تمایل به گرفتن یا از دست دادن پروتون!چرا؟!

  • شروع کننده موضوع
  • #1

sogand1374

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
ارسال‌ها
1,858
امتیاز
8,757
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز
خب این سوالی هست که ذهنمو مشغول کرده
تو یکی از تاپیک های المپیاد شیمی هم مطرح کردم تا دوستای المپیادی هم جواب بدن...
اما در اصل میخوام روش بحث بشه و من به یک جواب قانع کننده برسم!
چرا اسید ها دوست دارن پروتون از دست بدن و باز ها بگیرن؟ 8->
البته این تعریف لوری برونشتد بود که عرض کردم
تعاریف دیگه ای از اسید و باز هم هست

اون علت تغییر آنتالپی و اینا رو میدونم....اما من رو قانع نمیکنه...
علت بگین!
 

آرمین نشاطیان ۲

کاربر فعال
ارسال‌ها
31
امتیاز
34
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
تبریز
سال فارغ التحصیلی
2006
مواد مختلف در حلال های مختلف خاصیت های مختلف دارد.
اگر حلال ما HS(حلال پروتونی)باشد،داریم:
H2S+ گونه ی اسید قوی حلال
S- گونه ی باز قوی حلال
آب در حلال آمونیاک یک اسید محسوب می‌شود و چون از اسید مزدوج آمونیاک(یون آمونیوم)قوی تر است ، یون آمونیوم ایجاد کرده و خود پروتون از دست می دهد.
اسید ها دو نوع اند. اسید ها ی دو تایی و اسید های اکسیژن دار:HX,HOX
در اسیدهای دوتایی هرچه اتم در گروه خود بزرگتر باشد، اتم هیدروژن راحتتر تفکیک می شود.چون فاصله اش با هسته ی اتم دیگر بیشتر است.
در اسیدهای اکسیژن دار هرچه اتمXتمایل بیشتری برای گرفتن الکترون داشته باشد، اکسیژن از آن کمتر الکترون میگیرد تا هیدروژن .پس هیدروژن خاصیت اسیدی به خود اختصاص می دهد. اما اگر اتم X فلز باشد ، آن فلز در رقابت با هیدروژن در دادن الکترون
پیروز میشود و یون هیدروکسید ایجاد می شود.(باز)
(در اسید ها اکسیژن های داتیو باعث الکترونگاتیوی بیشتر اتم مرکزی شده و اسید قوی تر
می شود.
 
بالا