امکانات رفاهی یا محدودیت های اجتماعی؟!

• شروع کننده موضوع

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام
حتما خیلی از شما دیدید یا حداقل شنیدید که توو جامعه ی ما بعضی امکانات برای افراد جامعه در نظر گرفته میشه اما این فقط ظاهر قضیه س و در باطن چیزه دیگه ای قرار داره.

2 مثال میزنم"

در سطح فردی"

پیش اومده که سوار یه تاکسی بشین و ببینید که دستگیره شیشه بالابر از جا کنده شده؟! یا روش چسب برق کشیدن؟ سریع میفهمید که راننده از اینکه مسافر شیشه رو بده پایین متنفره! از طرف دیگه کولر رو روشن نمیکنه و این امکان رو هم از شما میگیره و شما از داشتن حقوق یک مسافر محروم میشید.

در سطح کلی و عمومی"

پیش اومده ببینید وسط خیابون آب سرد کن گذاشتن، اما میله هایی که جلوش جوش شده مانع میشه تا آب بخورید! بخاطر همین حسرت آب سرد تو دلتون میمونه! یا مثلا توو ماه رمضون آب سرد کن ها رو ور میدارن! شاید یه نفر بی دین باشه قرار نیست همه محروم بشن، هر فردی حق خودش رو توو جامعه داره.

به نظر شما دقیقا دلیلش چیه که یک سری امکانات رفاهی برای افراد جامعه چه در سطح فردی و چه در سطح عمومی از افراد جامعه سلب میشه؟ در حالی که از نظر قانونی حق افراد تلقی میشه؟ آیا ریشه در فرهنگ داره یا در بینش های غلط و نادرست؟

85657553395544469718.jpg

نسترنگار

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۱ تهران
رشته دانشگاه
پزشکی بهشتی
پاسخ : امکانات رفاهی یا محدودیت های اجتماعی؟!

به نظر من ریشه تو طرز فکر غلط ایرانیا داره!‌ این که میخوان زرنگ بازی دربیارن و قوانین (لزوم وجود امکانات رفاهی) رو دور بزنن و به نتیجه ای که میخوان برسن!‌

ariadne

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان چهار
شهر
تهـــــران .

وقتی همه تنها به دنبال منفعت خودشون هستن ، این مشکلات پیش می آد .
مردم هم بتدریج " عادت " می کنن ... چ بسا خودشون هم در ضمینه ای دیگه تنها منافع خود رودنبال می کنن حتی اگر ملزوم بر پایمال کردن حق دیگران و منع کردنشون از استفاده از حق ـشون ؛ بشن .
اینطوریه که یک " تفکر نادرست " در جامعه جریان پیدا می کنه ... .
این در سطح فردی شروع میشه و به سطح کلی و جامعه میرسه .
این تفکر ، در حدی گسترش پیدا می کنه که افراد تنها "خودشون " رو می بینن و در سطح عمومی ، نهایتا" به این میرسه که یک عده مردم رو فدای عده ای دیگه بکنن . (مثل همون قضیه ی آبسردکن که منافع اکثریت روزه دار رو به منافع باقی مردم ترجیح میدن . )

ایناز محمودی

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان محقق
شهر
اردبیل
دانشگاه
هرجا خدا بخواد
رشته دانشگاه
داروسازی یا شایدم پزشکی

بینش ها فرهنگ هارو میسازن پس نمیشه گفت عامل این مشکلات فرهنگه یا بینشهای غلط.برای اینکه فرهنگ درست بشه هم پنجاه سال وقت نیازه نمیشه که یه شبه همه بشن بافرهنگ. و نباید انتظار داشت که یه شبه راننده تاکسی تصمیم بگیره که به حقوق مسافراش احترام بذاره.به نطرم در کنار فرهنگ سازی( که خیلی زمان بره )مسئولین محترم باید دست به کارشن.وقتی به چیزای بزرگتر توجه نمیشه(مثل آسفالت جاده) نباید انتظارداشته باشیم که به چیزای کوچیکترهم توجه شه.به نظرم اگه هرکس به نوبه خودش تو جایگاه خودش به وظیفش عمل کنه و حقوق سایر مردم رو رعایت کنه(هرچند به ضرر خودش باشه) اونموقع همه افراد تو جامعه احساس مسئولیت میکنن.

