پاسخ : خاطرات و حافظه
به نقل از نسترنّگار :
خاطرات بخش مهمی از زندگی و هویت یک فرد رو میسازن. اینجا میخوایم این دو مورد رو بررسی کنیم:
۱. همه آدما تعداد زیادی خاطره خوب و بد دارن ولی هیچ کس همه خاطراتش رو یادش نمیمونه[nb]البته درست نیست که بگیم هیچ کس؛ تعداد انگشت شماری مورد تا الان گزارش شدن که همه صحنههای زندگیشون رو، کامل و دقیق یادشون میمونه. شاید درباره اونا هم در ادامه بحث کردیم
[/nb]
دلیل این امر چیه؟ چرا بعضی موقعیتها رو یادمون میمونه ولی بعضیها رو نه؟ به نظرتون خاطرههای بد بیشتر میمونن یا خاطرههای خوب؟
۲. خاطرات بد میتونن آزار دهنده باشن. مثلاً سربازی که توی حنگ شرکت کرده همیشه خاطره بد این جنگ رو با خودش نگه میداره. + تا حالا شده بخواین یه خاطره خوب رو همیشه نگه دارین؟
به نظرتون راهی برای از بین بردن کامل خاطرات بد از دهن و یا نگه داشتن و ذخیره کردن خاطرات خوب یه جایی بیرون مغز وجود داره؟ اصلاً اگر این کار امکان پذیر باشه، به نظرتون کار درستیه؟! آیا حذف قسمتی از هویت فرد محسوب میشه؟
این بحث ادامه دارد.. این تازه شروعشه
درود
1-تو این مورد میتونیم ذهنمون رو به رم و حافظه ی کامپیوتر تشبیه کنیم.
یسری اطلاعات روزانه هستن که برای ما مثله این میمونه که روی rom ذخیره میشن و با ریستارت پاک میشن
رنگ لباسایی که تو مغازه دیدین،نوع بستنی یه آقا کچولو که دست مامانشو گرفته،صدای دستگاه های کاراه های فنی و ...
این خاطرات خیلی سریع از ذهن آدما میره بیرون چون مغز هیچ پیامی از طرف شما دریافت نکرده که بگه :این خاطرات مهم هستن،ذخیره شود.همونجوری که میدونین این امر برمیگرده به حافظه ی کوتاه مدت افراد و اگه برای خودتون یادآوردی ساده نکنین هم فردا یادتون میره.
اینکه خاطرات بد بیشتر میمونن یا خاطرات خوب بر میگرده به ضمیر ناخودآگاه فرد که چه نوع خاطراتی رو ملکه ی ذهنش کرده فرد.
من خودم یه خاطره ی بد دارم که مربوط میشه به وقتی که تازه راه رفتن یاد گرفتم
اونم اینه که وقتی رفتم روستای پدریم،مامان بزرگ و بابابزرگم تا دیدن من راه میرم ذوق کردن و برام بوقلمون کشتن،موقع سر بریدن اون زبون بسته هم خوناش ریخت رو من
میدونم که تا زنده هستم هم این خاطره یادم میمونه.
افرادی هم هستن که تو زندگیشون خیلی متحرک و با نشاط هستن
این افرد معمولا خاطرات خوب رو ملکه ذهنشون میکنن.
افرادی هم هتن که دارای اراده ی بسیار قویی هستن،اونا میان و خاطرات بد رو ملکه قرار میدن تا از اون درس بگییرن.
ورزشکارا نمونه ی بارز این مثال هستن
کسی که با تصادف مجروح میشه و از یه مسابقه ی حیاتی جا میمونه یا تو فیتال مجروح میشه
این خاطره رو ملکه قرار میده تا دوباره دچار این مشکل نشه.
آهان یه چیز دیگه که الان یادم اومدش
داشتم منابع انگلیسی رو چک میکرم که به متقابل بودن این امر با
استرس رسیدم.
استرس معمولا طرفدار خاطرات بد هستش.
2-من معمولا خاطرات خوبم رو نگه میدارم
برای از بین خاطرات هم روش های جدیدی ابداع شدن که معروف ترین اونها
هیپنوتیزم هستش.
روش کار هیپنوتیزم رو بلد نیستم ولی علمی اثبات شده هستش.
بیرون مغز منظورت رو کاغذ و نوار و اینا هستش؟
این که یسری خاطرات رو پاک کنیم به اراده ی طرف بستگی داره که بخواد یا نخواد
اگه طرف با سانحه ای حافظشو از دست بده به مرور زمان و یادآوردی برخی وقایع آشنا معمولا احتمال برگشتن حافظه هستش.
هویت فرد رو من (اعمالی که فرد در گذشته انجام داده) تعریف میکنم نه (خاطرات وی از گذشته) و از نظر من پاک کردن هویت نیستش و اشکالی نداره.
عقاید و نظرات متفاوت و قابل احترام هستن.امیدوارم توهینی نشده باشه