راه های تقویت حافظه

sadlove

لنگر انداخته
ارسال‌ها
3,382
امتیاز
31,819
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شـیراز
سال فارغ التحصیلی
93
پاسخ : راه های تقویت حافظه

یه نفر ک گویا تو طب سنتی اطلاعات زیادی داشت میگفت صبحها سیب نخورین برا حافظه بده .

بعدم میگفت گردو و پنیر هر دو جداگانه باعث تضعیف حافظه میشن . جفتشونو با هم بخورین اما باز هم کم بخورین .

بعد یه بنده خدای دیگه میگفت قندی ک با چایی میخورین هم برا حافظه بده . چایی رو با شکلات یا کشمش یا چیزای دیگه بخورین .



کسی از صحت اینا اطلاعی داره ؟ عجیب غریبن !
:-??
 

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
757
امتیاز
1,749
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد
پاسخ : راه های تقویت حافظه

من هر روز صبح ناشتا سیب میخورم X_X :-" ؛ اینکه مواد قندی تاثیر منفی رو حافظه میزارن ولی تایید شده س میدونم .

مصرف بیش از اندازه مواد قندی كه در فرآورده‌های غذایی وجود دارد توانایی هورمون انسولین در تنظیم مصرف مواد قندی در سلول‌های بدن و همچنین ذخیره قند در بدن را دچار اختلال می‌كند و به این ترتیب بدن قادر نخواهد بود انرژی مورد نیاز برای پردازش افكار و احساسات در مغز را تامین كند.

بعد اینکه نوشته این زیاد خوردن مواد قندی میاد به سیناپس ها آسیب بزنه که اگه امگا 3 مصرف کنید اثرش مهارمیشه .
 
ارسال‌ها
599
امتیاز
6,851
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شهر خشن
سال فارغ التحصیلی
98
مدال المپیاد
زیستی ناکام
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : راه های تقویت حافظه

به نقل از sadlove :
یه نفر ک گویا تو طب سنتی اطلاعات زیادی داشت میگفت صبحها سیب نخورین برا حافظه بده .

بعدم میگفت گردو و پنیر هر دو جداگانه باعث تضعیف حافظه میشن . جفتشونو با هم بخورین اما باز هم کم بخورین .

بعد یه بنده خدای دیگه میگفت قندی ک با چایی میخورین هم برا حافظه بده . چایی رو با شکلات یا کشمش یا چیزای دیگه بخورین .



کسی از صحت اینا اطلاعی داره ؟ عجیب غریبن !
:-??
گردو تنهاییش باعث افزایش میشه؛ نه؟ چون فسر داره.
ولی پنیر تنهایی من شنیدم چون کلسیمه، میل ترکیب با فسفرُ داره میره فسفرای مغزُ میسوزونه. داریم همچین چیزی؟
 

sadlove

لنگر انداخته
ارسال‌ها
3,382
امتیاز
31,819
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شـیراز
سال فارغ التحصیلی
93
پاسخ : راه های تقویت حافظه

به نقل از Evening Star :
گردو تنهاییش باعث افزایش میشه؛ نه؟ چون فسر داره.
ولی پنیر تنهایی من شنیدم چون کلسیمه، میل ترکیب با فسفرُ داره میره فسفرای مغزُ میسوزونه. داریم همچین چیزی؟

پنیر رو ک همیشه میگن خالی نخورین با یه چیزی بخورین .

اما بیشتر تعجب من از اون جملم سر همین گردوعه ک دقیقن فسفر داره . من خ وقتها راه میرم تو اشپزخونه چند تا مغز گردو بر میدارم میخورم . تقریبن روزی دو تا گردو رو خالی میخورم .
 

ShapoorII

Erfan
ارسال‌ها
429
امتیاز
811
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای 1
شهر
نصف جهان
سال فارغ التحصیلی
1392
مدال المپیاد
علوم و فناوری نانو: نقره (دومین دوره) و طلا (چهارمن دوره)
دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی
رشته دانشگاه
داروسازی
پاسخ : راه های تقویت حافظه

برگ گیاهی به اسم ژینکو (جینکو)[nb]Ginkgo biloba[/nb] یکی از مؤثرترین هربالیومها برای افزایش جریان خون تو مغزه (این مسأله به لحظ فارماکولوژیک کاملا اثبات شده است)، این میتونه باعث بهبود عملکرد حافظه (مخصوصا یادآوری)، عملکردهای شناختی[nb]cognitive[/nb]، کاهش استرس و تمرکز و حتی بهبود عملکرد ورزشی (تو مسابقات یا ورزشایی ک ب هوشیاری بالایی احتیاج دارن) بشه ....
تو طب سنتی ایران، هند و یونان خوردن کندر، کندر رومی (مصطکی)، عسل، انار شیرین توصیه شده، خواص این مواد تو طب مدرن اثبات شده ـست.
بیشتر خوردنیهای ترش مزه مخصوصا سیب ترش تأثیر منفی رو حافظه دارن: احتمالا بخاطر تأثیر رو خواص بافری خون...دقیقان نمیدونم

اسیدای چرب و چربیهای ضروری برای سلامت و عملکر مناسب مغز لازما، چربیهای اشباع و سدیم بالا (نمک) عملکرد مغز ر مختل میکنه؛ غذاهای فراوری شده -پنیر و گوشت فراوری شده- و غذاهای کهنه -پنیرای کهنه و کنسروجات- برای سلامت بدن، یکیشم مغز، مضره
مضر بودن خود پنیر (تازه، کم نمک و کم چرب و ارگانیک) اثبات نشده ـست.


