المپیاد سوالات آمادگی برای مرحله 2

نام مرکز سمپاد
حلی ۲
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
برنز شیمی
دانشگاه
علوم پزشکي تهران
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
اینستاگرام
سلام

اینجا قراره سوالای مرحله دویی بذازیم.فقط چند تا نکته:

1-برای هر سوال شماره بذارید.
2-تا سوالی حل نشده سوال دیگه ای نذارید.
3-سعی کنید سوالایی بذارید که تکراری نباشن و ایده های جدید بخوان.سوالای تکراری کتابای معروف که همه دیدن دردی رو از کسی دوا نمی کنه.برای مثال می تونید از سوالایی که تو دوره های استانی دیدید استفاده کنید.
4-سوالی بذارید که خودتون جواب درستشو(با راه حل کامل) می دونید.
موفق باشید ;D

پاسخ : سوالات آمادگی برای مرحله 2

خودم شروع می کنم:

سوال 1 : فرض کنید ترکیب Mabcdef (هر حرف انگلیسی نشانه یک عنصر یا ترکیب شیمیایی و M اتم مرکزی است) ساختار 8 وجهی داشته باشد . چند ایزومر می توان برای این ترکیب رسم کرد؟
(ایزومرای هندسی رو در نظر بگیرید،ایزومرای نوری رو در نظر نگیرید.)

به نقل از عــــرفــــانـــــــ :
خودم شروع می کنم:

سوال 1 : فرض کنید ترکیب Mabcdef (هر حرف انگلیسی نشانه یک عنصر است) ساختار 8 وجهی دارد . چند ایزومر می توان برای این ترکیب رسم کرد؟
(ایزومرای هندسی رو در نظر بگیرید،ایزومرای نوری رو در نظر نگیرید.)
15 تا؟

به نقل از uranuscelona :

یه ذره بشتر توضیح بدید(جواب درسته)

خوب اگه این اتم های اطراف اتم مرکزی رو جابه جا کنیم به طوری که تکراری نباشن 15تا میشه
اینجا که نمیشه ایزومرا رو کشید> :-\ [-(

به نقل از Au ICHO :
خوب اگه این اتم های اطراف اتم مرکزی رو جابه جا کنیم به طوری که تکراری نباشن 15تا میشه

اصلا نیازی به کشیدن ایزومرها نیست

به نقل از Au ICHO :

کسی نخواست ایزومرا رو بکشید،ولی اگه دوست داشتید می تونید رو کاغذ بکشید عکس بگیرید ;D

چیزی که برام مهمه گفته بشه و کسی تا حالا نگفته اینه که چجوری به عدد 15 رسیدید؟

اگه فصل آخر ریاضی 2 رو خونده باشین ک فک نکنم بچه های دوم هنوز کامل رسیده باشن این خیلی خیلی راحتتر از اونچیزی ک ب نظر میاد حل میشه !
این 1 ترکیبیات سادس !
8 وجهی همون 2 هرمی با قاعده ی مربعه !
ما میتونیم ب 15 شکل ( ترکیب 4 از 6 ) 4 اتمی ک روی مربع قاعدمون قرار میگیرن رو انتخاب کنیم ! حالا این 4 تا ب طور مثال A , B , C ,D نسبت به هم دو وضعیت میتونن داشته باشن !
یا خط واصل بین A , B ( همینطور C ,D ) قطر مربعمونه یا ضلعش !
ک خود این میشه 2 حالت ! یعنی تا اینجا ما 30 حالت داریم !
اما چیزی ک باید حواسمون بهش باشه اون 2 تا عنصر بالا و پایینن ! چون این شکل یه شکل کاملا متقارنه همه ی اتمهاش از لحاظ مکان هم ارزن ! یعنی ما با چرخش مولکول میتونیم حالت دیگه ای هم داشته باشیم ! ( توضیحش خیلی سخته ! فضایی خودتون تجسم کنید ! ) پس ما هر مولکول رو دوبار محاسبه کردیم ! ک میایم تقسیم بر 2 میکنیم ب همین دلیل !
میشه 30 تقسیم بر 2 ک میشه 15 تا !

خوب سوال رو از راه هایی غیر از ترکیبیات هم می شه حل کرد. مثلا من خودم که ترکیبیات بلد نبودم این سوال رو اینجوری حل کردم(البته اینم تقریبا همونه) :

فاعده مربع که M هست و چهار اتم اطرافش به سه حالت با هر چهار اتم ثابت می شه درستش کرد.یعنی مربع Mabcd سه تا شکل مختلف میشه برای قرارگیری اتم هاش فرض کرد . خوب حالا بیایم سر شکل اصلیمون . رو دو راس هرم که روبروی هم قرار گرفتن می شه 5 حالت در نظر گرفت:

a روبروی b
a روبروی c
a روبروی d
a روبروی e
a روبروی f

خوب هر کدوم از این حالات هم قاعده مربعشون همونطور که قبلش گفتیم 3 حالت داره که کل حالات می شه 3 ضربدر 5 که میشه 15.

یه چیزی هم این که اسم این تاپیک سوالات مرحله 2 هست نه سوالای سخت.

