نام فیلم : The Fountain (چشمه)
کارگردان و نویسنده : Darren Aronofsky
ژانر : Romance | Sci-Fi
امیتاز imdb : 7.3
بازیگران : Hugh Jackman, Rachel Weisz and Sean Patrick Thomas
خلاصه داستان :
داستان در کل از سه بخش تشکیل شده که هر کدوم یه موضوع رو بر عهده دارن !
داستان اول درباره سربازی هست که می خواد با پیدا کردن درخت زندگی کشورش رو نجات بده و با ملکه ازدواج کنه .
داستان دوم درباره دکتری است که به دنبال درمانی برای کنترل تومور است تا همسرش رو نجات بده .
و داستان سوم درباره فردی است که میخواد با رسیدن به یه سهابی خودش و درختش رو نجات بده ! (این داستان پر از برداشت های مختلف هست که در نقد بهشون اشاره خواهیم کرد )
نقد شخصی همراه با نقد سایر بینندگان :
خطر لو رفتن جریان فیلم !
این فیلم سومین اثر آرونوفسکی از پنج اثر بجا مونده اون تا الان هست که به نظر من بهترین ساخته اون هم هست.(در کنار Require for dream و Black Swan که جای حرف زیاد دارن )
در کل فیلم رو میشه در سه داستان دید که گروهی سه داستان رو مجزا از هم و در آخر دارای مفهوم مشترک و گروهی دیگر هر سه داستان رو در ارتباط میدونن و این چیزی بود که خیلی نظر من رو به خودش جلب که هرکس به گونه ای فیلم رو در ذهن خودش تجزیه و تحلیل کرده !
وجود یک درخت در اول تا آخر فیلم و وابسته بودن همه چیز به اون از ویژگی دیگه این فیلم بود که گروهی معتقد به فراماسونری بودن فیلم داشتن ! البته من خودم زیاد به این چیزا کار نداشتم !
داستان اول به نظر در زمان های قدیم میاد که با شمشیر و اینا میجنگن . تو داستان اول جکمن به دستور ملکه (ویز) باید برای حفظ اسپانیا به دنبال درخت زندگی بگردن که این تفکر در اینجا هست که میگه وقتی آدم و هوا از درخت دانش خوردن خدا درخت زندگی در در یه جایی مخفی کرده ! وقتی جکمن به محل نگهداری درخت میرسه باید با نگهبان اونجا بجنگه که وقتی میاد ضربه نهایی رو بخوره به حالتی که در داستان سوم فیلم هست (کچل و معلق در هوا) در میاد و نگهبان میفهمه اون شخصه خواصی هست و میزاره اون بره !
اما وقتی اون به درخت میرسه و از شیره ی اون میخوره از بدنش گیاهانی شروع به رشد می کنن و میمیره ! منتقدان دو نظر درباره این داشتن که یکی میگفت چون اون زیاده روی کرد اینجوری شد و گروهی دیگر میگفتن اون به درختی تبدیل شد و در اون شکل جاودان شد !
نکته ای که این داستان رو به داستان دوم هم متصل میکنه اینه که ویز در داستان دوم که این همسر جکمن هست این داستان رو نوشته !
تو داستان دوم جکمن وقتی به دارویی برای درمان تومور همسرش میرسه که اون دیگه مرده و این تفکر رو به وجود میاره که مرگ هم یک بیماریه و درمانی براش هست ! و ناکامی دیگریست که در فیلم مشاهده میشه !
و داستان سوم که شک برانگیز ترین داستان فیلم هست . گروهی معتقد بودن که داستان سوم فکر های جکمن بودن و اگه نگاه می کردیم میدیدم که هر اتفاقی برای اون تو داستان دوم میفته نمودش رو در اون داستان نشون میده و گروهی دیگر داستان سوم رو در آینده دیده بودن و معتقد بودن که در آینده اتفاق افتاده و اون درختی که جکمن پیشش بود همون دانه ای هست که در کنار قبر ویز کاشته بود .
یه تفکر دیگه ای که تو فیلم مطرح میشه تفکر به کمال رسیدن توسط مرگ هست که در جایی با دیالوگ زندان نشان دادن بدن و رهایی روح با مرگ نشان داده میشه و جایی دیگر جاودانه شدن انسان و جایی دیگر با داستانی درباره شخصی که بعد از مرگش دانه ای رو کنار قبرش میکارن و اون شخص در اون درخت رشد می کنه و با خوردن دانه هاش توسط پرندگان به آسمان میره و ...
وقتی هم به ویز نگاه می کنید ابتدا از مرگ میترسه اما در آخر وقتی رو تخت بیمارستان هست میگه که دیگه از مرگ نمیترسه و این تفکرات رو در سر داره !
در کل این فیلم رو خیلی پسندیدم و به شما هم پیشنهاد می کنم حتما ببینیدش !
دیالوگ های مهم :
بدن ما روحمان رو زندگی کرده
و پوست و خون ما میله های این زندان هستن
اما نترسید
تمامی اجسام از بین میروند
مرگ همه چیز رو به خاکستر تبدیل می کنه
و بدینوسیله
مرگ ارواح رو رها خواهد کرد
--------------------------------------------------
موزس مارالس رو بادت میاد ؟
کی ؟
اون رهبر مایان که دربارش برات گفتم بود