بررسی اثرات مثبت عشق و اثرات منفی استرس بر مغز

• شروع کننده موضوع

ایناز محمودی

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان محقق
شهر
اردبیل
دانشگاه
هرجا خدا بخواد
رشته دانشگاه
داروسازی یا شایدم پزشکی
دوستان سلام
همه ی ما میدونیم که استرس و یا عشق بر اعضای بدن اثر میذارن ولی شاید به اینکه حتی اینها میتونن باعث تغییر مغز بشن فکر نکردیم. طبق بررسی هایی که من داشتم استرس موجب رها شدن هورمون کورتیزول و درنتیجه از بین رفتن سلولهای مغزمیشه وپیری زودرس و افزایش آسیب پذیری مغز نسبت به سکته رو به دنبال داره. به این صورت که کورتیزول آزادشده در استرس به گیرنده های نورون موجود در پلاسما می چسبند که در طول واکنشهای پی در پی باعث میشه نورونها کلسیم بیشتری رو از غشای خود وارد کنن. زیاد شدن بار کلسیم هم موجب التهاب نورونها ودر نتیجه مرگ اونها میشه.پس استرس برای انسان مانند سم کشنده ست که باید برای کنترل هرچه بیشترش تلاش کنیم.
همچنین طبق تحقیقاتی که روی افرادی که گرفتار عشق بودن انجام شده به این نتیجه رسیدن که در مغز این افراد خون بیشتری روانه قسمتی خاص از مغز میشه که مسئول لذت و جاذبه هستش.همچنین اعمال شناختی هم طی فرایند عشق تحت تاثیر قرار میگیرن که این تغییرات شناختی خود باعث تغییراتی میشه(مثل زیبا دیدن معشوق!!)

اگه در این مورد اطلاعات مفیدی دارین خوشحال میشم بدونم یا حتی میتونین تجربه های شخصیتون رو درمیون بذارید.ممنون

Parinaz.

پری‌ناز
نام مرکز سمپاد
فرزانگان قزوین
شهر
قزوین
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
آزاد تهران جنوب
رشته دانشگاه
طراحی لباس
پاسخ : بررسی اثرات مثبت عشق و اثرات منفی استرس بر مغز

حالا چرا عشق و استرس رو باهم مقایسه کنیم؟ :-?? اینا که متضاد هم نیستن!
...

• شروع کننده موضوع

ایناز محمودی

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان محقق
شهر
اردبیل
دانشگاه
هرجا خدا بخواد
رشته دانشگاه
داروسازی یا شایدم پزشکی

خیلی ببخشید ولی کجای صحبتام گفتم باهم مقایسه کنید؟ از این جهت باهم مطرحشون کردم چون یکی اثرمنفی ویکی اثرمثبت داره.

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

استرس همیشه هم بد نیست؛ بعضی وقت‌ها با تحت فشار گذاشتن مغز باعث میشه که تصمیم‌گیری‌های بهترین داشته باشیم یا کاری که در حالت عادی نمیتونیم انجام بدیم رو خیلی بهتر انجام بدیم. مثلاً اگر بچّه‌ها برای امتحان استرس نداشته باشن درس نمیخونن!

اردلان

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
زیادن حال ندارم بگم
دانشگاه
عباسقلی خان
رشته دانشگاه
نرفتم ک هنوز

سلام خدمت شما دوستان
ببخشید مدتی نبودم
سفر بودم

دوست داشتن زیاد یا عشق از دید نوروساینس چه تأثیری روی مغز می‌گذارد؟!
سوال اصلی و هدف تاپیک فکر کنم که همین باشه
خوب :
تو یک تحقیق جالب که تو نشریه «ساینتیفیک امریکن» منتشر شد، مغز افرادی که به گفته خودشون گرفتار عشق شده بودند، با MRI عملکردی مورد بررسی قرار گرفت.
به این ترتیب مناطقی خاصی از مغز که از خود میانجی‌های عصبی خاص ترشح می‌کردند مشخص شدند،(دوستمون هم اشاره ای به این عوامل کرد) همچنین مشخص شد که در این بین، خون بیشتری روانه مناطقی از مغز می‌شود که مسئول جاذبه و لذت هستند.

(اگه زبانتون قوی هست میتونید برید تو سایت امریکن ساینتیفیک.همینجوری که تلفظ میشه نوشته میشه)
braingraphsci.jpg

از لحاظ میانجی‌های عصبی: کورتیزول، اکسی توسین و وازپرسین افزایش می‌یابند و سروتونین کاهش می‌یابد که هر یک باعث تغییرات مختلفی از لحاظ روانپزشکی می‌شوند.
(اگه تخصصی تر اطلاعات خواستید هم بهم بگین)

این تحقیق مشخص کرد که اعمال شناختی هم در فرایند عشق تحت تأثیر قرار می‌گیرند،یعنی دیگه شما نمیتونید به حواستون اطمینان کنید و اطلاعات ورودی به مغزتون قبل از دریافت مغز دچار تغییر میشن.مثلا زیبا دیدن یار و افزایش توجه به وی و شناخت هر چه بیشتر علایق او!

