مدرسه بده ، برج تحویل بگیر
یک ایده ای به ذهنمان رسید و بررسی مختصری در مورد آن انجام دادیم. گفتیم تفکرات ذهنیمان را با شما نیز به اشتراک بگذاریم.
مدرسه های سمپاد در تهران به دو دسته کلی دخترانه و پسرانه تقسیم می شوند. اگر مدرسه های طلایه داران را در نظر نگیریم لیست مدارس به این شکل خواهد بود :
دخترانه : راهنمایی فرزانگان 1 – راهنمایی فرزانگان 2 – راهنمایی فرزانگان 3 – دبیرستان فرزانگان 1 – دبیرستان فرزانگان 2 – دبیرستان فرزانگان 3
پسرانه : راهنمایی حلی 1 – راهنمایی حلی 2 – راهنمایی و دبیرستان حلی 3 – دبیرستان حلی – پیش دانشگاهی علامه حلی تهران
مساحت زیربنای هریک از این مدارس بین 3000 تا 4500 مترمربع است. اگر متوسط مساحت این مدارس را 3500 متر در نظر بگیریم و قیمت متوسط هر متر زمین را برابر 2 میلیون تومان ، ارزش زمین تمام این مدارس ، حداقل 70 میلیارد تومان خواهد بود. اگر قیمت هر متر یک برج را 4 میلیون تومان در نظر بگیریم ، با 70 میلیارد می توان 17500 متر زمین در یک برج خرید. اگر هر طبقه برج را 1750 متر در نظر بگیریم ، می توانیم 10 طبقه از برج را بخریم.
حالا 10 طبقه داریم با مساحت 1750 متر در هر طبقه. اگر 250 متر از فضای هر طبقه را در نظر نگیریم ، 1500 متر باقی می ماند. هر کلاس درس به فضایی حدود 10 متر نیاز دارد. در نتیجه برای 150 کلاس در هر طبقه فضا داریم که در کل 10 طبقه می شود 1500 کلاس.
دبیرستان های حلی و فرزانگان هرکدام حدود 1000 دانش آموز دارند. اگر هر تعداد دانش آموزان راهنمایی را هم همین مقدار فرض کنیم ، حدود 5000 دانش آموز در مدارس سمپاد تهران مشغول به تحصیل هستند. اگر تعداد دانش آموزان هر کلاس به طور متوسط 25 نفر باشد ، برای 5000 نفر ، 200 کلاس درس نیاز خواهیم داشت. این در حالی است که هر طبقه ما 150 کلاس داشت. با احتساب خطاها و … 2 طبقه را به کلاس ها اختصاص می دهیم. 8 طبقه از 10 طبقه بدون استفاده باقی می ماند.
پیشنهادات قابل طرح برای استفاده از 8 طبقه :
1. مدیریت و بخش اداری سازمان
2. استراحت گاه یک [دختران]
3. استراحت گاه دو [پسران]
4. سالن ورزشی یک [دختران]
5. سالن ورزشی دو [پسران]
6. آزمایشگاه های علمی و آموزشی
7. سالن اجتماعات و کنفرانس
8. غذاخوری
مشکلات پیش رو :
1. مختلط بودن
حقیقتا اگر یک چند مسئول خوب و قوی داشته باشیم ، می توانند به انواع بهانه های مختلف مانند پرورش نخبه و مرکز تحقیقاتی بودن ، این برج را زنده نگه دارند. البته طبیعتا در دختران و پسران جدا از هم خواهند بود
2. مشکل رفت و آمد
بزرگترین مشکل تهران گستردگی مساحت و سخت بودن دسترسی به مراکز مختلف است. برای حل این مشکل می توان با هماهنگی شهرداری زمینی را پیدا کرد قابلیت دسترسی به مترو و اتوبان های مختلف را داشته باشد.
مزایا و منافع این طرح:
1. احساس حرفه ای بودن
طبیعتا دانش آموزان با حضور در چنین جایی ، احساس عزت نفس و قدرت بیشتری خواهند کرد و تلاش بیشتری در جهت خفن بودن انجام می دهند. همچنین معلمان.
2. دسترسی به اساتید
با این کار دیگر هیچ معلمی مجبور نیست از این مرکز به آن مرکز برود و تمامی معلمان به راحتی در دسترس خواهند بود. دیدن برج هم باعث خواهد شد تمایل بیشتری نسبت به حضور پیدا کنند و آرزویشان باشد که در سمپاد درس دهند !
3. کاهش هزینه ها
با این طرح هزینه های مدارس بسیار کاهش خواهد یافت چراکه دیگر نیازی به بازسازی ساختمان ها نخواهد بود. فضای آموزشی به شدت در دسترس خواهد بود و برنامه ریزی برای آن راحت تر. امکانات آموزشی هم برای همگان خواهد بود و نیازی به خریدهای جداگانه نیست.
4. به رسمیت شناخته شدن
سمپاد رسمیت خاصی پیدا خواهد کرد و جامعه علمی کشور ، برج سمپاد را به نام خواهند شناخت.
