مراقبت از دهان و دندان
به نقل از شوکوهــ :
خب ، با دهان و دندان شروع می کنیم .
چی کار کنیم که بهداشت دهان و دندانمون رعایت بشه ؟
برای تمیز نگه داشتن دهان و دندانمون ، هر چند وقت یکبار باید اون کارایی که در سوال بالا گفتیمو انجام بدیم ؟
اگه انجام ندیم ، در چه مدت ، چی می شه ؟( روی تک تک بخش های دهان بررسی کنیم )
خب.
_ دیگه هممون میدونیم که یکی از راه های رایج برای مراقبت از دندان
مسواک زدنه.
اکثر افراد میگن که روزی باید
3بار مسواک زد.
ولی من خیلی با این حرف موافق نیستم و میگم تعداد مسواک به تغذیه فرد ربط داره!ینی چی؟
ینی اینکه مثلن شما الان بیسکویت میخوری و چون بیسکویت یه ماده ای هست که مث کنه به دندون میچسبه و لای دندون میره و باعث پوسیدگی دندون میشه ، خوبه که بعد خوردن بیسکویت مسواک بزنیم.
حالا فردی هست که زیاد چیزای شکلاتی و شیرین دوست داره و میخوره باید بیشتر مسواک بزنه.
ولی به طور میانگین همون 3 بار برای هر روز کافیه به نظرم.
_ روش دیگه مراقبت از دندون استفاده از
نخ دندونه.
همون قدر که مسواک از برای تمیزی دندون ارزش داره نخ دنودن هم ارزشمنده.
خیلی افراد فک میکنن با مسواک دندوناشون تمیزه تمیزه ولی نمیدونن که چه چیزایی لای دندوناشونه.
پس خوبه که از نخ دندون هم روزی چن بار استفاده کنیم. به خصوص بعد خوردن چیزایی که خیلی لای دندون گیر میکنن.
_ یکی از کارهای دیگه
استفاده از فلورایده.
ولی این کار نقش کم رنگی نسبت به قبل داره و افراد کمی هنوز از فلوراید استفاده میکنن چون در اکثر خمیر دندون ها فلوراید وجود داره.
_ کار بعدی اینه که هر چن ماه یه بار حتی اگه میدونید دندوناتون سالمه به یه
دندون پزشک معتمد مراجعه کنید و یه چک آپ انجام بدید.
_ افرادي كه حس ميكنن هر چقدر هم كه مسواك بزنن بازم
دندوناشون سفيد نميشه بهتره كه از خمير دندوناي سفيد کننده استفاده كنن يا پيش دندون پزشك برن و بخوان كه دندوناشون رو سفيد كنه.
فرد دندون پزشك هم با درصد خاصي از جوش شیرین(بستگي به دندوناي فرد داره) و چن تا ماده ي ديگه دندونا رو سفيد ميكنه كه اين كار مؤثره ولي در بعضي افراد براي چن مدت دچار حساسيت ميشن.
اين كار هم براي تعداد زياد توصيه نميكنم چون تكرار اين كار براي بارها باعث ميشه ميناي دندون از بين بره و استحكام دندون كم بشه.
- من خودم ارتودنسی نکردم و تجربه ای ندارم ولی دوستانی که ارتودنسی کردن باید از مسواک های مخصوص و نخ دندون مخصوص ارتودنسی استفاده کنن و نسبت به افراد عادی
بیشتر مراقب دندوناشون باشن.
+ دوستان اگه شما هم تجربه ای یا مطلبی رو میدونید که فک میکنید با گفتنش تو اینجا باعث میشه به بچه های سایت کمکی بشه حتمن از گفتنش دریغ نکنید و این جا بگید تا بقیه هم استفاده کنن.(اگه بچه ها همکاری کنن قول میدم این تاپیک خیلی چیزای مفیدی برای هممون داشته باشه