• شروع کننده موضوع

ایناز محمودی

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان محقق
شهر
اردبیل
دانشگاه
هرجا خدا بخواد
رشته دانشگاه
داروسازی یا شایدم پزشکی

اگه اطلاعات بیشتر وتخصصی تری دارید حتما بگید.اگه میشه درمورد تاثیر استرس هم صحبت کنید چون فک کنم درموردبیشترافراد صدق میکنه که استرس توزندگی بیشتر از عشقه.

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

خب درمورد تأثیر استرس، اولین نکته‌ای که باید مشخص بشه اینه که اثرش روانیه یا بیولوژیکی هم هست. به نظرتون استرس فقط یه چیزی توی مغز و فکر آدماست یا نه، روی کارکرد بدن هم تأثیر میذاره؟‌ :-?

به نظر من اثر بیولوژیکی استرس باید به نسبت زیاد باشه :-?

اردلان

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
زیادن حال ندارم بگم
دانشگاه
عباسقلی خان
رشته دانشگاه
نرفتم ک هنوز

به نقل از naz moon :
اگه اطلاعات بیشتر وتخصصی تری دارید حتما بگید.اگه میشه درمورد تاثیر استرس هم صحبت کنید چون فک کنم درموردبیشترافراد صدق میکنه که استرس توزندگی بیشتر از عشقه.
چشم حتما
ولی چند روزی نتم داغونه و نمیتونم منظم بیام
ترافیک خردم حتما میام و میذارم

در این مورد که گفتید:استرس بیشتر از عشقه
مفصلا دربارش بحث خواهیم کرد تو تاپیک
فعلا قیاسی انجام نمیدیم.

به نقل از نسترنّگار :
اولین نکته‌ای که باید مشخص بشه اینه که اثرش روانیه یا بیولوژیکی هم هست؟ به نظرتون استرس فقط یه چیزی توی مغز و فکر آدماست یا نه، روی کارکرد بدن هم تأثیر میذاره؟‌ :-?

به نظر من اثر بیولوژیکی استرس باید به نسبت زیاد باشه :-?

مسلما ابتدا یسری آثار روانی داره
چون این پیغام ها سریعتر رد و بدل میشن و آثرشون رو میذارن
بعدش این آثار در زمینه ی بیولوژیکی خودشون رو نشون میدن.

اینکه روی بدن هم تاثیر میذاره چیزی اثبات شده هستش
من میترسم که برم کارنامم و بگیرم و از اینکه مادر و پدرم ببینن کارناممو استرس دارم:
کف دستام عرق میکنن،قدرت تمرکزم پائین میاد،تشنه میشم و ...

از خواب دیر بیدار شدم و اتوبوس واحد هم دیر کرده
صف مدرسه تموم شده و همه سر کلاسا هستن
از اینکه نمره ی انظباطم کم بشه استرس دارم و ناخودآگاه تند تر راه میرم که به مدرسه برسم
تو راه ممکنه پاهام بهم بخورن و بیفتم حتی

خیلی از این مثال ها که بیانگر این موضوع هستن میشه آورد.

اتفاقا اثرات بیولوژیکیش به نسبت کمترن
چون این اثرات در طی روز هم ممکنن که برای بدن پیش بیاد و بدن براش طبیعی باشه
ولی اون آثاری که روی مغز داره جبران ناپذیرن
پیری زود رس مثلا
حتما جوونایی رو دیدین که جدا از بحث ژنتیک،موهاشون سفید شده بخاطر استرس زیاد

اطلاعات تکمیلی رو هم میگم براتون :D

sara mathers

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
FARZANEHGAN III KARAJ
شهر
کرج

عشق شاید رو مغز تاثیر خوب بذاره ولی همه جا تاثیر مثبت نداره مثلا ممکنه باعث مشکل قلبی بشه.(از روی تجربه شخصیم گفتم! :D )ولی کاملا موافقم که استرس زیاد از حد خیلی آسیب به آدم می رسونه.اما نمی دونم استرس در حد کم هم تاثیر منفی داره یا نه؟!فک نکنم داشته باشه.

