- شروع کننده موضوع
nahid
violet
- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان
- شهر
- تهران
- سال فارغ التحصیلی
- 1388
توی بعضی از شهرا, یه جاهایی هستن که واقعاً ارزش دیدن دارن و خیلی هم بکر هستن و خیلی ها اونجا هارو نمشیناسن, و زیاد هم معرفی نشدن.
این تاپیکو ایجاد میکنم که اینجور جاهارو از شهر های مختلف معرفی کنیم
جایی که میخوام بهتون معرفی کنم "موزه ی میراثِ روستایی گیلان" هستش. اسمش موزه است, ولی احتمالاً با موزه هایی که قبل از این دیدین خیلی فرق داره
دلیلِ اینکه معرفیش میکنم اینه که جدیداً تاسیس شده و تعداد نسبتاً کمی از افراد, از وجود این مکان اطلاع دارن.
این موزه در واقع یه فضای خیلی بزرگِ جنگلیه, که توش قسمت های مختلفی وجود داره. جالب ترین موضوع در مورد این موزه, اینه که
یه سری خونه ی روستایی توی این فضا هستن که به شکل عجیبی ساخته شدن !
این خونه ها در واقع توی روستا های مختلف وجود داشتن, بعد اجزای اون ها از هم جدا شده و توی این موزه دوباره به هم متصل شده ! این کار انجام شده تا این خونه های روستایی که قراره مردم ببیننشون, کمترین تفاوت ممکنو با خونه های واقعی داشته باشن, حتی اجزاشون هم دقیقاً همون اجزا باشه !
فضایی که در موردش صحبت کردم مساحتی حدود 263 هکتار داره و زمینش در واقع جزئی از پارک جنگلی سراوان بوده.
اتفاق های خیلی جالب و متنوعی توی این موزه میفته, مثل اجرای زنده ی موسیقی محلی, اجرای زنده ی بازی ها و نمایش های سنتی و محلی, یه سری کارگاه صنایع دستی اونجا هست, غرفه ی عکاسی که میرین لباس محلی میپوشین باهاش عکس میگیرین, انواع خوراکی های محلیِ گیلانی اونجا تهیه میشه و میتونید بخرید, یه باغ گیاه شناسی در ضلع شرقی این موزه وجود داره در عین حال که توی خودِ موزه هم دست کمی از مرکز گیاه شناسی نداره, چون همین طور که از کنار درخت ها و گیاه های مختلف رد میشین در موردشون توضیحاتی وجود داره
خیلی حرف برای گفتن در مورد این موزه هست که میتونین از سایتش بخونین, ترجیح میدم کپیشون نکنم
سایت موزه
گالری عکس های موزه
تاریخچه ی موزه
این تاپیکو ایجاد میکنم که اینجور جاهارو از شهر های مختلف معرفی کنیم
جایی که میخوام بهتون معرفی کنم "موزه ی میراثِ روستایی گیلان" هستش. اسمش موزه است, ولی احتمالاً با موزه هایی که قبل از این دیدین خیلی فرق داره
دلیلِ اینکه معرفیش میکنم اینه که جدیداً تاسیس شده و تعداد نسبتاً کمی از افراد, از وجود این مکان اطلاع دارن.
این موزه در واقع یه فضای خیلی بزرگِ جنگلیه, که توش قسمت های مختلفی وجود داره. جالب ترین موضوع در مورد این موزه, اینه که
یه سری خونه ی روستایی توی این فضا هستن که به شکل عجیبی ساخته شدن !
این خونه ها در واقع توی روستا های مختلف وجود داشتن, بعد اجزای اون ها از هم جدا شده و توی این موزه دوباره به هم متصل شده ! این کار انجام شده تا این خونه های روستایی که قراره مردم ببیننشون, کمترین تفاوت ممکنو با خونه های واقعی داشته باشن, حتی اجزاشون هم دقیقاً همون اجزا باشه !
موزههای روستایی با انتقال آثار و بناها با مقیاس واقعی و قرارگیری در بستری مشابه وضعیت اولیه، شکل میگیرند.
فضایی که در موردش صحبت کردم مساحتی حدود 263 هکتار داره و زمینش در واقع جزئی از پارک جنگلی سراوان بوده.
اولین فاز این پروژه هم اردیبهشت سال 84 کلنگ خورده, و آخرین اقدامی که انجام شده , در اردیبهشت سال 90 بوده. اما هنوز چند تا قسمت کوچیکِ از این موزه هستن که افتتاح نشدن.موزهی میراث روستایی گیلان در زمینی به مساحت حدود ٢٦٣ هکتار، در پارک جنگلی سراوان، واقع در کیلومتر ١٨ جادۀ رشت- تهران در دست اجراست. فکر تأسیس موزه، پس از زمین لرزهی خرداد ١٣٦٩ گیلان که روند تخریب بناهای سنتی را شدت بخشید، شکل گرفت. اما فاز مطالعات مقدماتی آن، از اوایل سال ١٣٨١ آغاز شد.
بر پایهی مطالعاتی که با هدف شناسایی ویژگیهای فرهنگی – معماری روستاهای گیلان انجام شد، ٩ حوزهی فرهنگی - معماری در گیلان شناسایی شدهاند. هر یک از این حوزهها با بازسازی یک روستا در محل موزه معرفی میگردند. که این حوزه ها شامل:
١) روستای جلگهی شرق
٢) روستای جلگهی مرکز
٣) روستای جلگهیغرب
٤) روستای کوهپایهی غرب
٥)روستای کوهستان غرب
٦) روستای کوهپایهی شرق
٧) روستای کوهستان شرق
٨) روستای ساحل غرب
٩) روستای ساحل شرق
اتفاق های خیلی جالب و متنوعی توی این موزه میفته, مثل اجرای زنده ی موسیقی محلی, اجرای زنده ی بازی ها و نمایش های سنتی و محلی, یه سری کارگاه صنایع دستی اونجا هست, غرفه ی عکاسی که میرین لباس محلی میپوشین باهاش عکس میگیرین, انواع خوراکی های محلیِ گیلانی اونجا تهیه میشه و میتونید بخرید, یه باغ گیاه شناسی در ضلع شرقی این موزه وجود داره در عین حال که توی خودِ موزه هم دست کمی از مرکز گیاه شناسی نداره, چون همین طور که از کنار درخت ها و گیاه های مختلف رد میشین در موردشون توضیحاتی وجود داره
خیلی حرف برای گفتن در مورد این موزه هست که میتونین از سایتش بخونین, ترجیح میدم کپیشون نکنم
سایت موزه
گالری عکس های موزه
تاریخچه ی موزه