mysterious queen

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان٣
شهر
مش‍‌هد

به نظرم این مسئله چندین دلیل داره:
1. عدم شناخت درست از قوانین.
2. عدم درست عمل کردن به قوانین.
3.عدم نظارت درست.(مردم و قوا)
من به نوبه ی خودم، به عنوان عضوی از این جامعه، باید خودم برای خودم کاری بکنم، ما ایرانیا می خوایم فقط دیگران برامون کاری بکنن(استاد مومن زاده) دولت،.. خودم برای اجرای قوانین چی کار کردم؟ خودم برای دفاع از حقوقم چی کار کردم؟ خودم به قوانین احترام می ذارم؟ به حقوق افراد دیگه چه طور؟
یه مثال می زنم..
نماینده یکی از شهرستان های شمال خراسان( همین الان می تونم نامش رو بگم و نام شهرستان رو) که برای همین مجلس رای آورد، برای رای جمع کردن اولا غذا می داد و اینا... و می رفت توی مجالس مردم و پول می داد و به نوعی رای می خرید...
خب، این جا کی مقصره که این مرد رای آورده؟
دولت یا مردم؟
پس ما باید خودمون برای احقاق حقوقمون گام برداریم...
از طرف دیگه، اینو می دونستین که قانون منع سیگار کشیدن در ایران حدود 20 سال قبل از اروپا تصویب شده بود؟
کی بود که اجرا کنه؟ و کی بود که نظارت کنه؟
یه نگاهی هم به خودمون بندازیم...

shekoofeh

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

علاوه بر چیزایی که بچه ها گفتن یه مسئله دیگه ای هست به اسم آگاهی !
و این خیلی مهمه ؛
هر فردی توی هر جایگاهی که هست باید بدونه که الان دقیقا توی اون جایگاه چه وظایفی/حقوقی داره.
اگر حقوق هر دوطرف واضح تعریف بشه اون وقت راحت تر می تونن به نتیجه برسن. یعنی مثلا اون مسافر راحت تر می تونه اعتراض کنه. این که راحتی یک مسافر باید تا آخر مسیر توسط راننده فراهم بشه ؛ این حق مسافر هست یا نیست ؟ این باید تعیین بشه و اگر تعیین شده باید جدی تر همه ازش خبردار بشن.
حالا وقتی این موضوع حل شد باید دید که چرا یک فردی وظیفه ی خودش رو - که ازش خبر داره - درست انجام نمیده.
که دلایلش رو بالا گفتن مثلاً ترجیح منافع شخصی به منافع جمعی. ( باز این خودش یه سری علت ها داره مثلاً جامعه نتونسته طی جامعه پذیری به افرادش یاد بده که منافع جمعی در طولانی مدت ، برای تک تک افراد منفعتن! یعنی ضعف در سیستم آموزشی و هزار تا چیز دیگه. )

alimoeini

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
شهید یهشتی
شهر
ارومیه
مدال المپیاد
ی زمان واس شیمی و نجوم میخوندم بعد واس شیمی اخرسم ول کردم
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
داروسازی

به نظر من زیاد به فرهنگ ربط نداره
بعضی از ماا بد فکر میکنیم بعد جوری جلوه میکنیم که بهترین فکر و رفتارو داریم
هیچ فرهنگی راضی نیس به سلب امکانات و اذیت مردم جامعه ش چه رسد به فرهگی ک از کوروش کبیر به جا مونده باشه
ولی رفتارای خودمون باعث میشه که سلب امکانات شیم

• شروع کننده موضوع

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

فرهنگ کنونی از کوروش کبیر به جا مونده؟ چه ربطی داره؟! فرهنگ ارثی نیست هروقت افراد تصمیم بگیرند فرهنگ جدیدی رو جایگزین خواهند کرد!

نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد یک
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94

فک میکنم ریشه در اندیشه های غلط مسولین داره که میخوان خودشونو آدمای بادین و ایمانی نشون بدن.
ولی خب اینا همه ناشی از اینه که دینمون اسلام.
اسلامه عالیه عالی ولی به شرطی که درس اجرا و پیاده شه.

Naz Girl

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
frzn2
شهر
Mashad
دانشگاه
khoda bkhad tehran
رشته دانشگاه
Vekalat

من فک نمی کنم ریشه در دینمون داشته باشه.
اصلا چرا اینجوری فک مکی کنی؟چرا نمی گی شاید واقعا دستگیره ی شیشه ی بالابر تاکسی خرابه
و اینکه تمام آب سردکن هایی که جلوش میله دارن می شه با لیوان ازشون استفاده کرد.امتحان کن.
درباره ی ماه رمضون اگه تو خودت روزه باشی تو یه روز تابستون و هوای گرم بعد یکی بیاد تو خیابون جلوی تو آب سرد بخوره وآخرش به هم بگه تو تشنه ات نمی شه یه وقت گول نمی خوری بری یه لیوانم تو بخوری؟؟؟؟؟؟؟

بالا