کاملا موافقمبه نقل از Nirman Irani :در اصل نمیشه گفت ابتدا انگلستان اومد سراغ ایران! بلکه برعکس! ایران رفت سراغ انگلستان !
ایرانیان در ابتدا تجارت غیر مستقیمی با اروپا از جمله بریتانیا داشتند.اما در دوره ی صفوی روابط مستقیم ایران و بریتانیا بیشتر شد مخصوصا در زمان شاه عباس صفوی که به کمک انگلستانی ها تونست پرتغالی ها رو از جزایر و بنادر جنوبی ایران بیرون کنه.از طرف دیگه عثمانی دشمن مشترک ایران و بریتانیا بود و جریان دشمنه دشمن من=> دوست من! پیش اومد.
به نقل از یلدا-ق :کاملا موافقم
ولی خب انگلیس چرا قبول کرد؟ ینی چرا وقتی ایران ازش واسه بیرون کردن پرتغالا کمک خواس اون کمک کرد؟ چون ایران منافع زیادی واسه بریتانیا داش،ایران واسه انگلیس بازار هم بازار مصرف خوبی بود هم شریک تجاری خوبی، انگلیس میخواس با این کمکا از ایران امتیاز تجاری بگیره
منم موافقم.نمی گم که انگلیسی ها در طول تاریخ به ایران بد نکردن اما همیشه راجع به بلاها یی که به سر ایران آوردن صحبت شده و خیلی ها ازش با خبرن حداقلش می دونن انگلیس یه کارایی کرده که به ضرر ایران بوده اما در مورد روسیه اصلا اینطوری نیست.چیزی نیست که همه بدونن.باید کمی تاریخ رو خوند تا فهمید و دونست...!!!!به نقل از alireza007 :به نظر من این انگلیسی ها نیستند با ایران بد افتادند ، بلا هایی که شوروی ها سر این ملت اوردند رو هیچ کشوری نیاورده که الآن هنوز که هنوزه با خیلی هاشون ارتباط داریم!
به نقل از Nirman :نه بحث یه چیزه دیگه بود! پرتغال رقیب استعماری انگلستان بود. دشمنِ دشمنِ من میشه دوستم.
به نقل از نسترنّگار :اگر بخوایم از اول بگیم، از صفویه میشه. از قبلش اصلا انگلستان کاری با ایران نداشته. فعلا این دو تا فک کنم خوب باشن :
۱- دقیقا از چه زمانی انگلیس اومد سراغ ایران؟
۲- چرا؟
به نقل از سینا.ا :در مورد موضوع بحث باید بگم نظر شخصی من اینه که انگلستان و بقیه کشور های استعمارگر مشکل خاصی با ایران یا دین اسلام ندارند و تموم سیاست هاشون مبنی بر حفظ منافع مردم خودشون هست به هر قیمتی حالا ممکن هست اون منافع با کمک به ایران به دست بیاد مثل کمک به ایران برای شکست عثمانی یا ممکنه به ضرر ایران باشه مثل تحریم اقتصادی ایران
به هر حال ایران ضرر هایی که دیده شاید خیلی بیشتر از سود هاش باشه ولی این که به خاطر اتفاقات گذشته با انگلستان سر جنگ داشته باشیم به قیمت منافع ملیمون به نظرم حماقت هست درسته گذشته خیلی ضرر ها ازشون دیدیم اما حالا می تونیم با فکر درست سود هایی از رابطه با اون ها ببریم پس چرا این کارو انجام ندیم؟
این که با این سیاست مشکل داریم درست هست ولی چیزی که من فکر می کنم اینه که بهتره با وجود مشکلمون رابطمون رو با این کشور ها قطع نکنیم و به خاطر این که با روششون مخالفیم از منافعی که می تونیم داشته باشیم چشم پوشی کنیمبه نقل از لنا :میدونی مشکل چیه؟!
مشکل اینه که نظام سیاست خارجی انگلستان و بقیه دولت های غربی از دیرباز یک نظام ماکیاولیست بوده. یعنی منفعت طلب....
و دقیقا همین نگاه میتونه انسانیت رو نابود کنه....
چون شما برای رسیدن به نفت یک کشور حاضری دو نژاد رو سال ها وارد جنگ کنی و هزار نفر رو به کشتن بدی....
یا مثلا برای زهر چشم گرفتن از یه کشور میان به راحتی هوا پیمای مسافربری رو میزننن و نزدیک 300 نفر رو در یک لحظه پودر میکنن
و خوشحالی میکنن....
مشکل ما با این تفکره . وگرنه هر کشوری دنبال منافع خودشه. ولی به چه قیمتی؟
این طرز فکر به تنهایی واسه نابودی بشر کافیه....
به نقل از سینا.ا :این که با این سیاست مشکل داریم درست هست ولی چیزی که من فکر می کنم اینه که بهتره با وجود مشکلمون رابطمون رو با این کشور ها قطع نکنیم و به خاطر این که با روششون مخالفیم از منافعی که می تونیم داشته باشیم چشم پوشی کنیم
برای مثال می تونم روسیه و غرب رو مثال بزنم با این که با هم مشکلات زیادی دارن و مثلا دو طرف تو خیلی جاها میان از روش های طرف مقابل انتقاد می کنن اما روابطشون بجاست مخصوصا در اقتصاد
یادم هست چند وقت پیش دولت روسیه اجازه ورود چند مسئول از آلمان و یه کشور دیگه رو نداد به کشورش اما طرف آلمانی نگفت مرگ بر روسیه اومد گفت آلمان علاقه مند هست با وجود مشکلات روابط اقتصادیش رو با روسیه ادامه بده حالا آلمان جزو قوی ترین اقتصادای جهانه و فکر نمی کنم بدون روسیه به مشکلی برسه اما کوچکترین منافع مردمشون براشون مهم هست و می دونه اگه اعتراض تند کنه هیچ سودی براش نداره کسیم نمی گه آلمان عزت مردمشو حفظ نمی کنه
راستی دو مورد هواپیمام من نظری ندارم