سایت مدرسه
سایت های دخترانه و پسرانه ای که از سمپاد تهران در پست قبلی دیدید هرکدام به طور متوسط هزینه ای برابر با 1.5 میلیون تومان داشتند. برای 6 سایت دخترانه و 5 سایت پسرانه حدود 16.5 میلیون تومان پول صرف شده است. اگر سایت های متفرقه را هم حساب کنیم چیزی در حدود 17-18 میلیون تومان برای این سایت ها هزینه شده است. اگر یک نفر آشنا دوروبرتان هست که از سایت ساختن سردرمیاره ، بخواهید تا برآورد قیمتی از کل این سایت ها داشته باشد ، اگر فرد منصفی باشد به شما می گوید که با 1 میلیون تومن میتواند همین سایت ها را با امکاناتی خیلی بیشتر تحویل شما بدهد.
چرا این موضوع اینقدر مهم شده است که براش مطلب می نویسم؟ خب جوابش ساده ست. این همه هزینه ای که بابت این سایت ها پرداخت شده است ، دقیقا از جیب من و شما پرداخت شده. هدف این نیست که بگیم فلان مدیر اشتباه کردی چنین کاری کردی ؛ میخوام بگم آقایان مسئول ، خیلی راه های بهترین هست واسه خیلی کارها.
سوال من از مدیران مدارس این است که :
1. آیا در مدرسه ، شما برنامه نویس و طراح وب ندارید که می روید سراغ شرکت های متفرقه؟
2. آیا با کسی هنگام خرید این نرم افزار ها مشورت کرده اید؟
نکته ویژه در مورد سمپاد تهران اینه که تقریبا همه بچه ها برنامه نویسی بلدن. عده زیادیشون هم وب کار کردن. قطعا میشه کسانی رو بین فارغ التحصیلان و دانش آموزان پیدا کرد که حاضرند خیلی ارزان تر از شرکت های بیرون ، چنین سایت هایی را برای مدرسه راه اندازی کنند.
میدانم که برخی مسئولان و مدیران این وبلاگ را می خوانند. برایشان پیشنهاداتی دارم. امیدوارم در این مورد فکر کنند.
1. مشورت
با چند نفر متخصص مشورت کنید. چطور وقتی یکی مریض میشه میره پیش دکتر تا ببینه چطور خوب میشه؟ خوب شما هم وقتی یک کار خاص دارین می کنید ، با یک متخصص مشورت کنید.
2. اعتماد
به دانش آموزان و فارغ التحصیلان اعتماد کنید. اجازه بدین اونها هم نظر بدن. بهشون ارزش بدین. یادتون هست همه به شاه ایراد می گرفتند که چرا همه چیز رو داده دست خارجی ها؟ شما شاه مدرسه نباشد. امام باشید. یک کسی مثل علی نادعلیزاده وقتی میتونه یک سرور راه اندازی کنه تو مدرسه ، چرا نباید بهش اعتماد بشه؟
3. اتحاد
چه نیازی به این همه پراکندگی است؟ آیا با یک هماهنگی ساده نمی توان کل سایت های مدارس رو آورد روی یک سایت؟ یک سایت بزنید به آدرس tehransampad.com و بعدش به هر مدرسه یک بخش اختصاصی بدهید. مثل helli1.tehransampad.com برای مدرسه حلی یک. اینکار در کاهش هزینه ها فوق العاده موثره.
4. استفاده از سیستم های حاضر و آماده
در اینترنت لزومی نداره که شما برید پول بدید سایت طراحی کنند براتون. سیستم های رایگان وجود دارند که شما به راحتی می توانید از آن ها استفاده کنید. هر زمان هم بخواهید به شما در حل مشکلتان کمک می کنند. مثلا برای طراحی سایت سیستم های جوملا ، وردپرس و برای انجمن گفت و گو سیستم هایی مثل phpBB ، SMF و … وجود دارند که هم فارسی شده اند و هم رایگان هستند. فکر نکنید چون رایگان هستند سیستم های داغونی هستند. ( با یک متخصص مشورت کنید که توضیح دهد اینها چطوره سیستمشون)
5. محتوا
خیلی صادقانه عرض می کنم که سایت هر قدر هم عالی طراحی شده باشد و امکانات فوق العاده ای داشته باشد ، اگر محتوا نداشته باشد ، مفت هم نمی ارزد. مثل اینه که شما یک کتاب داشته باشی که از بهترین کاغذها ساخته شده باشه و بهترین طراحی توش به کار رفته باشد ، اما صفحات داخلش سفید باشه. به جای اینکه اینکه سایت مدرسه را بدهید دست کسانی که هیچی بلد نیستند و حال حوصله هیچ کاری را ندارند ، مسئولیت سایت را واگذار کنید به چند نفر از دانش آموزان و معلمان جوان. این افراد محتوای سایت را تکمیل می کنند. چرا آقای فرهاد مقیمی (مسئول المپیاد حلی) باید خبرهای المپیاد مدرسه را توی وبلاگ رده ب بلاگفا ، منتشر بکنه؟ یا کارگاه 88 فرزانگان وبلاگش روی سایت بلاگفا باشه؟
در آخرت فقط نمی پرسند که چرا فلان روز نماز نخوندی ؟ چرا به اون فرد توهین کردی؟ چرا دروغ گفتی؟ مطمئنن باشید که از شما پرسیده میشه که چرا این همه از بیت المال خرج اضافی کردین؟
من که خیلی به کار آقای آذین امید بستم. اگه این چیزایی که درباره سیستم طراحی شده تو شرکتشون برا مدارس می گفت رو بشه کامل اجرا کرد یه سیستم تقریبا کامل مدیریت محتوا و … (حتی حسابداری و مدیریت مدرسه, مدیریت اموال و خرید ها و …) خواهیم داشت. فقط برای اجراش یه ذره زوده. نیاز به جا افتادن فرهنگ آنلاین هست!
