چگونه مخترع شویم؟

• شروع کننده موضوع
  • مدیر کل

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389
امروز یک خبر خوندم با این عنوان که كارآفرین جوان كشور دربین ۱۰ مخترع برتر جهان شناخته شد. یک جوان ۲۲ ساله که فارغ التحصیل رشته علوم سیاسی هست کارهایی انجام داده که ربطی به رشتش نداره و در حوزه تخصصی برق، الكترونیك و فناوری های نوین در بین ۱۰ مخترع برتر جهانی در مجمع اختراعات كشور سویس شناخته شده.

سوالی که واسم مطرح میشه اینه که این افراد چطوری مخترع میشن؟ چه فرآیندی طی میشه که اینها میتونن یک اختراع انجام بدن؟ آیا اختراع کردن کار آسونیه؟ ایدش ... اجراش ... ؟
نظر شما چیه؟ خودتون تاحالا خواستید اختراعی انجام بدید؟ به نظرتون چه اختراعاتی میشه انجام داد؟ شرایطش چیه؟ راهش چیه؟

Freemason

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
تبریز
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
IT یا الکترونیک
پاسخ : چگونه مخترع شویم؟

با سلام.
تاپیک فوق العاده خوبیه.
به نظر من این جور افراد با سایر افراد فرق اساسی دارند. هم از نظر فکری و ساختار مغز و هم از لحاظ معنوی و روحی.
این جور افراد دائماً در فکرند که وسایلی که داریم ازش استفاده می کنیم چطور می تونیم بازدهشو بالا ببریم و یا چطور می تونیم زندگی رو آسون کنیم. بعد یک سری ایده هایی به ذهنشون می رسه و شروع به آزمایش می کنند و نتیجه گیری می کنند. جالب اینجاس ما همه این مراحلو از ابتدایی یاد گرفتیم ( همون مشاهده، فرضیه سازی و ...) ولی یاد نگرفتیم چجور استفاده کنیم.
مهم ترین ویژگی که این افراد دارند یکی این هست که در هر رشته ای باشند کنجکاوند و زود خسته نمی شوند؛ یعنی با یک شکست دست از کار بر نمیدارند و از آن شکست درس می گیرند و با اراده ی قوی به کارشون ادامه می دن.

تو کودکی یک ایده هایی داشتم ولی بزرگ شدم دیدم همش اختراع شده. حالا ناامید میشم که واسه ما هیچ چیز باقی نمونده تا اختراع کنیم.
:D

clever child

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
Allame Helli.II
شهر
Tehran
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
Tehran Polytechnic
رشته دانشگاه
Electrical Engineering

به نظرم کسایی که به اطرافشون متفاوت فکر میکنن و اصلا به اطرافشون فکر میکنن و در مورد وقایعی که داره پیرامونشون رخ میده نظر میدن حتما مشکلات رو متوجه میشن و اون ها رو به نقد میکشن و سعی میکنن راه حلی برای اون پیدا کنن . این ایده ها هر کدوم به صورت یه اختراع خودش رو نشون میده . به نظرم فقط باید مثل بقیه به اطراف نگاه نکرد و پرسید چرا ... ؟!

به نقل از ! Mr.Hacker ! :
با سلام.
تاپیک فوق العاده خوبیه.
به نظر من این جور افراد با سایر افراد فرق اساسی دارند. هم از نظر فکری و ساختار مغز و هم از لحاظ معنوی و روحی.
این جور افراد دائماً در فکرند که وسایلی که داریم ازش استفاده می کنیم چطور می تونیم بازدهشو بالا ببریم و یا چطور می تونیم زندگی رو آسون کنیم. بعد یک سری ایده هایی به ذهنشون می رسه و شروع به آزمایش می کنند و نتیجه گیری می کنند. جالب اینجاس ما همه این مراحلو از ابتدایی یاد گرفتیم ( همون مشاهده، فرضیه سازی و ...) ولی یاد نگرفتیم چجور استفاده کنیم.
مهم ترین ویژگی که این افراد دارند یکی این هست که در هر رشته ای باشند کنجکاوند و زود خسته نمی شوند؛ یعنی با یک شکست دست از کار بر نمیدارند و از آن شکست درس می گیرند و با اراده ی قوی به کارشون ادامه می دن.

