پاسخ : از اینجا شروع کنین : در مورد نوروساینس و این انجمن
معرفی منابع
سلام.این پست با منابعی که معرفی کرده برای گسترش دادن دیدگاهاتون در نوروساینس چیز بدرد بخوریه. اگه علاقه مندید یشنهاد می کنم یه نگاهی بهش بندازین.
منابع متنوع اس؛ چه فارسی و چه انگلیسی از کتاب مقاله گرفته تا خبر و پیج های اینترنتی و لینک های مختلف .. هرچند سعی شده بیشتر از منابع معتبر علمی گفته بشه اما خب من بهتون می گم که قدرت خبرا و متن های علمی تخیلی رو هم در به راه افتادن مرکز ایده پردازی مغزتون دست کم نگیرین!
+ اینجا رو مرتبا ویرایش می کنیم و این پست مرتبا تکامل پیدا می کنه. ( ویرایشها با تاریخ ذکر می شن تا مشخص باشن. )
+ اگه می بینین منابع خوبی هست که معرفی نشدن، با پخ به من یا نسترنگار بگین تا بزاریمشون. (لینک پروفایلتون جلوی منابعی که معرفی کرده باشین ذکر میشه.)
+ معمولا کافیه که اسم کتاب ها رو که سرچ کنین تا شکل رو جلدش و انتشارات و مترجم و ... رو ببینین.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ Wiki [glow=black,2,300]ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ [/glow]
بیشتر از هر منبعی ویکی پدیا رو توصیه می کنم. باور کنین از نظر اعتبار علمی در حد خیلی خوبیه. اکثرا چیزایی که گفته به مقالات معتبر علمی ارجاع شده و خب ورژن فارسی هم فقط ترجمه شده انگلیسی شه. شما که نمی خواید بر اساس اطلاعاتش مثلا یه دارو درست کنین یا مغز یه نفرو باز کنین. فقط می خواین چیزای بیشتری یاد بگیرین. مخصوصا اگه انگلیسی تون خوب باشه که واقعا یه بانک اطلاعات به درد بخوره براتون. احتمالا بعدا چندتا از پیج های خوب و پرتال هاشو رو لینک می کنم.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ سخنرانی های سایت TED.com [glow=red,2,300]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ [/glow]
خوبی سخنرانی های تد اینه که زیرنویس فارسی داره. حتی اگه انگلیسی تون خوبه حتما با زیرنویس ببینین چون اصطلاحات تخصصی داره و ضمن در مورد روانشناسی هم جمله های قلمبه سلمبه دارن که درکش به انگلیسی سخت میشه.
این سخنرانی از Jeff Hawkins ...
Jeff Hawkins: How brain science will change computing
یه مقدمه خیلی خوب برای هر تحلیل گری توی حوزه نوروساینسه. ( تازه کلی سخنرانی فانیه ! ) اولین چیزی که بهتون پیشنهاد می کنم.
این یکی از Daniel Wolpert ...
Daniel Wolpert: The real reason for brains
به عنوان یه نوع منطق تکاملی در نوروساینس
و این یکی که توضیح Problem of other Minds هست. از Rebecca Saxe ...
Rebecca Saxe
لطفا ترتیبشون رو رعایت کنین.
بعد از این سه تا دوتا از راماچانداران (Ramachandran) هست ... حتما جریان kiki و buba یادتونه. یه قسمت از سخنرانی اول به همین کیکی و بوبا مربوطه و تست عملی اش. سخنرانی دوم هم در مورد نورون های آینه ایه که کشف نسبتا جدیدی به حساب میاد.
VS Ramachandran: 3 clues to understanding your brain
VS Ramachandran: The neurons that shaped civilization
در مورد کانکتوم ها و نقشه برداری از مغز » سخنرانی Sebastian Seung ...
Sebastian Seung: I am my connectome
اینا واقعا منابع توپین!! من کلی وقت صرف کردم تا پیداشون کردم. اگه علاقه دارین و دنبال جایی هستین که در موردش اطلاعاتتون رو بیشتر کنین، این سخنرانی ها رو از دست ندین.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ کتاب ها [glow=navy,2,300]ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ [/glow]
از فلسفه ذهن می تونم
کتاب مقدمه ای بر فلسفه ذهن رو معرفی کنم.
