2009-05-22
شماره 04
شمارهی ِ چهارم ِ نشریهی ِ سمپادیا منتشر شد.
دانلود: http://www.sampadia.com/magazine/download/sampadia_mag_4.zip
10 نظر
شمارهی ِ چهارم ِ نشریهی ِ سمپادیا منتشر شد.
دانلود: http://www.sampadia.com/magazine/download/sampadia_mag_4.zip
می خوای نظر ها رو ببندی، زیر هر پست میل سمپادیا رو بذاری؟ بهتره به نظرم..
هیچ فرقی نمی کنه. اوضاع همینه که هست.
در جذب مخاطب ما خیلی ضعیف عمل کردیم ! باید فکر اساسی کرد.
سلام چرا اینا دانلود نمیشن؟
الان دانلود میشه. مشکل حل شد.
باز باران با ترانه با گهرهای فراوان میخورد بر بام خانه
من ندیدم سعید جان تو کدومه؟؟؟
دوست عزیز وضعیت مجله بسیار بده و واقعا در جذب مخاطب ضعیف عمل می کنه . دلایل اصلیش هم اینه که :
در مجله ی اخیر در صفحه ی اول قسمت های “روش های خلاصه نویسی” ، قسمتی از مصاحبه با آقای اعتمادی ، و دو قسمت در باب معرفی کتاب وجود دارد .
سوال اینجاست : آیا این مجله برای سمپادی هاست ؟
در اینترنت مطالب بسیار زیاد و عدیدی در مورد خلاصه نویسی وجود دارد و کتب بسیار زیادی نیز در این باره منتشر شده اند .
حال آیا همچین مسئله ی کلیشه ای در یک ماهنامه ، که آن هم به شدت نامنظم منتشر می شود ، جایگاهی دارد ؟ نظر من این است که همیچن مسئله ای نباید “بیش از یک سوم حجم مجله” را بگیرد ! اگر واقعا این مطلب آنقدر مهم است ، می توانید یک بخش در نظر بگیرید که در رابطه با خلاصه نویسی ، روش های درس خواندن و … “لینک های مربوط” را در آن قرار دهید تا هر کسی که مشتاق است به دنبال آن رود . (البته این مسئله به این معنا نیست که همه چیز را باید به صورت لینک گذاشت . توضیح خواهم داد) .
در مورد مصاحبه با آقای اعتمادی نیز با اینکه ارتباط نزدیکی با سمپاد دارد ولی باز هم “مطلبی که در یک مجله ی دیگر چاپ شده است دیگر جایی در یک مجله ی دو صفحه نداد” ! چرا شما دقت نمی کنید که در همچین مجله ای مطالب باید “به درد مخاطبان” بخورد ؟ به نظر بنده این قسمت هم در بخش لینک ها باید قرار می گرفت .
قسمت معرفی کتاب بخش خوبی است . ولی باز هم در این مورد نیز مبالغه شده است . ابتدا باید کتابی که معرفی می شود رابطه ی مستقیم با سمپاد داشته باشد . دوما هباز هم می گویم “هیچ لزومی ندارد که در تنها مجله ی سمپادی در سراسر دنیا مسائل نامربوط نوشته شود” !!!!!
مجله در تقسیم حجم و ویرایش بسیار موفق بوده ولی حیف که مطالب نامربوط و صرفا “جا پرکن” این نقطه ی قوت را به شدت کمرنگ کرده اند . در صفحه ی اول تنها قسمتی که شایسته است در این مجله باشد همان قسمتی است که توسط خانم پردیس پاشاخانلو نوشته شده .یعنی قسمت درس خواندن . به دلیل استفاده از طنز و ربط نزدیک موضوع به سمپاد و درس خواند و همچنین اینکه این مطلب “کپی پیست” نیست و این یک نقطه ی قوت به شمار می آید .
در صفحه ی دوم نیز تنها مطلبی که شایسته ی حضور در این مجله است ، همان مطلبی است که در ستون “ما” قرار گرفته . کنکور ! این مطلب به یکی از مشکلات دانش آموزان اشاره کرده و در ضمن باز هم “کپی پیستی” نیست .