تو کودکی یک ایده هایی داشتم ولی بزرگ شدم دیدم همش اختراع شده. حالا ناامید میشم که واسه ما هیچ چیز باقی نمونده تا اختراع کنیم.
:D
:O جان ... ؟! تفاوت در ساختار مغز ... ؟! به نظرم شما هیچ وقت پیشرفت نخواهی کرد . لازم نیست کسی مغزش متفاوت باشه . همه ساله کلی آدم تو جهان مدال طلای یه سری المپیاد رو میگیرن ولی کدومشون تا حالا یه دانشمند شدن ... ؟! هیچ کدوم چون فقط به مقام و منصب فکر میکنن و این که رتبه ای چیزی بیارن . اگه سعی کنی فکر کنی میبینی خیلی اختراع برای انجام دادن هست و تعجب میکنی که ملت چرا نمیرن سراغ اون ها .

Zed

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دو/یک
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان‌شناسی

آه من یکی رو می شناسم فرصت اختراع نداره(البته یه کارای عجیب غریبی میکنه که من نمی فهمم) ولی خیلی ایده پروره!
همیشه به همه چیز با دقت نگاه می کنه و از هر چیزی براش سوال ایجاد میشه و تا جوابش رو پیدا نکنه ولی کن نیست!
از باد لاستیک ماشینا گرفته تا وسایل دندونپزشکی
هر نکته ای که معلما می گند هم اول با اطلاعات تو مغزش می سنجه که می تونه ربطش بده یا نه اگه نتونست کل روز فکر می کنه می گرده و سوال می پرسه

clever child

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
Allame Helli.II
شهر
Tehran
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
Tehran Polytechnic
رشته دانشگاه
Electrical Engineering

به نقل از lab0o :
آه من یکی رو می شناسم فرصت اختراع نداره(البته یه کارای عجیب غریبی میکنه که من نمی فهمم) ولی خیلی ایده پروره!
همیشه به همه چیز با دقت نگاه می کنه و از هر چیزی براش سوال ایجاد میشه و تا جوابش رو پیدا نکنه ولی کن نیست!
از باد لاستیک ماشینا گرفته تا وسایل دندونپزشکی
هر نکته ای که معلما می گند هم اول با اطلاعات تو مغزش می سنجه که می تونه ربطش بده یا نه اگه نتونست کل روز فکر می کنه می گرده و سوال می پرسه
خوب چرا براش فرصت اختراع نیست ... ؟!

Zed

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دو/یک
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان‌شناسی

به نقل از clever child :
خوب چرا براش فرصت اختراع نیست ... ؟!
ایده ها رو خوب پرورش میده ولی امکانات و هزینه و زمان محدوده!

scamp42

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
مدال المپیاد
زیست

من ب اطرافم بادقت نگاه میکنم
ی دفتر دارم توش مینویسم
ک چیزی تو ذهنمه قابل ساخته؟چ طوری؟
پارسال ی طرح تخته پاککن داشتم
پارک علم فناوری!از نظرمالی وعلمی خیلی کمکم کرد!
تو خود پارک ایدم اول شد!متاسفانه وقت نشد ادامش بدم!
ازتابستون دوباره میخوام شروع کنم

دوستت بگو برا پارک بفرسته ایدشو

fitmal

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
farzanegan 2
شهر
کرمان (1 ر) - تهران (بقیه)
مدال المپیاد
یه سری مرحله 1 :-" 1 مرحله 2 :-"

باید متفاوت نگاه کنی مثلا به جای این که بگی میزه رو چه جوری بسازم باید فک کنی ک چه چیزی رو بسازی ک یه چیو نگه داره
من ایده زیاد دارم ک اکثرشونو نوشتم اما هیچ جانیست کمکم کنه رفتم پژوهشکده اصن تعطیل بود خودمم دیگه وقت نشد ولی خیلی از این کارا خوشم میاد اتفاقا

Zed

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دو/یک
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان‌شناسی

به نقل از Pink princess :
من ب اطرافم بادقت نگاه میکنم
ی دفتر دارم توش مینویسم
ک چیزی تو ذهنمه قابل ساخته؟چ طوری؟
پارسال ی طرح تخته پاککن داشتم
پارک علم فناوری!از نظرمالی وعلمی خیلی کمکم کرد!
تو خود پارک ایدم اول شد!متاسفانه وقت نشد ادامش بدم!
ازتابستون دوباره میخوام شروع کنم

دوستت بگو برا پارک بفرسته ایدشو
چه شکلی میشه فرستاد؟
در حد میلیونی که کمک نمی کنه می کنه؟
خوب به نظرم تو این امر این که بچه ها خلاق بشند و ایده بدند و بتونند رو ایدشون فکر کنند مدرسه باید خیلی تلاش کنه و راه رو هموار کنه ولی متاسفانه نظام آموزشی ما فقط به فکر کنکوره !
تو سن کم هم باید شروع کنند بچه ها رو درگیر مسائل کنند و وقتی پا به سن دبیرستان میذارند که میشه توش ایده های بهتری داد بچه ها رو با فکر کنکور از زندگی نندازند! اینا خیلی اهمیت داره!
البته اینا برای پرورششه در کل خود مخترع باید خودش ذهنش آماده باشه!

