خمیازه حسوده؟!!

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع سپیده.
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

سپیده.

کاربر فوق‌فعال
ارسال‌ها
116
امتیاز
871
نام مرکز سمپاد
فرزانگـان3
شهر
شهر _آدم های _افسرده.
شاید شما هم با دیدن چنین عکسی خمیازه بکشید!
5bbbb3734969f5d25ad45a737d98f66f.jpg

دیده میشه که گاهی خمیازه کشیدن[nb]
تحقیقات با تصاویر اسکن مغزی، نشان داده است که خمیازه کشیدن بطور نورولژیکی با قسمتی از مغز ارتباط دارد که مسئول رفتار اجتماعی و آگاهی انسان است.
“پریکانیس” (precuneus) استراکچر کوچکی در پرایتال لوب مغز است که بطور خاص با آگاهی شخص مرتبط است. پریکانیس با کهولت و بیماری‌هایی نظیر الزایمر تحلیل می‌رود. تحقیقات نشان داده است که خمیازه کشیدن پریکانیس را تحریک می‌کند.
در غالب فرهنگ‌ها خمیازه کشیدن در جمع، بخصوص به هنگام گوش دادن به صحبتِ کسی، عملی بی‌ادبانه تلقی می‌شود چون که نشانی از بی‌حوصله‌گی و خستگیِ شنونده است. حالا طرف چه از صحبت گوینده حوصله‌اش سررفته باشد یا نه، نکته اینجاست که خمیازه عمل طبیعی بدن است برای تحریک مغز و سرحال آمدن.
[/nb]یک فرد باعث میشه تا بقیه هم با اون خمیازه بکشن. سوالی که میخوام در این باره مطرح کنم اینکه چرا گاهی حتی شنیدن کلمه خمیازه [nb]
خميازه باز کردن دهان و تنفس عميق به صورت غيرارادي است که تقريبا از زمان پيش از تولد و به عبارتي دقيق تر، از دوره جنيني و 11 هفته اي ، قابل مشاهده است.براي توجيه خميازه کشيدن ، 2 نظريه عمده مطرح است که نظريه اول به تئوري فيزيولوژيکي موسوم است.طبق اين نظريه ، کمبود اکسيژن در بدن يا بالا رفتن ميزان دي اکسيد کربن در خون ، باعث مي شود، گيرنده هاي حسي پيامي خاص را منتقل کنند و قسمت غيرارادي مغز، فرمان خميازه را صادر کند.
براساس نظريه دوم که به تئوري خستگي مشهور است ، خميازه نوعي واکنش طبيعي بدن است ، که بر اثر ارسال علايم مختلف خستگي از اعضاي متفاوت ، از سوي مغز به صورت غير ارادي اعمال مي شود.
[/nb]باعث این عکس العمل طبیعی میشه؟!
 
پاسخ : خمیازه حسوده؟!!

موضوعه تاپیک خیلی جالبه ;;)
خمیازه....اصن اسم ـِشَم یه طوری میکنه آدمو ;D
قبلا خونده بودم بخاطر ـه کمبود ـه اکسیژن ُ خستگی ُ این حرف ـاس اما خب ب نظرم خیلی ـَم درست نیس چون حتا اگه خسته نباشی اما خمیازه کشیدن ـه یکی ـو ببینی خمیازت [nb]چقد تکرار کردم اینو ;D[/nb] میگیره بازم. اما در کل خودم با مسری بودن این قضیه کاملا موافقم،و اینکه فک میکنم بیشتر جنبه ـه روانشناسانه میتونه داشته باشه.
 
پاسخ : خمیازه حسوده؟!!

به نقل از غَــزالــه :
موضوعه تاپیک خیلی جالبه ;;) نظر لطفته! :-"
فک میکنم بیشتر جنبه ـه روانشناسانه میتونه داشته باشه.
خب چرا؟دلیل خاص داره؟
 
پاسخ : خمیازه حسوده؟!!