مضحک ترین بخش مجله قسمت “تست” است ! انگار که مجله یک کتاب تست است و چقدر هم این قسمت می تواند به دانش آموزان در درس خواندن کمک کند !!!!!
جالترین موضوع نیز این است که در ستون ” بعدی ” مطالبی که قرار است منتظر شود را نوشته اید . و کماکان مصاحبه ی آقای اعتمادی نیز در این بخش وجود دارد که واقعا این مسئله باعث تاسف است که همچین موضوعی بخواهد بیشتر حجم مجله را به خود اختصاص بدهد !در ضمن اینکه بنویسید در شماره بعدی چه چیز هایی قرار است نوشته شود (البته این نظر کاملا شخصی است) باثع می شه کسایی که رغبت دارن توی مجله بنویسند ، رغبت خودشون رو از دست بدن . چون این مسئله ممکنه توی ذهنش یه دیدگاه منفی ایجاد کنه که شما دیگه جایی برای نوشته های بقیه ندارین (گفتم این کاملا یک نظر فقط).
در مورد قسمت کلام و تصور و خبر هم نظر خاصصی ندارم .
در هر صورت به دست اندرکاران این مجموعه خسته نباشید می گم ولی باید بدونید منتظر کردن این مجله “یک وظیفه نیست !”.پس هیچ نیازی نیست که “رفع وظیفه کنید” . منظورم از رفع وظیفه پر کردن مجله با مطالب نا مربوطه که به هیچ وجه به مجله در خصوص جذب مخاطلب کمک نمی کنه.اگر واقعا می خواید مجله ی خوب و با کیفیتی داشته باشیم باید اولا با کسی رودربایسی نداشته باشیم ، دوما “الزام بهترین مطالب” منتشر بشه . سوما از نشر مطالب نا مربوط یا کپی پیست کردن جدا خودداری کنید . چهارم انتقاد و حمله به مسئلین مراکز و مدیران (البته از طرف حق .نه از روی لج بازی) بسیار در جذب مخاطب تاثیر داره . زحمت هماهنگ کردن انتشار مجله با 20 مرکز مختلف بسیار بسیار بسیار زیاد است و واقعا شما زحمت بسیار زیادی در این رابطه کشیدید ولی باید توجه کنید که اگر مجله اینطوری پیش بره بیشتر مخاطب هاش رو از دست می ده . چون صرفا بیشتر مطالب “فقط جا پر کن” اند !(و این وقتی خیلی ضایعه که دوستان ما در فروم و وب نشوت به شدت به استعداد های خودشون در انواع زمینه ها می بالند و واقعا اینطور فکر می کنن که استعداد درخشانند!!!!)
من می تونم در مورد ستون های مجله پیشنهاد بدم و شما باید به وب لاگ های مختلف برین و “استعداد های نوشتن و…” رو بین دانش آموزان سمپادی توی این وب لاگ ها پیدا کنید و بهشون “پیشنهاد” بدین . چون باید بدونین که هر مجله ی گم نامی که تازه شروع به کار می کنه “اول به حرفه ای ها و مستعد ها پیشنهاد میده” !!!! و این خیلی مهمه . به نظر من اگر مجله همینطوری پیش بره باید در مورد سردبیر(ان) تجدید نظر کنید(هرچند که زحمات زیادی برای مجله کشیده باشند ولی اگر بخواین مجله رشد کنه باید بعضی کار ها رو انجام بدین !). یک نظر بسیار شخصی دیگه ای که دارم اینه که وجود دو تا سردبیر باعث ضعف در مدیریت مجله می شه (همون آشپز دوتا بشه غذا فلان میشه).