واقعن.
خداییش دیگه ماها همه بلدیم کد بزنیم.
در اینجا اعلام می کنم سایت سمینار 25 با وردپرس بود (فک کنم ماله 26 هم همینطور) و کلاً هم 7 هزارتومان خرجش شد.
سایت فیزیک نفطه آی آر(http://fizik.allamehelli.ir) رو هم شخصاً طراحی کردم، تاحالا هم پولی خرج نشده واسش !
این آمار از کجا اومده؟ معتبر هست؟
من در مورد سیستمی که آقای نادعلیزاده ساختن خیلی جستجو کردم، قسمت های زیادی داره …
چند تا مثال:
سامانهی انتشارات (http://press.allamehelli.ir)
وبلاگ دانش آموزان حلی (http://blog.allamehelli.ir)
فضای Shared (http://share.allamehelli.ir)
http://sunstar.allamehelli.ir
همچنین به هر کاربر اکانت phpmyadmin و host میدن که میتونیم باهاش یه سایت کامل راه بندازیم … مثل این: http://m_sayrafi.allamehelli.ir که میره به این: http://users.allamehelli.ir/~m_sayrafi و میشه هر کاری باهاش کرد …
email هم هست … اگه کسی به m_sayrafi@allamehelli.ir چیزی ارسال کنه به ایمیل من forward میشه …
ولی این سیستم تو سایت فرزانگان خیلی ناقص تره … مثلا تو سایت حلی میشه از اینجا لیست user ها رو دید:
http://users.allamehelli.ir
ولی تو سیستم فرزانگان این صفحه نیست یا من نمیدونم کجاست …
سایت سمینار ۲۶ با datalife engine بود … امنیتش هم پایین بود، درستش کردم … کسایی که تو جریان سمینار بودن میدونن چجوری 🙂
نمی دونم این جماعت کی می خوان عظمت وردپرس رو درک کنن ؟
http://fizik.allamehelli.ir/index/302/
@آرش
آدم وقتی یک جا کامنت میده ، باید در مورد خود اون مطلب کامنت بده نه اینکه یک چیزی بگه که دیگران خبر نداشته باشند.
@b.behazin
باید کدزنی وب بلد باشید و همچنین طراحی وب ! قطعا همه تون بلد نیستید. وب و غیروب یکی نیست !
@Labod Gorz
جناب محترم. شما چقدر عقده داری. یک صفحه طراحی کردی دیگه ! کار شاخی که نکردی. همش هم تبلیغات fizik رو می کنی. خیلی مسخره ست. واقعا بی جنبه بازی در میاری. همش دنبال بهانه می گردی سایت خالیتون رو تبلیغ کنی. آخه جناب باهوش ، آدم اولش 4 تا مطلب میگذاره تو سایتش بعد میره تبلیغ می کنه. کمی شعور هم بد نیست.
@مهرداد
این آمار تقریبی و تخمینی هستند. البته با کمی اطلاعات !
@همه
کمی کامنت در مورد اصل مطلب بدین !
احسنت!
@nobody
من نخواستم توضیح بدم! فقط گفتم یک سیستمی نوشته شده و به زودی اجرا میشه که خیلی خوبه و اینا! تمام اون چیزایی که شما خواستی رو هم داره! کار یه شرکت نیمه سمپادی هم هست! به زودی به صورت آموزشی تو سایت 2 تا از مدارس راهنمایی هم اجرا میشه اگه اشتباه نکنم.
ربیت.
می دونم دیگه اینو. وب که دیگه از همه آسون تره.
خاک.
تبلیغ می کنم به این علت که هِی برین ریفرش بزنین بعد که مطلب اومد کلی خوشحال شین.
ضمن اینکه توزیع بار رو نصفشو گذاشتم 😀
ضمناً حرف دهنتو بفهم پسرک.
@ آرش بدیع مدیری:
این آقای آذین که گفتی، محمد آزین مشاور حلی 1 نیست آیا؟ کس دیگه ای هست آیا؟
@ B.Behazin:
کد وب به نظر من از برنامه نویسی با C, C++, Visual BAsic, Pascal, Q Basic,… سخت تره!
البته شایدم من چون خیلی رو وب کلید کردم و یاد گرفتم اینو میگم و در واقع اینجوری نباشه! :دی
حرف مهراد هم 237% تایید میشه! جلوی چشم من که مثلا مدیر سایت بودم، سایت رو هک کرد، بعد برای خودش یوزر مدیر کل ساخت!
البته بعدش امنیت سایت رو برد بالا که جای بسی تقدیر و تشکر داره!