- شروع کننده موضوع
sayna
کاربر خاکانجمنخورده
- نام مرکز سمپاد
- دبيرستان فرزانگان ۱
- شهر
- تهران
- دانشگاه
- علوم پزشكى شهيدبهشتى
- رشته دانشگاه
- پزشكى
سیستمی رو تصور کنید که با اجزای خیلی زیاد و برهمکنشهای پیچیده، نهایتا عملکردهایی رو ارائه میده. این سیستم طبق الگوی برنامهریزی که بش داده شده، کار میکنه و شرح چگونگی عملکرد تمام سیستم، از قبل برای اون تعیین شده. البته ممکنه برنامههایی بعدا به سیستم اضافه بشه، اما چیزی که واضحه، اینه که تمام رفتار این سیستم، طبق برنامهست.
این سیستم شما رو بیشتر یاد کدوم یک از اینها میندازه؟ کامپیوتر یا مغز؟ هم مغز و هم کامپیوتر، طبق دادههایی که از پیش بشون داده شده، کار میکنند، به دادههای کامپیوتری میگیم کدهای برنامهنویسی و به دادههای مغز میگیم کدونهای ژنتیکی.
میشه گفت مغز ما یک کامپیوتر خیلی پیچیدهست و برنامهی اون به وسیلهی ژنهای ما نوشته میشه؟
* توی اینکه ما تحت تاثیر دو متغیر به اسم محیط و ژنتیک در حال کنترلیم، ثابت شدهست. اما میخوایم بررسی کنیم که چهطور یک سیستم به ظاهر سازمان یافته، میتونه انقدر غیر قابل پیشبینی باشه؟
ژن و محیط ! چه تاثیری و نهایتا چه اندازه روی این که من چه کسی هستم، رفتارم، ادراکم و حتی اختلالات روانیم، دارن؟ بیاید فکر کنیم راجع بش.
× به دوقلوها و تفاوتهاشون هم فکر کنید.
×× مطالعه راجع به سیستمهای پیچیده و عملکردشون هم پیشنهاد میشه.
این سیستم شما رو بیشتر یاد کدوم یک از اینها میندازه؟ کامپیوتر یا مغز؟ هم مغز و هم کامپیوتر، طبق دادههایی که از پیش بشون داده شده، کار میکنند، به دادههای کامپیوتری میگیم کدهای برنامهنویسی و به دادههای مغز میگیم کدونهای ژنتیکی.
میشه گفت مغز ما یک کامپیوتر خیلی پیچیدهست و برنامهی اون به وسیلهی ژنهای ما نوشته میشه؟
جدال تاریخی طبیعت و محیط
حرفی که بالا زده شد، چالشیه که از خیلی وقت پیش توی ذهن مردم بوده، ژنهای ما دقیقا چه تاثیری روی رفتار ما دارن؟ آیا چیزی که ما هستیم، چیزیه که ژنتیک به ما دستور داده تا باشیم؟ * توی اینکه ما تحت تاثیر دو متغیر به اسم محیط و ژنتیک در حال کنترلیم، ثابت شدهست. اما میخوایم بررسی کنیم که چهطور یک سیستم به ظاهر سازمان یافته، میتونه انقدر غیر قابل پیشبینی باشه؟
ژن و محیط ! چه تاثیری و نهایتا چه اندازه روی این که من چه کسی هستم، رفتارم، ادراکم و حتی اختلالات روانیم، دارن؟ بیاید فکر کنیم راجع بش.
× به دوقلوها و تفاوتهاشون هم فکر کنید.
×× مطالعه راجع به سیستمهای پیچیده و عملکردشون هم پیشنهاد میشه.