قرار نیست سطح سوالایی که تو مرحله 2 میاد از این بالاتر باشه.بد نیست به سوال 7 تستی مرحله 2 ، دوره 15 یه نگاهی بندازید.شکل خیلی ساده تر این سوال هست.
=============================================================================

خوب با توجه به جواب هایی که داده شد این سوال رو حل شده فرض می کنیم و سوال بعدی رو می ذارم:

سوال 2:
(سوال یکی از آزمون آزمایشی های آیریسک بود.)
20810388984827925472.png

من ک نگفتم سوال بدیه ! اتفاقا قشنگ بود ! گفتم اگه ترکیبیات بلد باشین راحت حل میشه !
3 حالتی ک برای مربع در نظر گرفتید چیه؟
یا a کنار b ِ یا روبروش !

سوال بعدیم چون فرم روزنانسیه پایدار تر همون فرم سمت چپیه مرتبه پیوند نیتروژن نیتروژن بیشتر از نیتروژن اکسیژنه !

به نقل از Smiling Girl :
من ک نگفتم سوال بدیه ! اتفاقا قشنگ بود ! گفتم اگه ترکیبیات بلد باشین راحت حل میشه !
3 حالتی ک برای مربع در نظر گرفتید چیه؟
یا a کنار b ِ یا روبروش !

سوال بعدیم چون فرم روزنانسیه پایدار تر همون فرم سمت چپیه مرتبه پیوند نیتروژن نیتروژن بیشتر از نیتروژن اکسیژنه !

سه تا شکل می شه دیگه :
a روبروی b
a روبروی c
a روبروی d
(منظورم از روبرو اینه که دوتاش رو یه قطر باشن)
=============================================================================
جواب و دلیلتون هم درسته
&
همش من سوال بذارم؟تا ساعت 12 شب صبر می کنم ، کسی سوال نذاشت خودم می ذارم B-) ;D

ولی اگه ایزومر بکشی بعد سه تا دستت میاد و میتونی با همین قاعده حلش کنیم
راه هممون یکیه

فقط من سوال بذارم دیگه؟!؟ باشه!

در SiO2 به ازای وجود n اتم Si چند پیوند وجود دارد؟به ازای وجود n اتم O چطور؟

راستش من حوصلم نمیشه سوال بزارم دیگه عرفان باید بار همگی رو به دوش بکشه و از این بابت متاسفم....
به ازای n اتم سیلسیم 2nپیوند
و به ازای n اتم اکسیژن nپیوند وجود داره.
درست گفتم؟

به نقل از عــــرفــــانـــــــ :
فقط من سوال بذارم دیگه؟!؟ باشه!

در SiO2 به ازای وجود n اتم Si چند پیوند وجود دارد؟به ازای وجود n اتم O چطور؟

دیگه شرمنده آقا عرفان :-[ من که سوال بزارم انقدر بد مینویسم صورت مسئله رو که کسی چیزی نمیفهمه :-"

به نقل از Iman.Rage :
راستش من حوصلم نمیشه سوال بزارم دیگه عرفان باید بار همگی رو به دوش بکشه و از این بابت متاسفم....
به ازای n اتم سیلسیم 2nپیوند
و به ازای n اتم اکسیژن nپیوند وجود داره.
درست گفتم؟
اااااااا آقا ایمان مطمئنی؟ :-/
یادمه یه جایی خوندم به ازای هر اتم si چهار تا پیوند وجود داره :-? :-??

خب سر وته اش بهم میرسه مثله الماس
فکر کن....

به نقل از Iman.Rage :
خب سر وته اش بهم میرسه مثله الماس
فکر کن....

فکر کنم تو si به تنهایی 2 تا پیوند میشه اما تو sio2 بشه 4 تا :-s :-??

SiO2 هر اتم سیلیسیم با 4 تا اتم اکسیژن پیوند داره ک هرکدوم از پیوندها بین اکسیژن و سیلیسم ( نه بین سیلیسیم و سیلیسیم ) مشترک اند ! پس میشه 4 n! یعنی ب ازای هر دونه سیلیسیم ما 4 تا پیوند داریم !

ب ازای هر اتم اکسیژنم ما 2 تا پیوند داریم ک ب ازای n تا میشه 2n :)
سوال جدید تا تو بحث همین شبکه ی سیلیس هستیم!
اگه n تا اتم داشته باشیم تو شبکه تعداد کل پیوند ها در سیلیس رو حساب کنید ![nb]راه حل هم بزارید ، فکر کنید واسه مرحله 2 مینویسید ! [/nb] [nb] راهنمایی اینکه مشخص نکرده اتمامون چی باشن ![/nb]

SiO2 دو تا ساختار داره.
1- الماس رو تجسم کنید، به جای هر کربن یه سیلیسیم بذارید و بین هر دو کربن یه اکسیژن
2- مدل ساندویچی که توش 2 تا اکسیژن بین هر 2 Si پر میشه.
حالا چون تو هر دو مدل اتم سیلیسیم به دوتا اکسیژن پیوند داده و چون پیوند ها بین هیچ دو سیلیسیم مشترک نیست پس هر اتم سیلیسیم 4 پیوند حساب میشه.

به ازای n اتم Si ، به اندازه 4n پیوند داریم و به ازای هر n اتم O ، به اندازه 2n پیوند داریم.

@iman.rage:
اون که واسه الماس تقسیم بر 2 میکنن واسه اینه که تو الماس هر کربن یکی از پیونداش با کربنای دور و برش مشترکه در حالی که تو SiO2 نیست.

Back
بالا