با تشکر از زحمات شما .(باز هم تاکید می کنم همه ی این ها نظر شخصی بنده است و من هم در مورد درست کردن یک مجله ی خوب هیچ گونه ادعایی ندارم و هیچ قصد پایین آوردن شان کسی رو ندارم و هیچ قصد ندارم که بگم زحمات شما باد هواست و هیچ غرض شخصی هم ندارم و باز هم تاکید می کنم که شاید تمام نظرات من فقط به درد خودم بخورن. باز هم تاکید می کنم از مطالب نا مربوط با حجم زیاد بپرهیزـــــید !)
خیلی ممنون از نظرات شما. بسیاری از حرف هاتون رو قبول دارم.
کار ماهم خیلی سخته. مجله داری واقعا کار مصیبتیه !
من این نظرات رو کاملا به تیم مجله منتقل می کنم.
#جذب مخاطب:
نشريه به طور رسمي از بهمن ماه 87 شروع به كار كرده و تا آخر خرداد چاپ آن ادامه داشته است. و از آنجايي كه به صورت ماهنامه توزيع مي شود، “نوپا” ست و براي جذب مخاطبان بيشتر هنوز وقت دارد! كمانكه در اين مدت كم و با وجود اشكالات و مشكلات زيادي كه در توزيع آن ووجد داشته، توانسته است محبوبيتي نسبي در برخي مراكز كه نمايندگان فعالتري داشتند، پيدا كند.
# راجع به روش هاي خلاصه نويسي:
هر نشريه اي قسمتي رو به “گزارش ويژه” اختصاص مي دهد و اين ويژه بودن را زمان و موقعيت “مخاطبان نشريه” مشخص مي كند.گزارش مذكور به مناسبت ماه خرداد براي دانش آموزان در نظر گرفته شده بود؛ توسط يكي از دانش آموختگان كنكوري مركز.
# انتقادتان درخصوص ستون تست كاملا به جاست.
# ستون “بعدي” طرحي آزمايشي ست.
# نكته: برخي قسمتهاي نشريه تاكنون در حال آزمايش و خطا بوده است و “آزمايش” براي پروژه اي نو كه نوشتاريست و مخاطباني طولاني مدت دارد ،(اين از وجه تمايزات رسانه هاي نوشتاريست، نسبت به رسانه هاي شنيداري و تصويري) لازم و ضروريست.
# در مورد پاراگراف سوم از پايين:
متوجه “اولا” شما نشدم!
“دوما” واقعا و در حد توان رعايت شده.
“سوما” : ماجراي “كپي پيست” كه اشاره كرديد فقط در مورد شماره 4 صادق است. آن هم به دليل زمان تهيه ي مطلب نشريه كه به خرداد ماه افتاد( × افراد دست اندركار همگي “دانش آموز”ند!)
درمورد “چهارما” : اينكار قطعا نشريه را جذاب مي كند و در عين حال آنرا با مشكل جدي ِ چاپ و توزيع روبرو خواهد كرد. اما بعد از “جا افتادن” نشريه و شناخته شدن آن ، با مطالبي در اين باره روبرو خواهيم بود كه به تناسب شرايط، چاپ خواهند شد.
# درمورد جذب مخاطب: گروه اين روش را جهت جذب نويسنده براي گروه نوشت و نشريه در پيش گرفته است.
# راهنمايي هاي شما بدون شك سازنده ومفيد بود.
ممنون.
من يه چيزايي درباره مجله شنيده بودم ولي الان فرصت شد اومدم ديدم.
كار و حركت قشنگيه ولي فراگير نيست.
ميشه يه كارهايي كرد. فضا و فرصت و وقت هست
بد نيست فارغ التحصيلان هم جذب بشن و اونا هم بيان تو كار
مراكز مختلف شهرستان ها رو جذب كرد و تبدياش كرد به يه حركت بزرگ كه هم اكنون سمپاد براي بقا و جلوگيري از انديشه و فعاليت هاي سمپادي نياز داره
من خودم به شخصه خيلي مايل به همكاري هستم
اين هم ايميلمه اگه هنوز اينجا خونده ميشه و سر مي زنيد و هنوز فعاليت داريد در خدمتم
من دانش آموخته سمپاد كاشان هستم. الان هم پزشكي تهران مي خونم
vhd_fa@yahoo.com