5. اتحاد و همیاری
دانش آموزان دبیرستان و راهنمایی در کنار هم خواهند بود و خواهند توانست یکدیگر را یاری کنند در مسائل مختلف. نزدیکی باعث افزایش اتحاد خواهد بود.
این ایده صرفا یک ایده خام است و محاسبات آن سرتاسر اشکال. نیاز به داده های بیشتری دارد و باید پردازش بیشتری در مورد آن صورت گیرد. نقطه مشترک تمام کسانی که با آن ها در مورد این ایده بحث شد این بود که تمام آن ها معتقد بودند اگر واقعا مسئول متفکر و خلاقی یافت شود ، این طرح قابلیت اجرایی بالایی دارد. اگر توانستیم محاسبات عددی خود را دقیق تر کنیم و اطلاع دقیق از قیمت ها و مساحت ها کسب کردیم ، در یک پست جدید اصلاحیه محاسبات را منتشر می کنیم. اگر شما هم نقدی یا نظری در مورد این طرح دارید لطفا در کامنت های مطلب به آن اشاره کنید. فقط لطفا از خورده گیری و ایرادات جزئی خودداری کنید و به کلیت طرح بپردازید.
آقا یا خانم nobody، این ایده شما به خاطر اشکالات خیلی زایدی که تو محاسبات داره، قابل اجرا نیست:
1. اولا که از کجا حدس زدید مساحت زیر بنای هر کدوم از مدارسی که ذکر کردین 3000 تا 4500 متر مربعه؟
2. قیمت متوسط هر متر زمین 2میلیون تومان؟ مثلا راهنمایی و ذبیرستان حلی 3، واقع در نیاوران، پایین پارک جمشیدیه، در واقع زیر پونز بالایی نقشه، متری دو میلیون تومنه؟ حتی مدرسه ما که چهارراه لشگره قیمت زمینش بیشتر از این حرفاس!
3. قیمت هر متر برج 4 میلیون تومان؟ برجی که ساخته شده و آماده باشه قیمتش خیلی بالاتر از این حرفاس! قیمت زمین یه خونه کلنگی حوالی میدون هفتم تیر نزدیک 4 میلیونه (اینو آمارشو دارم).
4. وقتی که دارید یه ساختمونو که ساخته شده میفروشید، چون این مدارس کاربری اداری و مسکونی ندارن، باید فقط به کسی بفروشید که قصد تخریب و ساختن مجدد داره، پس مثل خونه های کلنگی فقط بهای زیربنا پرداخت میشه، نه کل ساختمون! پس مبلغی که از فروش کل این مدارس به دست میاد به نصف اون 70 میلیارد هم نمیرسه!
5. هر کلاس حد اقل برای 25 دانش آموز به فضای 12 متر نیاز داره (البته این یه مورد شد مثل ایرادهای بنی اسراییلی!).
6. پیش دانشگاهی علامه حلی از سال تحصیلی جدید به خود دبیرستان حلی1 منتقل میشه!
7. یه مقداری تعداد دانش آموزا رو هم زیاد فرض کردین! کلا دبیرستان علامه حلی، که حدس میزنم بزرگترین دبیستان پسرانه سمپاده، 650 نفر دانش آموز داره! راهنمایی حلی1 هم میدونم که حدود 300 نفر محصل داره! پس اون همهم دانش آموز نداریم، پس به اون همه کلاس هم نیازی نیست! هر راهنمایی حدود 12 کلاس، و هر دبیرستان حدود 24-25 کلاس داره (حداقل پسرونه هاش که این مدلیه)!
.
.
.
در آخر هم بگم که کلیت طرح خیلی بد نیست، چون تو شهرهایی مثل مشهد و کرج] همچین سیستمی وجود داره (تو مشهد گویا راهنمایی و دبیرستان پسرانه و دخترانه + ساختمان های اداری سمپاد توی یه محوطه هستن، ما که اردو رفتیم این جوری بود، اگه هنوزم عوض نشده باشه…)، اما بازم تغییر سیستم سمپاد تو تهران به نظرم غیر ممکنه، چون مدت زیادی طول میکشه تا این برج(!) آماده بشه، و مدت زیادی هم طول میکشه تا ساختمان های قبلی به فروش برن و هزینه های سازمان جبران بشه، انتقال وسایل، آسیب دیدن همون وسایل، خرید وسایل و تجهیزات جدید و… هم خودش یه دنیا کاره!
البته کامنت قبلی کلی غلط املایی داره، که اصلا نباید به روی خودتون بیارید! یه دستی تایپ کردن سخته خب!
علاوه بر اشکالاتی که علیرضا گرفت ، همونطور که خودتم گفتی ، بزرگترین مشکل مختلط بودنه ، با سیستمی که الآن توی کشور هست ، فکرشو بایدازسرتون بیرون کنین ! اما اگه اجرا بشه که خیلی طرح توپیه ! البته اگه !
