خوب این هم نقد و نظر من راجب به فیلم The Dark Knight Rises
معمولا فیلم های نولان به داشتن سکانس های اول بسیار زیبا مشهور هستند و این یکی از شگرد های کارگردان برای جذب تماشاچی در ابتدای فیلم هست
به عنوان مثال در فیلم قبلی سکانس نفسگیر سرقت از بانک توسط جوکر با موسیقی و صدای فوق العاده زیبای دزدها حرف اول رو میزنه .
اینجا هم نقشه بین (Bane) برای فرار از هواپیما بسیار جالب هست و ببننده رو غافلگیر میکنه
بین با ماسک عجیب و صدای خشدار و قشنگش کاری میکنه برای شنیدن صداش بارها فیلم رو به عقب برگردونید
داستان طبق معمول همیشه در شهر خیالی گاتهام اتفاق میفته .
۸ سال از وقایع قسمت قبلی و کشته شدن هاروی دنت و ریچل گذشته و بتمن/بروس وین با مجروحیتی که از ۸ سال پیش و در پی نجات دادن پسر گوردون پیدا کرده بازنشسته و خانه نشین شده
داستان تا اینجا کلیشه ایه و تا اواسط فیلم ادامه پیدا میکنه ولی با مشخص شدن هویت بین و قصدش برای نابودی گاتهام داستان کلیشه ای تر هم میشه
بله همون طور که حدس زدید بین میخواد گاتهام رو با یک بمب با خاک یکسان کنه و بتمن باید بیاد و جلوش رو بگیره . فقط همین !
گذشته از اون بین کاری میکنه که جوکر با تمام هوش ذکاوتش نمیتونه انجام بده یعنی ماسک بتمن رو از صورتش بر میداره و هویت بروس وین رو فاش میکنه !
دقیقا همین قسمت از داستان هست که منو آزار میده . و همش باعث میشه جوکر و بین رو با هم مقایسه کنم !
داستان فیلم اونقدر سطحی و ابتدایی هست که از فیلم اول (Batman Begins) هم به مراتب ضعیفتر هست
نولان یک شخصیت جدید هم به فیلم اضافه کرده که از اول تا آخر فیلم یک بار هم با نام اصلی کمیکش یعنی CatWoman مورد خطاب واقع نمیشه .
این شخصیت جدید هیچ تاثیری در روند داستانی فیلم نداره و کاملا اضافه هست !
با تمام اینها در اوایل فیلم رییس پلیس گوردون هم با مجروح شدن و افتادن گوشه تخت بیمارستان از دور خارج میشه و تاثیر زیادی در روند داستانی فیلم پیدا نمیکنه
داستان فیلم همونطوری که گفتم کاملا کلیشه ای و بیخود هست .
یه دشمن پیدا میشه و میخواد گاتهام رو نابود کنه و بتمن هم در این راه خودش رو وقف مبارزه با دشمن میکنه و در آخر پیروز میشه !
در این فیلم برعکس فیلم قبلی به هیچ وجه غافلگیر نمیشید و پایان اون رو به راحتی و در اوایل فیلم میتونید حدس بزنید .
حتی دیالوگ ها هم کاملا ضعیف انتخاب شده و هیچ نکته برای نقل قول کردنشون وجود نداره !
یک نکته جالب :
در زمان اکران فیلم من مرتبا نمره IMDb فیلم رو چک میکردم که حتی تا ۹.۲ هم بالا اومد ولی بعد از اکران روند نزولی به خودش گرفت و امروز تا ۸.۸ هم پایین اومده !
جالب اینجاست که نمره فیلم قبلی (The Dark Knight) که قبل از اکران فیلم ۸.۷ بود امروز به ۹ رسیده !
یعنی میشه اینطور نتیجه گیری کرد که نظر عمومی هم نسبت به فیلم اینه که فیلم جدید قطعا موفق نبوده