scamp42

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
رشت
مدال المپیاد
زیست

تو گوگل بزن پارک علم و فناوری تهران،
تو سایتش ی فرم داره برا بخش دانش آموزی پرش میکنه!بعد براشون میفرسته!
بعد ی روز زنگ میزنن تو جلسه حضوری حرف میزنن!
بعد بستگی ب ایده اگه جالب باشه برآورد قیمت انجام میشه!
پول میدن و از همه نظر حمایت میکنن!

Freemason

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
تبریز
دانشگاه
شریف
رشته دانشگاه
IT یا الکترونیک

به نقل از clever child :
به نظرم کسایی که به اطرافشون متفاوت فکر میکنن و اصلا به اطرافشون فکر میکنن و در مورد وقایعی که داره پیرامونشون رخ میده نظر میدن حتما مشکلات رو متوجه میشن و اون ها رو به نقد میکشن و سعی میکنن راه حلی برای اون پیدا کنن . این ایده ها هر کدوم به صورت یه اختراع خودش رو نشون میده . به نظرم فقط باید مثل بقیه به اطراف نگاه نکرد و پرسید چرا ... ؟!
:O جان ... ؟! تفاوت در ساختار مغز ... ؟! به نظرم شما هیچ وقت پیشرفت نخواهی کرد . لازم نیست کسی مغزش متفاوت باشه . همه ساله کلی آدم تو جهان مدال طلای یه سری المپیاد رو میگیرن ولی کدومشون تا حالا یه دانشمند شدن ... ؟! هیچ کدوم چون فقط به مقام و منصب فکر میکنن و این که رتبه ای چیزی بیارن . اگه سعی کنی فکر کنی میبینی خیلی اختراع برای انجام دادن هست و تعجب میکنی که ملت چرا نمیرن سراغ اون ها .

منظورم از ساختار عجیب نیست که. برای مثال مجله دانستنی ها تو یکی از شماره هاش در مورد مغز انیشتین صحبت می کرد. تو اونجا اشاره کرده بود یکی از قسمتهای مغزش با بقیه انسانها فرق می کرد. (دقیق یادم نیست ولی یکی از خطهاش بود فکر کنم) من با استناد به آن گفتم.

Zed

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان دو/یک
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1394
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
روان‌شناسی

مراحل ثبت اختراع رو آسون کنند! =)
جدی میگما واقعا پر کردن چیزای دشواری مثل ادعانامه ثبت اختراع واقعا الکیه.

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان - فرزانگان ناحیه یک
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

همه‌ی این تفاسیر به کنار .
شما یه نفر رو که این شهری که من زندگی میکنم زندگی میکنه رو در نظر بگیرید . نه امکانات ِ دُرُست حسابی،نه معلم ِ کار بلد، نه هیچی .
همچین فردی دقیقاً چیکار باید بکنه؟!
من خودم شخصاً خیلیا رو دیدم استعدادُ علاقه ُ اینا داشتن اینجا،ولی بخاطر شرایط کاری نتونستن بکنن متاسفانه : |
خودمم کلی طرح داشتم هیچکدوم بجایی نرسید .

Bahar.no

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 4
شهر
طهران

برای اختراع اول باید ذهن خلاق داشت و بعد ایده . و تازه این اول راهه. ایده هایی که نیاز به هزینه ی بالا و ... دارن معمولا تو ایران شرایط اجرایی رو هم ندارن .
@ شقایق : شهر شما به کنار . فکر میکنی تو همین تهران که اسمش پایتخته خیلی به ایده های خلاق بها میدن؟؟
چیزی به نام پرورش استعداد و استعداد یابی به صورت عملی ما ندیدیم تا حالا تو این کشور . البته مراکز سمپاد خیــــــــــلی بهتر از سمدارس دیگن . چندتا از دوستای من که تو مدارس عادی درس میخونن ، چیزایی تعریف میکنن که برای بچه های سمپاد غیر قابل باوره .

پ.ن : البته همه چیز برای اختراع ، هزینه نیست . به نظر من اگه هدفت برات مشخص باشه و به خودت اعتماد داشته باشی، برای عملی کردنش ، یه راهی بالاخره پیدا میکنی.
منم ایده هایی داشتم تابه حال . اما برای عملی کردنشون به خودم زحمت نمی دادم. شاید چون فکر میکردم هیچ وقت نتیجه نده .

بالا