به نقل از سپیده. :
خب چرا؟دلیل خاص داره؟
دلیل ـه خاص ک دقیق نمیدونم اما خب دلیل ـه علمیش کمبود ـه اکسیژنه دیگه ن؟؟خب اگه اینجوری باشه ک درست نیس همیشه :-"
مثلا یه وقتایی هس ک میبینی یکی خمیازه میکشه تو ـَم خمیازت میگیره بدون ـه اینکه خسته باشی ، یا اصن حتا بضیا [از جمله خودم :-"] حتا ب خود ـه این کلمه هم حساسیت دارن! [از وقتی اینجام دارم خمیازه میکشم! ;D]
 
پاسخ : خمیازه حسوده؟!!

منم یه مدت داشتم راجع به همین فکر میکردم
یه روز از یه دکتر پرسیدم گف که "مغز یه جور کارکرد خاص داره مثلا دیدین یهو یه چیز خوشمزه میبینین ناخودآگاه گرسنه میشین؟ اینم همینطوری مغز شما با دیدن فردی که داره خمیازه میکشه احساس کمبود اکسیژن و خستگی بهش دست میده"
من خیلی قانع نشدم ولی دیدم بگم شاید کمکی بکنه ;;)
 
پاسخ : خمیازه حسوده؟!!

شایدم به خاصر یه نوع ذرره تو هوا باشه چون خیلی که ریز شدم روش متوجه شدم که بعضی وقتا آدما بدون اینکه همدیگرو ببینن همزمان خمیازه میکشن!!
 
پاسخ : خمیازه حسوده؟!!

سرِ این که چرا خمیازه می‌کشیم خیلی بحث هست و از جنبه‌های مختلف. این‌جا می‌خوایم از دید نورساینس بررسی کنیم، یعنی ببینیم خمیازه کشیدن چه اثری روی مغز می‌ذاره.

× من توی یک مقالۀ نسبتاً معتبر خوندم که آدم‌]ها وقتی یک غریبه رو می‌بینن، احتمال اینکه خمیازه بکشن کمتر از وقتیه که یک نفر آشنا رو در حال خمیازه کشیدن می‌بینن. می‌تونه ربط‌هایی به نورون‌های آینه‌ای داشته باشه. لینک مقاله رو اگر پیدا کردم می‌ذارم.
 
پاسخ : خمیازه حسوده؟!!

اعصاب انعکاسی مسءول این رویداد هستند.
مثلا اگه تو یه همایش حواستون نباشه همه پاشن ناخود اگاه پا میشین!
 
پاسخ : خمیازه حسوده؟!!

من چندتا از دوستام موضوع پژوهششون همین بود
که چرا حتی با شنیدنِ اسمِ خمیازه دیگرانم خمیازه میکشن؟
مراحل تحقیقشو خیلی یادم نیس اما در نهایت به این نتیجه رسیده بود اونایی که بیشتر به خمیازه افتادن و اینا حسِ همدلیِ بیشتری داشتن!

پ.ن:دیگه نمیدونم تا چه حد درست بود فقط میدونم نمرشو گرفت :-"
 
پاسخ : خمیازه حسوده؟!!

In 1992, Italian neuroscientists working with monkeys discovered
mirror neurons. They noticed that the same neurons were firing in a monkey’s
brain when it observed a researcher eating a banana, as when the monkey was
eating the banana itself. So they called these mirror neurons, because they mirror
the actions of someone else by re-enacting them as though you were doing them
- like you were the mirror This fascinated researchers because of its implications
for understanding how we relate and empathise with others, and how we
communicate.​

من فکر می کنم جدا از جریان فیزیولوژیکی خمیازه . نورون های آینه ای که در بالا گفته شده هم تاثیر زیادی روی این موضوع دارن . تمام اعمال و حرکات بدن ما تحت تاثیر محیط اطرافن به خصوص افراد که بیشترین تاثیر رو روی ما دارن . حالا هرچی رابطه ی ما با افراد کمتر باشه ، بدنمون روشون کمتر حساسه .
 
Back
بالا