این آزمایش یوزر فکر می کنه "حالا که هرقدر هم فعالیتم مفید باشه نمیتونم پیشرفت کنم، چه فایده داره که پست مفید بدم؟" نوعی احساس سرخوردگی و یاس به کاربر دست میده که مانع فعالیت مفیدش میشه (حداقل تا مدتی)
2. اوضاع به قدری خرابه که امیدی به درست شدنش نیست. این مواقع ممکنه دو حالت پیش بیاد: یک این که سطح کیفی پست ها پایین بیاد، دو این که کاربر مدیران رو سرزنش کنه و حتی دست به پرخاش بزنه
3. پیشنهاداتش با بی توجهی مواجه بشه، در نتیجه احساس کنه اهمیتی نداره و بود و نبود خودش و فعالیتش تفاوتی برای کسی نداره

اگه دقت کنیم همه این موارد، کاهش سطح کیفی پست ها و شورش ها و دعوا و... همگی حول یک محور مشخص میچرخن: احساس سرخوردگی که کاربر حس می کنه
بنابراین برای حفظ کیفیت و کمیت و نشاط در کنار هم، باید احترام به کاربر تا حدی بالا بره که کاربر کمتر احساس بی ارزش بودن کنه و بی انگیزه بشه

به نظر شما چه دلایل روانی دیگه ای میتونه باعث شورش و تحریک به شورش یا بی انگیزگی و کاهش کیفیت یا کمیت فعالیت در یک جامعه (به عنوان مثال سمپادیا) بشه؟

vahidd

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد
شهر
مشهد
پاسخ : روانشناسی آشوب در سمپادیا

به نظر من ۱ کاملآ غلط بود چون اون موقع دقیقآ کسایی که اول مخالف بودن مدیر میشدن اگه میخواستن که بعضیاشون هنوز هم مدیرن و اینکه خیلی ها اصلآ نمیخواستن مدیر شن
مورد دو ام به نظر من درست نیست .
ولی مورد سه موافقم .

اون موقع در حقیقت از خیلی وقت پیش اسپم و دعوا و ... یا همون اغتشاش(اگه بخوایم اسمشو بذاریم) بود ولی تابستون پارسال مدیرا خواستن جمعش کنن(که دلیلشم فکر نمیکنم مثال بالا بوده باشه)
ولی برای چیزی که ممکنه باعث ‍ پیشرفت بشه یه چیز خوب برای پست مفید در هر تاپیک یعنی تاپیکای علمی و تخصصی تر .
این جوری مثلآ یه سطح به افراد بدن .

ولی نکته مهم اینهکه به نظر من بعد از اون همه دعوا و بن شدن و خیلی چیزا سمپادیا اصلآ محتوای علمیش پیش رفت نکرد(شاید فقط یه دوره کوتاه) یعنی الان اسپم کمتره ولی چون کلآ تعداد پست ها کمتر شده یعنی و فقط باعث شد سیتی یکم رونق بگیره.
یعنی نکته مهم توی جامعه قبلآ از عوض کردن یه موج یا هرچی باید معلوم بشه حالا بعدش میخوان چی کار کنن که تکرار نشه .
اتفاقی که تو جامعه ما همین الان نیفتاده .

یعنی حرف بزن با پ ن پ با مشاعره قدیم با مشاعره جدید زیاد فرق محتوایی ندارن

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

آقا نظریه مدیر چرخشی من رو اجرا کنید دیگه ! پولم نمیخوام
بعد ، این مدیر شدنا هم رفاقتیه ، یعنی ... دیگه رک گفتم یعنی نداره :D

این حرف که وقتی می بینه پست مفید میده تاثیری نداره ، یعنی نه کسی تشویقش می کنه نه لایک میگیره نه درآینده بهش توجهی میشه ، بعد میگه چه کاریه ، منم مثه همه اسپم میدم ، هم توجه میشه بم ، هم لایک میگیرم ، هم پستام میره بالا ، هم لازم نیست فسفر بسوزونم ، رو قبول دارم
اما خب به شخصیت کاربر هم بستگی داره ، بعضیا برا خودشون یه شخصیتی قائلن ، حالا هر چند نفر هم گند بزنن تو سایت (همونطور که الان زدن) ، بقیه اینکارارو نمی کنن یا همون داستان ادب از که آموختی میشه

آزمایش زندان جالب بود ، بسی لذت بردیم (هرچند نتیجه اش تکراری و قدیمی بود)

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

باو من اصلا نمیخوام مدیر شم!

یهجا دیگه مدیر هستم کلا دردسره! :D همین کاربر بودن بهتره! چه کاریه! :-"

Your feline

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگـان
شهر
شهرستان
سال فارغ التحصیلی
105

آقا مسئله اول همین درجه هاس که رو مدت زمان ِ حضور ِ .
باز خوب بود رو پست باشه بَد کاربرا رو به طرف مباحث علمی سوق می دادن و بخشای مفید و علمی زیاد می شد ، اسپَم ها خوب حذف می شد و کاربر نه اسپَمر ِ بدنبال ِ راهی برای اتورفرش !
برای جایگزین می شد از تاریخ عضویت استفاده کرد که اون ملاک باشه .
بنظر من اگه اینجوری می شد درجه کاربری هم ملاک بود
اما الان رفرش و گشت و گذار و کپی پیست بازی ، تهشم خاک انجمن می خوره طرف ! دیگ ِ فک می کنه کارش خیلی درسته !
اصن این درجه کاربری چه ما بگیم چه نگیم ملاکه . لا اقل واسه جدیدا که هَس .( کسایی که به محیط سایت آشنا نیستن )
الان مباحث ِ علمی تقریبا فَلَجه !

به نقل از LEGEND :
باو من اصلا نمیخوام مدیر شم!

یهجا دیگه مدیر هستم کلا دردسره! :D همین کاربر بودن بهتره! چه کاریه! :-"

مشکل اینه که همه اینطور فک نمی کنن !
دومی اینه که باز همین چیزای زیر اسم نوشته شده بنظر مهم می یاد . آقا یارو در خواست می ده واسه نرم افزار ، گفت و شنود اجتماعی ، مباحث زیستی ، نشد روان شناسی رو که دیگه هستیم !بَد بش بگن نه میگه این کجا بود ُ بمن اهمیت داده نمی شه و همین یاس و اینایی که میگین

shadiiii

کاربر حرفه‌ای
شهر
میان2اب
دانشگاه
ارومیه-نازلو
رشته دانشگاه
دامپزشکی

به نظر من اخرین مورد درسته

برا مدیر شدن میشه چند نفر کاندید بشه بعد نظر بدیم بعد شورش کنیم دعوا و....................... :)) =))

Bahar.no

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
طهران

سمپاديا هم نمونه ي كوچك جامعست . و بنظرم حكومتش يه سري ايراد داره.
اينجا اختلاف طبقاتي رو به وضوح ميشه ديد :)) و به وضوح هم خود درگيري طبقات پايين تر براي رسيدن به طبقات بالاتر ديده ميشه :د
و يه سريا كه ميبينن تلاششون بي فايدست ، از " جلب توجه" و گاها" مخالفت با ديگران ، استفاده ميكنن.

بالا