- شروع کننده موضوع
poorya.kh
کاربر خاکانجمنخورده
- نام مرکز سمپاد
- شهیـد بهشتی
- شهر
- نیشابـور
- دانشگاه
- علموصنعت ایران
- رشته دانشگاه
- مهندسیکامپیوتر
حتما دیدین که بعضی وقتا با تلفظ اشتباه کلمه یا پسُ پیش خوندن جملات و کلمه ها یا به کار نبردن درست کسره و امثال این، معنی شعر کلی تغییر میکنه. هر کدوم از ما به عنوان یه ایرانی که کشورش کلی شاعر سرشناس داره، اگر شعری حفظ نمیکنم حداقل باید بتونیم شعرُ درست بخونیم به علاوه اینکه این مبحث تو کنکور هم به درد میخوره چراکه اگر معنی یه بیت رو تو سوالات خوب نفهمیم امکان اینکه بتونیم به اون، پاسخ درست بدیم خیلی کم میشه.
من واسه تلفظ یه مثال میزنم:
معنی : می کاشت و میگفت : افسوس که در این دنیا باید کاشت و گذاشت و رفت.
نه من از پرده ی تقوا به در افتادم و بس/پدرم نیز بهشتِ ابد از دست بهشت
معنی : فقط من از مسیر زهد و تقوا خارج نشده ام، پدرم نیز بر خلاف دستور خدا عمل کرد و به همین دلیل بهشت را که قرار بود خانه ی جاوید او باشد از دست داد.
اگه شما مثال هایی سراغ دارید، یا یه چیزی که باعث بد خوندن شعر میشه بگید، کلا در این باره هر چی میخواید بگید
+منبع مثال ها : کتابی از دکتر هامون سبطی
من واسه تلفظ یه مثال میزنم:
- مصدر «هِشتن = هلیدن» به معنای «گذاشتن و رها کردنِ». پس گاهی «بهشت» یعنی «گذاشت یا رها کرد». همچنین گاهی «هشت» عدد 8 نیست بلکه فعل ماضی ساده از مصدر «هِشتنِ».
معنی : می کاشت و میگفت : افسوس که در این دنیا باید کاشت و گذاشت و رفت.
نه من از پرده ی تقوا به در افتادم و بس/پدرم نیز بهشتِ ابد از دست بهشت
معنی : فقط من از مسیر زهد و تقوا خارج نشده ام، پدرم نیز بر خلاف دستور خدا عمل کرد و به همین دلیل بهشت را که قرار بود خانه ی جاوید او باشد از دست داد.
اگه شما مثال هایی سراغ دارید، یا یه چیزی که باعث بد خوندن شعر میشه بگید، کلا در این باره هر چی میخواید بگید
+منبع مثال ها : کتابی از دکتر هامون سبطی