یک سوال شیمی عسلی !

  • شروع کننده موضوع
  • #1

الهام1375

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
318
امتیاز
1,967
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
بیرجند
مدال المپیاد
شیمی میخوندم.
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی
سلام به همگی
یه سوالی بود که خیلی وقته ذهنم رو مشغول کرده و قبل توی انجمن فیزیکدانان ایران گذاشته بودمش . و اون اینه که میخواستم ببینم حالت عسل چیه؟ عسل مایع هست یا کلویید هست؟ لطفا با دلیل قانع کننده بگین! در منابع انگلیسی که سرچ کردم بعضیا می گفتن کلویید هست و بعضی می گفتن مایع هست. :-??
ممنون
 

Zr74

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
742
امتیاز
4,222
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
داروسازی
پاسخ : یک سوال شیمی عسلی !

کلوئید به مخلوطی میگن که شامل یک فاز پخش کننده و یک فاز پخش شونده (ذراتی بین 1-100 nm ) باشه. ولی یه حالتی از ماده نیست یعنی می تونه جامد باشه می تونه مایع یا حتی گاز باشه. در مورد عسل مطمئن نیستم ولی فکر کنم مایع باشه. در هر صورت می تونه هم مایع باشه و هم کلوئید
 

ShapoorII

Erfan
ارسال‌ها
429
امتیاز
811
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای 1
شهر
نصف جهان
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
علوم و فناوری نانو: نقره (دومین دوره) و طلا (چهارمن دوره)
دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی
رشته دانشگاه
داروسازی
پاسخ : یک سوال شیمی عسلی !

عسل مایع فوق سرد و محلول فراسیرشده ست
کلویید بودن و مایع بودن ربطی به هم ندارن و با توجه به اندازه ذرات و پخش یکنواختشون کلویید نیست چون ذرات گلوکز تشکیل میسل ندادن درضمن عسل به لحاظ شیمیایی فوق العاده پایداره در صورتیکه کلویید ها پایداری چندانی ندارن(این یکی دلیلم بدرد عمم میخوره)
 

ali.mashi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,246
امتیاز
8,844
نام مرکز سمپاد
هاشمــــ II
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
پاسخ : یک سوال شیمی عسلی !

عسل مایعه... تنها فرقش با مایعات دیگه گرانروی بالاشه
 
  • شروع کننده موضوع
  • #5

الهام1375

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
318
امتیاز
1,967
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
بیرجند
مدال المپیاد
شیمی میخوندم.
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : یک سوال شیمی عسلی !

یعنی فقط گرانروی باعث میشه عسل این جوری باشه؟
اگه درست یادم باشه یه جایی خونده بودم گلوکز سایزش کمتر از 1 NM است(مطمئن نیستم)
اما فقط گلوکز که توی عسل نیست. قندهای دیگه؟ درباره سایز فروکتوز چیزی میدونین؟
کلویید حالتی از ماده نیست؟
 
  • شروع کننده موضوع
  • #6

الهام1375

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
318
امتیاز
1,967
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
بیرجند
مدال المپیاد
شیمی میخوندم.
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : یک سوال شیمی عسلی !

میشه لطفا درباره مایع فوق سرد توضیح بدین؟ چیز خاصیه؟ اگه فراسیر شده باشه اونجوری نباید ته نشین بشه ؟ محلول فراسیرشده میتونه پایدار باشه؟
 

Zr74

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
742
امتیاز
4,222
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۱
شهر
تهران
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
داروسازی
پاسخ : یک سوال شیمی عسلی !

کلوئید یه نوعی از مخلوطه. یه چیزی بین مخلوط همگن و ناهمگن ولی حالتی از ماده نیست.
منم فکر کنم به خاطر همون گرانرویشه که یه ذره غیر عادیه
 

ShapoorII

Erfan
ارسال‌ها
429
امتیاز
811
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای 1
شهر
نصف جهان
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
علوم و فناوری نانو: نقره (دومین دوره) و طلا (چهارمن دوره)
دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی
رشته دانشگاه
داروسازی
پاسخ : یک سوال شیمی عسلی !

عسل نسبت به محلولهای عادی مونوساکارید در آب فرا سیر شد ست اگه بلورای شکر توش بندازیم و سردش کنیم کریستالهای درشت ساکاریدی تشکیل میشه
علت خواص منحصر به فرد الماس اینتراکشنهای قوی بین مولکولی و نحوه ساخته شدنه که منجر به ویسکوزیته بالی اون میشه و پایدارش میکنه
مایع فوق سرد(زبر انجماد) : مایعی که مولکولهایش حرکات بینظم و خاص مایعات را در دماهای زیر صفر از دست نداده فشار بخار چنین فازی از حالت جامد همدما بیشتره
 
بالا