اردلان

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
زیادن حال ندارم بگم
دانشگاه
عباسقلی خان
رشته دانشگاه
نرفتم ک هنوز

به نقل از sara mathers :
استرس در حد کم هم تاثیر منفی داره یا نه؟!فک نکنم داشته باشه.
بله
استرس در حد کم هم تاثیر منفیشو داره
تو آخرین تحقیقاتی که دانشمندان انجام دادن فهمیدن که استرس به هر میزانی که باشه رو مغز تاثیر منفی داره و معمولا هم رو
بخش تصمیم‌گیری در مغز تاثیر منفی میذاره و باعث اتخاذ تصمیم‌های اشتباه و در برخی موارد زیانهای جبران ناپذیر می‌شود.

Id

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
Frz
شهر
Mshd

تجربه شخصى:به نظرم گاهى ميتونه عشق اثر منفى بذاره مثلا عشق خودش گاهى باعث استرس ميشه :D

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

به نقل از اردلان :
بله
استرس در حد کم هم تاثیر منفیشو داره
تو آخرین تحقیقاتی که دانشمندان انجام دادن فهمیدن که استرس به هر میزانی که باشه رو مغز تاثیر منفی داره و معمولا هم رو
بخش تصمیم‌گیری در مغز تاثیر منفی میذاره و باعث اتخاذ تصمیم‌های اشتباه و در برخی موارد زیانهای جبران ناپذیر می‌شود.

به نظر من استرس كمتر از يك حد مشخص باعث افزايش عملكرد مغز ميشه ، مثلاً استرس شب امتحان باعث ميشه كه توى يك مدت كوتاه، اطلاعات بيشترى رو دريافت و بعد تجزيه و تحليل كنيم؛ توى مدت زمان كوتاه تر، عملكرد بهترى داشته باشيم

اردلان

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
زیادن حال ندارم بگم
دانشگاه
عباسقلی خان
رشته دانشگاه
نرفتم ک هنوز

به نقل از نسترنّگار :
به نظر من استرس كمتر از يك حد مشخص باعث افزايش عملكرد مغز ميشه ، مثلاً استرس شب امتحان باعث ميشه كه توى يك مدت كوتاه، اطلاعات بيشترى رو دريافت و بعد تجزيه و تحليل كنيم؛ توى مدت زمان كوتاه تر، عملكرد بهترى داشته باشيم
این تجربه ی شخصیتون بودش؟

خوب شما میای و از موبایلی که تازه خریدین بلافاصله استفاده میکنی.
(موبایل رو تا چند ساعت بعد از خرید میزنن به شارژ)
اون کاری رو که بخواین براتون انجام میده ولی رو باتریش تاثیر منفی میذاره
زود خالی میشه مثلا

حالا همین مثال رو میشه رو مغز هم تعمیم داد.
درسته که شاید اون عملکردی رو که شما ذکر کردین رو داشته باشه ولی حتما یسری ناهنجاری ها بوجود میاره

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

تجربه شخصی؟ نه کاملاً، بیشتر بر پایه این مقاله گفتم.

مثالت رو متوجه نمی‌شم؛ ولی به نظرم حتی اگر یک سری مضرات هم داشته باشه، فایده‌اش از ضررش بیشتره، چون توانایی تصمیم‌گیری مغز رو در شرایط تحت فشار زیاد می‌کنه. به نوعی، استرس لازمه. به نوعی مثل یک نیروی محرک می‌مونه.

اردلان

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد2
شهر
مشهد
مدال المپیاد
زیادن حال ندارم بگم
دانشگاه
عباسقلی خان
رشته دانشگاه
نرفتم ک هنوز

به نقل از نسترنّگار :
مثالت رو متوجه نمی‌شم؛ ولی به نظرم حتی اگر یک سری مضرات هم داشته باشه، فایده‌اش از ضررش بیشتره، چون توانایی تصمیم‌گیری مغز رو در شرایط تحت فشار زیاد می‌کنه. به نوعی، استرس لازمه. به نوعی مثل یک نیروی محرک می‌مونه.
خیر سرم یه چیز آسون مثال زدم
اینکه فایده داره درست
ولی اینکه فوایدش بیشتر از مضراتش باشه رو منظورمه

یه مثال آسون
شراب
طبق آخرین آزمایشات نتایجی بدست اومده که دانشمندا اومدن تو یه جمله خلاصش کردن :
اونایی که شراب نمیخورن،دمشون گرم نخورن.اونایی که شراب میخورن،باید میزانش رو خیلـــــــــــــــــــــی کم کنن.
پس یسری خوبیا داره که میگن بعضیا بخورن
ولی مضارتش بیشتره که میگن ملتی که نخوردن لب نزنن

