پاسخ : دکتر پرویز شهریاری ، پدر علم ریاضیات ایران درگذش
پرويز شهرياري چهره ماندگار رياضي سال 1384 امروز براثر سکته قلبي چشم از جهان فرو بست.
به گزارش خبرنگار مهر، پرويز شهرياري بامداد امروزجمعه ، 22 ارديبهشتماه در بيمارستان جم تهران بر اثر سکته قلبي چشم از جهان فروبست.
وي چهره ماندگار رياضي ايران و تاکنون بيش از 200 جلد کتاب در زمينه رياضيات، نگاشته و برگردان کردهبود.
دکتر شهرياري استاد رياضيات و سردبير مجلههاي "وهومن" و "چيستا" و "رياضي و مردم" بود که پس از 86 سال زندگي پربار علمي و فرهنگي درگذشت.
وي در سال 1345 نشان درجه يک علمي و در سال 1384 به عنوان چهره ماندگار در رشته رياضيات انتخاب و معرفي شد.
پرويز شهرياري بارها توسط دانشگاه هاي خارجي دعوت به کار شد ولي ترجيح داد در داخل کشور بماند و به هموطنان خود خدمت کند.
پيکر اين استاد زرتشتي، امروز (22 اريبهشت) ساعت 16 در آرامگاه زرتشتيان تهران در قصر فيروزه آرام مي گيرد.
به گزارش خبرنگار مهر، پرويز شهرياري، رياضيدان و چهره ماندگار رياضي ايران، در سال 1305 خورشيدي در کرمان زاده شد، وي تا سال سوم دبيرستان را در دبيرستان ايرانشهر در شهر کرمان گذراند و وارد دانشسراي مقدماتي کرمان شد. در خرداد ۱۳۲۳ فارغالتحصيل شد و براي ادامه تحصيل به تهران آمد. در تهران در سال 1332 در رشته رياضي از دانشکده علوم دانشگاه تهران و دانشسراي عالي (دانشگاه تربيت معلم تهران کنوني) فارغالتحصيل شد.
وي يک سال در شيراز معلم بود و در 1333به تهران آمد. آن روزها در دبيرستان انديشه و دبيرستانهاي مربوط به گروه فرهنگي خوارزمي درس ميداد و در دانشکده فني دانشگاه تهران، در کلاسهاي روزانه و شبانه دانشگاه تربيت معلم و در اراک در مدرسه عالي علوم اراک هم مشغول تدريس بود.
از اين استاد بزرگ بيش از صد عنوان کتاب درسي رياضيات، از جمله دوره کتابهاي درسي رياضي سه سال اول دبيرستان نظام قديم، دوره کامل رياضيات دبيرستاني و کتابهاي مسايل مربوط به آن و جبر سال سوم رشته رياضي فيزيک و سه جلد کتاب آناليز رياضي، بيش از 97 کتاب کمک درسي به صورت ترجمه و تاليف، حدود 20 کتاب در زمينههاي مختلف تاريخ، فلسفه، کاربرد و آموزش رياضيات و 9 جلد کتاب سرگرمي در رياضيات به دانشآموزان و دانشپژوهان رياضي کشور ارايه شده است.
استاد شهرياري علاوه بر اين آثار، کتاب هاي ديگري در زمينههاي مختلف تاليف يا ترجمه کرده که در اين ارتباط ميتوان به کتابهاي«دانشمندان و هنرمندان»،«خانه اهريمن»،«دانش و شبه دانش»،«دو درس کوتاه درباره ديرينشناسي»،«قطاري که در بعد چهارم گم شد» و«نظريه نسبيت در مسالهها و تمرينها» اشاره کرد.
من کلا ایشون را خیلی دوست داشتم . یه بار روزنامه یه مصاحبه باهاشون کرده بود بعد منم کلاس 4رم بودم
توی این مصاحبه هه یه سوال هم طرح کرده بود شاید بیش از 3 روز روش فکر کردم ولی حل نشد بعدنا حلشو دیدم .
از کتابای ایشون(و ترجمه هاشون ) هم اونایی را که خوندم تو راهنمایی در پی فیثاغورث بود و توی تابستون فکر کنم پارسال المپیاد ریاضی شوروی .
این عکسه هم که میبینید ماله 10 ساله پیشه
من اینجا کلاس سوم هستم . کنفرانس آموزش ریاضی شیراز هست .
منم استاد رو خیلی دوست داشتم
زندگی نامشون رو هم پیشنهاد میکنم بخونید ، من که خوندم واقعا خوشم اومد از پشت کارشون و هم شخصیتشون :
سالها باید که تا... جشننامه استاد پرویز شهریاری، به کوشش دکتر رقیه بهزادی، انتشارات فردوس، ۱۳۸۲.
ارج نامه شهریاری به خواستاری واشراف دکتر پرویز رجبی نشر توس.
یک زندگی خاطرات ودیدگاهای دکتر پرویز شهریاری در گفتگو با مهندس امیر حاجی صادقی، نشر کوچک
پس از چهل سال: زندگی نامه استاد پرویز شهریاری، نویسنده: ابوالقاسم پورحسینی، نشر مهاجر، چاپ اول ۱۳۸۰.
ستارهٔ اعداد (پرویز شهریاری) کیست و چه کرد؟، سیدعلی صالحی، انتشارات تهران.
فیلم مستند پرتره فانوس گلستان، مروری بر زندگی، اندیشه، آثار و فعالیتهای دکتر پرویز شهریاری، فیلمی از میلاد درویش، برنده جایزه بهترین فیلم مستند و برنامه تلویزیونی از نخستین دوره جشنواره فرهنگ و رسانه وزارت علوم. نمایش در خانه هنرمندان ایران.
آنالیز ترکیبی و بسط دوجملهای آمادگی برای المپیادهای ریاضی ۱۳۶۹.
منبع : ویکی پدیا
من خودم پس از چهل سال رو فقط در دسترس داشتم بنا بر این فقط اونو خوندم