اثر جاناتان لو
... با توضیحاتش حسابی ذهن رو شکافته و تعریف کرده. اما خب بگم که جنبه فلسفی تحقیقی داره و ضمن اینکه تمام مباحثش هم آنچنان مرتبط با تفسیر کردن ذهن نیست. فلسفه اس دیگه! پراکنده گویی : دی شاید به مزاج اونایی که علوم ملموس تری مثل روانشناسی و دیدگاه های بیولوژیک رو می پسندن خوش نیاد .. مثلا خودم همینطوری بودم و به خاطر همین زیاد این کتاب رو دنبال نکردم.
اما در مورد ماهیت خودآگاهی و نوع تحقیقاتی که توی این زمینه می شه و تحلیل هایی که میشه بهش ارائه داد یه کتاب واقعا جالب هست (برای کسایی که علاثه دارن!) به نام
مرز های آگاهی مختصر و مفید و نویسنده اش هم هست
ارنست پوپل. متن این کتاب خیلی راحت تر فهمیده میشه (به نسبت بالایی!) و واقعا لذت بخشه!
بطور کلی در مورد مغز ( جدای از اون دیدگاه های آناتومیک و فیزیولوژیک پزشکی ) کتابای زیادی به فارسی برگردونده نشده. واقعا محدودن و چیزایی هم که هست یا قدیمیه یا خیلی ابتدای از اون گفته.
دوتا کتاب نسبتا قدیمی و کم حجم:
مغز و رفتار - فرانک کمپبل - انتشارات فرهنگ معاصر
هشیاری و مغز - غلامحسین جوانمرد (کتاب تالیفیه) - نشر ساوالان
کتاب دوم یکم تخصصی تره و خیلی هم البته قدیمی نیست. چندتا نظریه جدید علوم اعصاب برای توضیح خودآگاهی و عملکرد کلی مغز رو تشریح کرده که یکم پیچیده اس اما واسه اونایی که سریع می خوان به یه جواب های مشخص تری توی این زمینه برسن و واقعا در موردش مشتاقن مناسبه. اگه می بینین که صرفا می خواین ایده های بیولوژیکتون درباره نوروساینس رو گسترده تر کنین این کتاب پیشنهاد نمیشه. گفتم که فقط برای اونایی که خیلی مشتاقن! کتاب اولی قشنگ نقش مغز روی توی زندگی و رفتارهامون گفته با یه منطق بیولوژیک ساده تر ... المپیاد زیستیا شاید از این کتاب خوششون بیاد!
اما کتاب
"مغز و خلاقیت" نوشته ی
ماریو توکورو .. نسبتا جدیده، خیلی نخوندمش اما به نظرم یکم پراکنده اومد. یه جاهایی واقعا دیدگاه های قشنگی از نوروساینس و نوع تحقیقات عملی توی این حوزه رو گفته بود و یه جاهایی اش به نظرم یکم پرت و پلا بود!!
شگفتیهای مغز یه مجموعه چهارجلدی ساده هست از بیولوژِی مغز و بیشتر با دیدگاه پزشکی درمانی که هر دانش آموز تجربی خیلی آسون می تونه بفهمتش.
انتشارات فاطمی و در چهار جلد:
1.ساختار مغز 2. ادراک 3. نابهنجاریهای مغز 4. اعتیاد
اگه از تکامل مغز بخواید بدونید
یه فصل از
کتاب پیدایش انسان نوشته یوزوف ه. رایش هلف : البته این از تکامل ساختار مغز چیز زیادی نگفته، صرفا گفته مغز که بزرگ شده فلان رفتارا اتفاق افتاده و فلان زمان بوده و اینا. من خودمم خیلی گشتم که چیز خوبی برای تکامل ساختار مغز یعنی همون تکامل جایروس ها و نیمکره ها پیدا کنم اما چیزی که سطح بیسیکی داشته باشه نیس. (اگه در این زمینه منبعی می شناسین حتما اطلاع بدین چون خودمم به شدت همچین چیزی رو لازم دارم - حتی اگه انگلیسی بود اما مصور باشه، منظورم اینه که توضیحات تصویری اش زیاد باشه چون وقتی بحث ساختار مغز پیش میاد کتاب بدون تصویر مثه زنبور به عسله! )
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ مقالات خبری و پیج های اینترنتی [glow=limegreen,2,300]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ [/glow]
در دست ساخت ...
امیدوارم استفاده برده باشید. ممنان!