فکر کنم که اینو دیگه بفهمی

anahita_ashg

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
همدان-رشت

به نقل از نسترنّگار :
ببین استرس واسه این به وجود اومده که نسل تنبل اندر تنبل آدما یه تکونی به خودشون بدن. پس مفیده. ولی یه چیزی تو مایه های استامینوفن میمونه. درد رو ساکت میکنه ولی معده رو هم باهاش داغون میکنه. استرس محرکه و واقعا لازمه ولی اونم حدی داره که میشه کنترلش کرد. مثلا بجای اینکه شب امتحان درس بخونیم از 2 روز تعطیلی قبلش استفاده کنیم. مجبور نیستیم همیشه خودمون رو تحت فشار بذاریم که استرس بیاد سراغمون. اگه تحقیقات راجع به تاثیر استرس روی مغز زیاد نباشه روی مریضی هایی مثل زخم معده و ام اس و ... خیلی زیاده. آدم عاقل هم حاضر نمیشه واسه نمره ی 2 تا امتحان سلامتیه خودش رو به خطر بندازه.

• شروع کننده موضوع

ایناز محمودی

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان محقق
شهر
اردبیل
دانشگاه
هرجا خدا بخواد
رشته دانشگاه
داروسازی یا شایدم پزشکی

به نقل از β ßlôкег :
به naz moon

لازمه که این تاپیک از هم تفکیک شه. هیچ وقت دوتا مبحث متفاوت رو حتی خیلی نزدیک به هم توی یه تاپیک مطرح نکنید. بیا یه نگاهی بهش بنداز تا بعد هماهنگ کنیم یه جوری به دوتا تاپیک تفکیکش کنیم.

شاید نیازی به تفکیک نباشه اگه تاپیک فقط درمورد تاثیر استرس بر مغز باشه کافیه.نظرشما چیه؟

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی

از نظر اثر منفی، مثال ساده‌اش سر جلسه امتحانه؛ اون استرسی که روی دانش‌آموز هست باعث می‌شه که کاراییش کم بشه چون اگر همون امتحان رو توی خونه و بدون استرس می‌داد احتمالاً نتیجه‌های بهتری می‌گرفت. با این نوع استرس می‌شه مقابله کرد و به مرور زمان از بین بردش :-?

دیدین بعضی آدما استرس ندارن؟ خیلی ریلکسن و اصلاً انگار نه انگار. این تحت تأثیر محیطه - طرز تربیت - یا ژنتیک؟

August McJoseph

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
هاش II
شهر
مشهد

یسری تحقیقات بر بیماران دچار "اختلال استرس پس ضربه ای" [nb]
اختلال استرس پس از ضربه(PTSD) یك عارضه روانی است كه در آن فرد پس از قرار گرفتن در معرض حادثه ای بسیار دردناك یا تكان دهنده مرتبا آن را در دهن خود دوباره تجربه می كنند.
PTSD همان اختلالی است كه سربازان در جبهه های جنگ پس از حوداث وحشت آور مانند بمباران های شدید به آن دچار می شوند و در افواه به آن موج گرفتگی می گویند.
حادثه دردناك مرتبا در ذهن مبتلایان تكرار می شود. این بیماران كه ممكن است در هر سنی باشند دچار حالت فلاش بك، یادآوری خاطرات دردناك، یا كابوس درباره رویدادی می شوند كه آنها را به وحشت انداخته بود.
بیشتر[/nb] یا PTSD [nb]Posttraumatic stress disorder
more at wiki[/nb] نشون داده که در M.R.I بعضی از این بیماران حجم هیپوکامپ(که در حافظه و تفسیر موقعیت مکانی نقش داره) کاهش پیدا کرده. بعد این نظریه بوجود اومد که استرس باعث کاهش حجم هیپوکامپ می شه که با تحقیقاتی که بر حیوانات انجام شد هم مطابقت داشت.

همین مقدار می دونم. اگه تونستم بیشتر راجبش اطلاعات بدست بیارم اینجا می گم.

ویرایش:
راستش درست نفهمیده بودمش، حالا با این پســت مطلب رو کامل تر میشه فهمید.

baseri

F@|-|!mEh
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 6
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
مدال المپیاد
نانو
دانشگاه
علوم پزشکی البرز

به نقل از نسترنّگار :
استرس همیشه هم بد نیست؛ بعضی وقت‌ها با تحت فشار گذاشتن مغز باعث میشه که تصمیم‌گیری‌های بهترین داشته باشیم یا کاری که در حالت عادی نمیتونیم انجام بدیم رو خیلی بهتر انجام بدیم. مثلاً اگر بچّه‌ها برای امتحان استرس نداشته باشن درس نمیخونن!

ولی به نظر من درس خوندن هیچ ربطی به استرس نداره فقط پشتکاره ... من آدم استرسی نیستم تو شرایط خیلی خیلی خیلی حساس شااااااااااااید استرس بگیرم ولی درسم رو هم میخونم...

بالا