پاسخ : چطور با گرانيِ كتاب مواجه شويم؟
قبول دارم که اگه قیمت کتاب بالا بره، عده کمتری توانایی خرید کتاب رو پیدا می کنن، ولی حالا حالا ها فاجعه انسانی رخ نمی ده ایشالا
. دلیلش هم همون قضیه "عادت می کنیم" ئه! ملت خودشون راه مقابله رو پیدا می کنن، ولی خوب، شاید راهکارهای جدیدی که می یابن تاثیرات منفی داشته باشه رو فرهنگ کتابخوانی و اینا.
به عنوان مثال، کتابای درسی و دانشگاهی تو یه سری از کشورا خیلی گرونن! خیلی! من شخصا کتاب درسی معادل 360,000 تومن و اینا دیده م، که شوخی نیست! بعد وقتی کتاب درسی این قدر گرونه، باعث نمی شه مردم دیگه به اون کتابا دست پیدا نکنن. اینا یه سری از روشای مقابله شونه:
1) میان یه سری شبکه هایی راه می ندازن، معمولا از طریق اینترنت، و کتابایی رو که می خرن به سال بعدی های خودشون با قیمت یه کم کمتر می فروشن. اینجوری هم خودشون ترمی که لازم دارن از کتابه استفاده می کنن، هم نفر بعدی به قیمت کمتر کتابش رو می خره و به موقعش هم می فروشه...
2) یا یه سری از کتابفروشی ها میان عمده می خرن، ارزونتر می فروشن. یا حتی یه سریاشون کتاب رو "کرایه" می دن، و تضمین می کنن که آخر سال کتاب رو با قیمتی پایین تر پس خواهند گرفت.
3) چند نفر با هم جمع می شن و یه کتاب می خرن، همه به نوبت استفاده می کنن! یا یکیشون می خره، کپی می کنه به همه می ده.
4) هیچ کدوم از اینا هم خوب نبود، مردم می رن و کتاب رو به سادگی دانلود می کنن: این همون تاثیر منفیه که اولش گفتم می تونه توی فرهنگ کتابخوانی داشته باشه، و این روش هم خیلی پر کابرده، و با استفاده از تجربه شخصی می گم که وقتی کتابی به طرز غیر قابل قبولی گرون می شه، بیشتر از 70 درصد مخاطبین به دانلود و دسترسی مجانی روی میارن.
خوب اینا همه راهای مقابله با گرون بودن اون کتاباس. مشابه همین راها می تونه در مورد سایر انواع کتاب هم به کار گرفته بشه. به نظر من با گرون شدن کتاب، مردم نیستن که ضرر می کنن، بلکه ناشرا و مسئولای چاپ کتاب و کتابفروشی ها هستن. آخه 360,000 تومن
؟!
به نقل از نرگس¹ :
به نظرتون دولت چطور بايد مقابله كنه با اين موضوع؟ نظرتون دربارهي سرمايه گزاري تو زمينهي كتاب الكترونيك و كتابخواناي الكترونيك چيه، و به نظرتون توي جامعهي ما جواب ميده اصلاً ؟
با سرمایه گذاری تو زمینه کتاب الکترونیک و کتاب خوانای الکترونیک به مقدار 100% مخالفم
.
دلیلش رو هم قبلا گفته م:
به نقل از بهراد :
احتمالا دید آدمای 500 سال قبل نسبت به کتابای چاپ شده مثل دید
شخصی الآن من نسبت به این دستگاهای مثلا کتاب نما (اسمشون چیه؟! از همینا که ملت تو مترو و اینا میگیرن دستشون، تلقین می کنن که دارن کتاب می خونن؟!
) بود:
یه احساس تلخ رنجیدگی پر از نارضایتی آمیخته با تاسف و افسوس به خاطر مرگ تدریجی کتابخوانی
!
همون احساسه...! نمی دونم دیگه اسمش تعصبه، عادته، یا چی، ولی هر چی هست باعث مخالفت این جانب می شه! ترجیح می دم بمیرم و روزی رو نبینم که همه کتاب الکترونیکی دستشونه تو مترو...!
به نقل از Shek8fe :
الان نسل ما ، کلّا با اینجور چیز ها خیلی بهتر از نسل های قبل کنار اومده و آشناتره.
به نظر من با کمی تبلیغات و استفاده از رسانه ها به راحتی میشه این قضیه رو جا انداخت!
من که کنار نیومده م هنوز
(یکی بگه آخه تو کی هستی؟!)!
آره تبلیغات و رسانه و اینا هم باعث می شه ملت کم کم کنار بیان، ولی مساله اینه که آیا می خوایم کنار بیان واقعا؟! آیا دوس داریم همه به جای کتاب، کتاب الکترونیکی دستشون باشه؟