چکیدهی ماجرا: یک تست برای جمع و جور کردن دیدگاه های سیاسی شما در قالب یک گرایش سیاسی
http://www.politicalcompass.org/test
دنبال انجمن سیاست گشتم, خب چیزی پیدا نکردم. به هر حال تاپیک رو اینجا زدم و شاید هم اینجا بهتر باشه. گرچه بدیهیه که این نظر سنجی هیچ تصویر قابل استنادی از جامعه نمیده.
اگه این تست رو بدید علاوه بر اینکه مشخص میکنه شما چی هستید همه این توضیحاتی که در ادامه میدم رو به علاوه چیزهای اضافه تر و بهتری بهتون میده. صرفاً جهت اینکه قبل از اینکه بخواید این تست رو بدید یا ندید یه اطلاعات اولیه ای داشته باشید یه خلاصهای از چیزی که اگه تست رو بدید خواهید دید میگم:
این تست به شکل سادهای مشخص میکنه شما چقدر اقتدارگرا/آزادیخواه و چقدر راست/چپ هستید.
برای مثال اگه طبق چارت زیر استالین رو یه چپ سفت و سخت در نظر بگیریم هر چی به سمت راست حرکت کنیم به سیاستمداران روی کارِ اروپایی و امریکایی میرسیم که طبیعتاً با توجه به سیستم سرمایه داری اکثراً راست محسوب میشن.
محور عمودی نمودار هم که بدیهیه.
علاوه بر نظر سنجی خوب میشه اگه نکتهای هست ,راجع به خود تست یا راجع به تشخصیش در ارتباط با شما, اضافه کنید.
من گمون میکردم تا حد قابل توجهی راست باشم اما جایی که قرار میگرفتم نزدیک به دالای لاما بود! شاید هم به خاطر اینکه تعداد زیادی از سوالات مربوط به اقتصاد به مالیات مربوط میشد پاسخ هام اونقدرا قابل استناد نبوده باشه.
خب. شما چطور؟
تستش سخت بود. مثلا خیلی از سؤالها واقعاً سؤال ذهنی خود من بود و هنوز به جوابی نرسیدم، اونارو مجبور شدم نامطمئنانه جواب بدم. فکر میکردم Right باشم، امّا Left شدم. نزدیکهای نلسون ماندلا! (جلالخالق)
شاید اگر سر فرصت به سؤالاش فکر کنم، نظرم عوش شه. میتونیم هم بعدا راجع به جملاتش صحبت کنیم و بررسی کنیم که موافق بودن یا نبودن با این جمله، برخاسته از چه تفّکر سیاسیه، مثلا.
جداً برای نتیجهی دقیقتر لازم بود بیشتر رو سؤالا فکر کرد؛ همونجورم که ساینا گفت برای بعضی سؤالا جواب خاصی نداشتم اما از سرناچاری مجبور بودم یه گزینهای رو انتخاب کنم دیگه. بشه که بعداً بشینیم با بچهها سؤالا رو بررسی کنیم خیلیخوب میشه. نتیجهی من. ظاهراً میانهروئم.
+ مرسی از تست.
منم دقیقا به این مشکل برخوردم که خیلی از سوالاش برای کسی که اعتقاد سفت و سخت سیاسی به یک حزب یا یه نوع عقیده نداشته باشه سوالای پرسش برانگیز و فلسفی هستن. به هر حال اینم که خوب در مورد چپ بودنم درست حدس می زدم ولی فکر می کردم آزادی خواه تر باشم! نزدیک این آلکس تسیپراسه که خب نمی شناختمش قبلا. تست جالبی بود. ولی به نظر من هم خوبه که سوالاش رو بعدا بررسی کنیم.
موافقم که تست سختی بود. در مورد یه سری از سؤالا فکر کرده بودم و پیشزمینهی ذهنی داشتم ولی یه بخش نه چندان کوچیک از سؤالا برام کاملاً جدید بودن! و اینجور سؤالها معمولاً نیاز به مدت زمان بیشتری برای فکر کردن دارن تا به یه نتیجه که برای خودمون راضیکننده باشه برسیم. به خاطر همین در مورد یه تعدادی از جوابهایی که دادم خیلی مطمئن نبودم.
به نظرم خوبه که این نتیجه رو نگه داریم و بعد از این که رو سؤالا بحث کردیم هم (اگه قراره بحث کنیم) یه دور دیگه تست بدیم و نتایج رو مقایسه کنیم. اونوقت شاید نتایجی که به دست میاریم واقعیتر باشن.
یه نکتهی دیگه هم وجود داشت و این بود که من خیلی سؤالا رو آرمانی جواب دادم. یعنی معیار جوابهام رو اون تصوّری که از یه زندگی و جامعهی آرمانی دارم قرار دادم. و مشخصه که اون جامعه با چیزی که در حال حاضر وجود داره فرق داره. مخصوصاً تو قسمت اقتصاد این تفاوت مشخص میشه. منظورم اینه که مثلاً من تو تست زدم که قشر غنی جامعه نباید مالیات بیشتری پرداخت کنن. ولی اگه الان شخص من تو موقعیتی قرار بگیرم که توانایی تغییر میزان مالیات رو داشته باشم (با توجه به شرایط الان جامعه) این کار رو انجام نمیدم! ولی خب سعی میکنم جامعه رو به اون سمت پیش ببرم.
من نزدیک الکسی سیپراس بودم. انتظار داشتم شخص گاندی باشم.
تست بومی سازی شدهی پلیتیکال کامپس هست که "منگزین" نام داره و از نظرم از کیفیت خوبی برخورداره. یه سری امکانات افزودهی بسیار جالب نسبت به پلیتیکال کامپس هم داره .
به شخصه از نظر میزان لیبرال/محافظه کار بودن مشابه تست اول شدم اما از نظر اقتصادی خیلی راست تر شدم. به نظرم دلیلش در مرحلهی اول تفاوت اوضاع اقتصادی ایران با غربه. من توی اون تست اول به مخالفتم با بعضی مسائل شبه استعماری غرب یه اشاراتی کرده بودم ولی تو این نسخه ی بومی سازی شده که سوالات اقتصادیش راجع به ایران بود بیشتر از همه روی عدم نظارت شدید دولت روی اقتصاد تاکید کردم. اما در مرحله ی دوم دلیل اینکه موضع اقتصادیم متفاوت در اومد پاسخ های غیرمطمئنم به تست اولی بود. در کل به نظرم نتیجه ی این تست صحیح تره و گرایش من به اقتصاد آزاد نزدیک تره.
خوب، اینم از تست ما.
قبلی که انگلیسی بود، نشد. ین فارسی بود و تونستیم. B-)
خیلی هم خوب.
فقط یکی که حالیشه، بیاد و بگه این نتایجی که نشون داده، اساسا یعنی چی؟
---
خوب، خودم کشف رمز کردم. لازم نیست زحمت بکشین.