گفتم ایرادات محاسباتی شدید داره !
1. تقریب مساحت ها بر اساس سایت سمپاد بود
2. قیمت متوسط نه قیمت حقیقی ! ببین زمین و مسکن قیمتش خیلی اومده پایین ! جایی که 4 سال پیش 5-6 میلیون قیمت داشت الان شده 2 میلیون ! دارم خونه خودمون رو میگم :دی طبیعتا حلی 3 قیمت زمینش بالاست اما خب اینم در نظر بگیر که دبیرستان و حلی یک خودشون در جاهای پرتی هستند و پایین تر از 2 هستند.
4. عزیز من از یک طرف میگی قیمت بالاتره از یک طرف میگی پایین تره ! خب من با تقریب همین چیزها گفتم 2 میلیون
5. آخ .. اشتباه کردم ! یک لحظه حاصل ضرب 3*4 رو 9 تا حساب کردم ! (فرش)
6. پیش رو اصلا حساب نکردم
7. اینم درسته
پروسه زمان داری هست اما خب طبیعیه.
اگر دقت کنی اشکالات و بی دقتی های محاسبات تا حدودی همدیگر رو جبران می کنند 😀
یک کاری کنید ! سر کوجه حلی چندتا بنگاه معاملات مسکن هست. برید ازشون بپرسید حلی چند میارزه؟ البته قبلش زیربنای مدرسه رو دقیق بپرسید از یک مسئولی چیزی.
بدون شوخی میگم که ایده ات خیلی قشنگه.
ولی مشکل اصلی مختلط بودنشه!
میشه قضیه رو تقسیم کرد به دو تا ۵ طبقه از دو تا برج مختلف. بعد این قضیه حل میشه. اما از اونجایی که در سیستم ایران همیشه افرادی هستند که ایراد بگیرند ، احتمالن ایراد بعدی این باشه که نمیشه بچه ی ۱۴ ساله و ۱۸ ساله رو گذاشت تو یک طبقه.
روی این هم فکر کن!
من گفتم قیمت مدارسی که قراره به فروش برسن پایینه، و قیمت برجی که قراره ساخته یا خریده بشه زیاده! سوء تفاهم نشه!
این هایی که شما گفتی به شکل ایده اگه بخوایم به حسابش بیاریم، خوبه؛ ولی یه توجه جزئی که به محاسباتت بشه، متوجه میشی اشتباه زیاد داره…… در ضمن اگه اشتباه نکنم این جور طرح های بزرگ رو چین و ژاپن خوب اجرا می کنن (راستی چین و ژاپن هم سمپــــاد دارن :D)
راستی این رو هم بگم (شاید شنیده باشی 😉 ) :
این جا ایرانه یعنی کشوری که
هر چی توش می بینی باعث تحریکه
خیلی نظریه توپیه چون مدرسه ما که داره خراب میشه ولی میشه به جای برج پول داد خرد رو خرید نیازی هم به ساخت و ساز نداره
جون هر کی که دوست دارین از این حرفا نزنید!!!!!
با این وضع مملکت و سمپاد و… و با این نظرهای شما یه دفعه بی مدرسه می شیمااااااااااا!!!!!!!!!!!!!!!!!
راستی فکر نکنم دیگه سمپاد و سمپادی وجود داشته باشه!!!!!
به جای ایده برج ایده بدین چه شکلی سمپاد رو نجات بدیم!!!
به نظرم این مسخره ترین چیزی بود که تابحال تو عمرم خونده بودم.با کمال احترام افتضاح بود.البته ببخشیدا!!…
به نظر من خیلی ایده ی باحالیه
می تونیم با کلی وزارت ارشاد رفتن و … نتیجه رو عوض کنید
یه طبقه پسرونه ،یه طبقه دخترونه
یه برج بودنش که خیلی عالیه ،پسرونه ،دخترونه بودنش هم با چند تا طبقه و عوض کردن برنامه ریزی ها برای طبقات حل می شه .
بعدشم مسئولین که مسئول نشدن بشینن ما حرص پولش رو بخوریم
می تونید مدرسه هار و بفروشید و در صورت اشکال داشتن محاسبات از دولت پول بگیرین .
خیلی خفن می شه ،ولی … . خدا رو چه دیدین ،اومدیم و شد !!!
میتونه ایده ی خوبی باشه ولی فکر نمیکنید کنترل این همه سمپادی یک جا سخته
ایده فوق العاده ایه!!!
مخصوصا در دسترس بودن معلم ها امتیاز ویژه ایه!!!
من که شخصا مدرارس شبانه روزی رو خیلی دوست دارم…
مشکل فقط مختلط بودنه که میتونیم دوتا ساختمان کنار هم بزنیم با یه حیاط…
یه جوری حرف میزنم که انگار در دست اجراست!!!خخخخ
بابا حال داریدا
ول کنید اینا رو
درضمن زمین توی تهران متری 2 میلیون ؟؟؟
اصلا امکان داره ؟؟؟
نه واقعا داره؟؟؟