پاسخ : سیگار - قلیان - پیپ
به نقل از GCD :
خوب حالا یه سوال:
چرا قدیمی ها با این که خیلی قلیون می کشیدن، سرطان و اینا هم نمی گرفتن؟
مثلا مامان بزرگ بابای من قلیون می کشید، 97 سال هم سن کرد
دلیل سرطان ، فقط اسعتمال دخانیات نیست . بذار از اول قدم قدم بریم جلو . هر سلولی یه چرخه ی سلولی داره . به وجود میاد ، رشد می کنه و در نهایت تقسیم میشه . سرطان یعنی رشد و تقسیم غیر عادی سلول ها که دلیل ش به وجود اومدن اختلال تو چرخه ی سلولی هستش . دلیل این اختلال ها اکثراً جهش های ژنی هستش . جهش های ژنی مثل ِ این می مونن که رئیس جمهور یه کشور دیوونه بشه ، اون موقع چه بلایی سر کشور میاد ؟
بعد جهش های ژنی معمولاً از 3 طریق ایجاد میشن
1. اشتباهات همانند سازی DNA ؛ یه سلول برای اینکه اطلاعات ژنی یا همون عامل ایجاد صفاتی مثل رنگ چشم رو به سلول هایی که از تقسیم ش به وجود میان انتقال بده ، باید از DNA خودش کپی برداری کنه . در واقع یک زنجیره ی DNA باید بشه دو زنجیره ی DNA . حالا در حین انجام همانند سازی ممکن ِ اشتباهاتی رخ بدن و باعث بشن که اختلال ژنی به وجو بیاد .
2. ویروس ها ؛ اطلاعات آنچنانی ندارم که چطور ویروس ها می تونن باعث جهش ژنی بشن ولی به عنوان یه عامل شناخته شده ی جهش های ژنی مطرح ن .
3. عوامل محیطی ؛ الان در واقع موضوع بحث ما ، یکی از عوامل محیطی یعنی سیگار ، قلیان و پیپ هستش .
اونطور که تحقیق کردن ، درصدی از جهش های ژنی که توسط عوامل محیطی ایجاد میشه بیشتر از بقیه ی عوامل هست . حالا همین عوامل محیطی هم شامل چیزای زیاد میشن .
فکر کنم تقریباً همه مون می دونیم که همین لحظه که من دارم این پست رو می نویسم ، سلول های سرطانی تو بدن من به وجود میان و بعدش توسط سیستم دفاعی بدن از بین میرن . یکی از دلایلی که
به نظر من باعث افزایش سرطان میشه ، تضعیف سیستم دفاعی انسان ها در طول زمان هستش . ببین روز به روز باکتری ها و ویروس ها در مقابل سیستم دفاعی مقاوم تر میشن ، ویروس های تازه ای به انسان ها منتقل میشن مثلاً ایدز تا همین چن صد سال پیش بین انسان ها وجود نداشته و از طریق رابطه ی جنسی انسان و میمون به انسان منتقل شده .
هر چقدر سیستم دفاعی بدن ما ضعیف تر بشه مشخص ِ که میزان ابتلا به سرطان هم بیشتر میشه .
البته در مورد ایران ، اگه بخواییم جامعه شناسانه بررسی کنیم ؛ مردم ایران ، خصوصاً بازه ی سنی 30-16 ، به دلایل مختلفی ، معمولاً تحت فشار روحی و روانی هستن . فشار روحی و روانی باعث تولید هورمون های مختلفی میشه ، یکی از مهم ترین هاش کورتیزول ِ . وجود مقدار زیاد کورتیزول ، در مدت زمان طولانی باعث ِ سرکوب سیستم ایمنی بدن میشه . بازم برگشتیم به همون عامل قبلی یعنی تضعیف سیستم ایمنی بدن .
بعد یه چیزی هم بگم ؛ بر عکس چیزی که همیشه به ما گفته میشه سیگار همیشه و به صورت مطلق مضر نیست . بذارین یه مثال بزنم ؛ امتحان ریاضی دارین ، مطالب رو بلد هستین ها ولی دقت می خواد امتحان . اگه قبل از امتحان یه سیگار بشکین باعث میشه سر امتحان ذهن تون فعال تر باشه و دقت تون بره بالا . البه بهتر از سیگار واسه این مورد برچسب نیکوتین ِ که روی پوست زده میشه . هرچند من این مورد رو توصیه نمی کنم و فقط به صورت محدود می تونه کمک کنه به ما .
می دونم خیلی طولانی شد ولی فکر کنم ارزش خوندن رو داره ؛ در ضمن اگه توضیحاتم نا مفهوم بود می تونم بازم توضیح بدم .
پ . ن : این چیزایی که نوشتم برداشت خودم از کتاب های مختلف مثل ٍ کتاب زیست سوم هستش و از جایی کپی نکردم .