سلام دوستان! :د
یهمسئلهای هست که ذهن من رُ یهمدّته مشغول کرده ؛ این مسئله رُ خواستم مطرح کنم تا یه جوابی براش پیدا کنیم.
یهمواقعی هست، که یهشاهکار عکّاسی به مردم معرّفی میشه، و مردم هم ازش استقبال خوبی میکنن. میگن که بله، آقا یا خانوم عکّاس، شاهکار کرده و فلانعکسُ گرفته، آفرین بهش، دستش هم درد نکنه. حالا این آقا یا خانوم عکّاس چیکار کرده مگه؟ چه نبوغی مگه توی عکسش بهکار برده؟ میگن که معلومه، کلّی کارکرده روی فلان عکسش، کلّی زحمت کشیده، نبوغ و ابتکار و استعداد بهخرج داده، باریکلّا. ولی مگه عکّاسی درکل چیه؟ همون آقا یا خانوم عکّاس، تنها زحمتی که کشیده، این بوده که موقع دیدن فلان منظره، احیانا دوربین همراهش بوده و از منظرهی ایکس، توی نقطهی زد، عکس گرفته؛ چهجوری؟ عضلهی انگشتاشارهشُ یهکم آورده پایین، نیرو وارد کرده به شاتر، «تق!» ؛ عکسُ روی سنسور ثبت کرده. حالا چهچیزی باعث شده که این عکس، تبدیل بشه به یه شاهکار که خانم ایکس و آقای ایگرگ در مدحش، کلّی سخنرانی کنند که «این عکس فلان است و بهمان ...» ؟ چی باعث میشه که یهعکس از یهمنظره که هرروز داریم جلوی چشممون میبینیمش، به یه شاهکار عکّاسی تبدیل بشه؟
ممكنه خيلي سفر كرده باشه تا به اون منظره ي ايكس تو نقطه ي زد برسه...شايد خطرايي داشته
مث بعضي عكسايي كه موضوعشون جنگه و اينا
ممكنه اون منظره رو توي يك/چند شبانه روز بررسي كنه تا توي بهترين وضعيت اون عمل «تق!» رو انجام داده
ولي خب ممكنه ام هيچكدوم از اين كارا رو نكنه و با يه خلاقيت ساده عكس خيلي خوبي بگيره...
ممكنه طرف/اطرافيانش دروغ بگه/بگن كه زحمت كشيده
+ خيلي از اين تعريفا علتش اينه كه اون فردي كه تعريف ميكنه بگه يه چيزي بلدم .بگه اوكي.ما ام آره... (
من زياد دور و بر عكاسا نبودم نميدونم دقيقاً چرا اين حرفا گفته ميشه.ولي در كل مشاهدات خودم اين حرفامو تاييد ميكنن...
اصلا مفهوم تایپیکُ اشتباه متوجّه شدی! :د
منظورم اینه که چه عواملی باعث میشن که یهعکس، ارزشمند شناختهبشه یا تبدیل بشه به یه شاهکار عکّاسی؟ چهعاملی یهعکس رُ تبدیل به یه عکس خوب میکنه؟ به سختهایی که برای اون عکس کشیده کاری نداریم حالا!
عنوان تاپیک رُ که خوندم، فک کردم توصیه هایی برای عکّاس ـای تازهکار گذاشتی که مثلا هر عکسی رُ نیان بزارن تو انجمن. ( ) پیشنهادی هم ندارم.
موضوع تاپیکم همچین روشن نی.
× خیلی وقتا یه اِدیت یه عکس رُ به شاهکار تبدیل میکنه...
یا خلّاقیتی که تو انتخاب سوژه بهکار رفته.
یه جا های بیربطی از نیمفاصله استفاده میکنی شکیبا! چقد پستم اسپم شد.
