سوال بنیادی زندگی

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع ibtkm
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران

در واقع، اینکه خیلی‌ها وارد مبحث فلسفه شدند و تبدیل به فیلسوف شدند، این بود که در زمانی از زندگی‌شون براشون سوالی بنیادی پیش اومد و اینقدر ذهنشون به اون مشغول می‌شد که مجبور بودن برای پیدا کردن جوابش حرکت کنند و موضوعی که به پاسخ این سوالات بنیادی می‌پردازه، فلسفه بود(هست). به عنوان مثال "من برای چه زندگی می‌کنم؟" می‌تونه یک سوال بنیادی باشه که می‌تونه برای یک فرد پیش بیاد و ذهنش رو به شدت مشغول کنه.
این سوالات می‌تونه در هر مقطعی از زندگی پیش بیاد و حتی ممکنه هیچ وقت پیش نیاد!

اینجا بهتره درباره‌ی سوال‌های بنیادی‌ی که برامون پیش اومده صحبت کنیم. به شخصه تا به حال با سوالی بنیادی برخورد نکردم که ذهنم به شدت مشغلوش بشه.
شما چی؟

پاسخ : سوال بنیادی زندگی

تاپیک زیباست >:D<
مبالغه نمیکنم اما سوال زندگیم این بود:عشق چیست؟...
اگر هیچگاه عاشق نمیشدم فیلسوف هم نمیشدم...
و ضمنا:چرا خدا؟...

الان دومی رو فهمیدم اما گویا ذات اولی در نفهمیدنش است :(

من هميشه وقتي فكر ميكنم كه "تهش چي ميشه؟" ، ذهنم شديداً در شرف انفجار قرار ميگيره ! اگه بگم جاودانه ام ، بايد جاودانگي رو درك كنم (كه نميشه) اگه هم بگم بعد از مرگ همه چي تمومه ، باز هم توانايي درك نيستي مطلق رو ندارم !

من از دنیا چی‌ می‌خوام ؟

2 تا از این سوالا که حالا خیلیا تلاش کردن بهش جواب بدن ایناست :

اوّلا تعریف عدالت چیه ؟ ثانیا تعریف اخلاق چیه ؟

چی شد که به این نتیجه رسیدند که باشیم..باشیم؟

آخه خدا چرا مارو آفرید/؟؟؟؟؟

من هنوز توي مرز بين خوب و بد موندم .
تا كجا ميشه رفت ؟ ايا جايي هست كه بايد جلوي روحت رو بگيري ؟

فــکــر کــردن بــه" تــه" ... تعــریفِ مفهــومِ "تــه" ... ســر انجــامِ زنــدگــی ـم حتــی... ایــن کــه چــی قرارِ بشــه تــو اون " آخــرِ مــطــلق" ...!؟
و دیــگــه ایــنکــه زمــان در دنیــایِ آخــرت ، بــه چــه معنــاست...!؟ گــذز ، طــول ، پــایــان...!؟

این شعره امضام بود و هر وقت بهش فکر می کنم ترجیح میدم فکر نکنم چون مخم هنگ میکنه:
از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود / به کجا میروم آخر ننمایی وطنم
مانده ام سخت در عجب کز چه سبب ساخت مرا / یا چه بودست مراد وی از این ساختنم.....

تو این 50 , 60 یا حتی 30 سالی که قرارِ تو این دنیا زندگی کنم , چه طور زندگی کنم بهتره و آرمش بیشتری دارم؟!

اگه اون اول قرار نمیشد که من تو شکم مامانم باشم الان کجا بودم؟ اصلا الان چرا تو این خونواده پا به جهان گذاشتم؟ کی برام این انتخابو کرد؟

سلام
اینکه تابحال به سوالی برخورد نکردی واقعا جای شگفتی داره و بهترین سواله که چرا سوالی برات پیش نیامده؟!
یاعلی

Back
بالا