خوب به نظر من بعضي از عكسا يه مفهوميو بدون شرح بت ميفهمونن.اون عكسا خب جاي بحث داره،اون آقا يا خانمه بايد درباره حس عكس توضيح بدن كه اگه كسي خودش نفهميد بفهمه: B-)
به نظرم یه عکس خوب جدا از عکسی که منظره انقد خاص بوده که به مهارت عکاس خیلی مربوط نباشه[nb]مهارت تاثیر که داره به هر حال مسلما :د کلی گفتم[/nb]، یا که کلا خودش خلاقیت به خرج داده و المان ها رو جوری کنار هم قرار داده و یه مفهموم خاصی رو ایجاد کرده یا اینکه به چیزایی دقت کنه که معمولا آدم بهش دقت نمیکنه. (یا این دوتا در عین حال:د) یعنی از دید جدید و با ریز بینی به قضیه نگاه کنه. این اتفاق تو نحوه ی انتخاب کادر هم میتونه بیفته. سوژه هم خیلی مهمه. اینکه حس رو منتقل کنه. رنگ ها هم خیلی مهمن. حتی اینکه عکاس تشخیص بده که الان این عکس سیاه و سفید باید باشه یا چی. که الان این عکس باید رنگای سردش شدید تر باشن تا رو حس عکس تاکید شه.
یه چیز دیگه هم هست که شکار لحظه ست. بودن تو زمان درست تو مکان درست [nb]being at the right place at the right time منظورم بود [/nb] به شخصه خیلی وقتا خیلی سوژه های خوبی دیدم و دوربین همراهم نبوده :د این بیشتر عکسای مستندن یعنی طرف نیومده 4 تا آدم بیاره بگه اینکارو بکنید یا از این قبیل :د
اینا به ذهنم رسید فعلا
عکاسی همیشه صرفا دیدن یک منظره و فشارداده یه دکمه نیست.
به نظرمن گاهی فکر پشت یک عکس خوابیده ... مثلا وقتی بخواین یه مسابقه شرکت کنید باید بشینید فکر کنید خلاقیت به خرج بدید و در آخر بتونید اون صحنه رو به خوبی به وجود بیارید یا حتی دنبالش بگردید.
گاهی هم یک عکاس چیزایی رو میبینه که شاید مردم عادی به راحتی و بدن هیچ فکری از کنارش بگذرن.
مثل این عکس : http://uploadtak.com/images/r5546_.jpg
یهکم منظورُ بد رسوندم گویا. :د
کلّا، تو یهکلام بگم منظورِتاپیک چیه : « چهویژگیهایی در یکعکس، آن را تبدیل بهیکعکسِ خوب میکند؟ نقطه » همین! توضیحاتِ اوّلِ تاپیک رو هم بیخیال شید!
اعـعم؛ اعـعم.
ما فرض رو بر این میذاریم که هرجا گفتیم «عکس»، منظورمون عکسِخوب و قابلقبولـه. حالا، بهنظرتون فاکتورهایی که یه عکسِمعمولی رو به یه عکسِخوب -«عکس»، البته- تبدیل میکنن، چی ـان؟
دونهدونهی اینعوامل رو تویِ اینتاپیک بررسی میکنیم و بحث و گفتوگو و اینا.
اوّلینعامل رو که همه هم تقریباً میشناسنش، خودم میگم.
کادربندی؛ یعنی نحوهیِ انتخاب کادری که یهقسمتی از یهمنظره رو جدابکنه و بهبیننده، بهعنوانِ عکس نشون بده.
برایِ اینکه بیشتر با کادربندی آشنابشید، میتونید این پست رو هم بخونید. یهسری هم به این تاپیک و خصوصاً صفحههای آخرش بزنید تا چندتا عکسببینید که مشکلشون، نحوهی کادربندیشون بوده.
حالا من یهموردگفتم، شماها هم همّتکنید، چندتا مورد اضافهکنید. بهکسی که اوّلینپست مفید را بدهد، بیستامتیاز و یکچراغِسبز اهدا میشود. """""
عکس خوب از نظر "من" عکسی ـه که بعد داشته باشه . [ پرسپکتیو. ]
و هر چقدر هم بد گرفته شده باشه ؛ حس ُ برسونه .. تاثیر گذار باشه .. ینی زاویه دید ِ طرف خیلی مهمه !