به نقل از سیزیف :
اینکه مواد قندی زیاد خوردن باعث کاهش حافظه میشه رو زیاد شنیدم ، کسی میدونه چرا ؟

پی اس :سرچ کنید مموری گیم بعد یک بازی هایی میاد که یکی هم فکرکنم بهشون اینجا اشاره کرد ؛ ولی نمیدونم چرا سطحو نمیشه ارتقاع داد توش :د .
بعد از مصرف قندای ساده، گلوکوز خون جهش میکنه و بعد چن دقه بطور ناگهانی افت میکنه این یعنی گلوکوز (سوخت) کافی ب سلولای مغز نمیرسه... تو دراز مدت حساسیت سلولا ب انسولین کم میشه و گلوکوز کافی وارد سلول نمیشه
 

prosur

کاربر فوق‌فعال
ارسال‌ها
114
امتیاز
1,015
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نیشابور
پاسخ : راه های تقویت حافظه

اول این که گلابی واسه حافظه و تمرکز حواس خیلی خوبه.
دوم این که کندر هم خیلی خوبه اما نه برای هر کسی. یک موردش رو که خودم می دونم اینه که اگر یه زن باردار از یه زمان مشخصی به بعد، دقیقشو نمی دونم منم :-" ، کندر مصرف کنه احتمال این که به مغز جنینش اسیب برسونه خیلی زیاده در حالی که تا قبل از اون زمان مصرف مقدار معین و مشخص واز قبل تعیین شده ی کندر برای بچه خیلی هم خوبه.

حتی مصرف چیزای گیاهی و طبیعی هم یه سری استثناها داره، برای همون گلابی ای هم که خط اول گفتم، تو مقاله ای که راجع بهش خوندم نوشته بود ابو علی سینا اون رو برای کمک به درمان اکثر بیماری ها مناسب می دونسته ، نه همه.
خلاصه که حتما با اگاهی خوب برید سراغ درمان های طبیعی حتی! خیلی از بیماری های شایع ممکنه شما رو منع کنه از خوردن یه سری میوه ها و گیاه ها و کلن هر چی از این قبیل. :-"
من می شناسم چند نفر رو که سر همین مسئله خودشون به خودشون آسیب زدن!
 

MHO

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
688
امتیاز
6,766
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
پاسخ : راه های تقویت حافظه

پنیر،مقدار کلسیمش خیلی زیاده(بیشتر لز شیر و ماست)،بعد گردو فسفرش زیاده،کلسیم برای جذب شدن احتیاج داره به فسفر ک گردو هم فسفر زیادی داره،حالا اگه کلسیم برای جذبش فسفر نداشته باشه،بدن از فسفر مغز میده بهش،طرف کند ذهن میشه.

قند های ساده،سریع جذب بدن میشن،بعد ی پیک قند ایجاد میشه،پانکراس هم یهو ی عالمه انسولین میریزه تو خون،بعد مقدار قند توی خون باز خیلی میاد پایین،سلولای مغز هم ک گلوکز زیادی میخوان،کم گیرشون میاد،عملکردشو مختل میشه..بخاطر همین ابنبات خوردن سر جلسه امتحان اصلا فکر خوبی نیست.

یکی دیگش سلولای مغزی،در حضور مقدار زیادی قند ترشح ی ماده ای ب نامbrain-derived neurotrophic factor (BDNF).رو کاهش میده،ک این علاوه بر مختل کردن عملکرد سلولای مغز،باعث insulin resistanceمیشه ک دیابت دو و بقیه مشکلات رو در پی داره،ک گیرنه ها ک کم میشن،سلولای مغز از بین میرن و خیلی جالبه ک مغز کوچیک میشه و احتمال الزایمر افزایش پیذا میکنه!!!جالبه ک کاهش bdnfبا افسردگی هم رابطه مستقیم داره

شکلات تلخ،به علت داشتن مواد انتی اکسیدان(ک از اثر رادیکال های آزاد بر روی سلولها جلوگیری میکنه) برای حافظه خیلی مفیده و علاوه بر اون،جریان خون و خونرسانی ب مغزو زیاد میکنه
مواد دارای چربی های امگل 3،مثل روغن ماهی،گردو،کنجد و... خیلی مفیدن..

نتیجه،ازغذا ها و نوشیدنی های خیلی قند دار جلوگیری کنید،مث نوشابه و قند و...
گردو رو حتما با پنیر بخورین...از طرفی گردو رو با بادم(ک خودش باز ی عالمه کلسیم داره)مصرف نکنید
شکلات تلخ رو تو برنامه غذاییتون بگنجونید ک بر mood و اینام تاپیر داره و از حمله قلبی جلوگیری میکنه و برای مغز هم خوبه


+تکمل خواهد شد
 

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
625
امتیاز
1,492
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91
پاسخ : راه های تقویت حافظه

این قضیه خوردن پنیر همراه با گردو یا به تنهایی هم خیلی جالبه....یه متخصص تغذیه میگفت که خوردن پنیر به تنهایی هیچ تاثیری روی کندی ذهن نداره ولی از بچگی همه به ما میگن پنیرو با گردو بخورین.تو کتب طب سنتی هم من دیدمکه نوشتن خوردن پنیر به تنهایی در دراز مدت مضره...مکانیسمش به سوخت و ساز فسفر نسبت میدن....لا
 
  • لایک
امتیازات: MHO

nilofar banihashem

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,011
امتیاز
11,418
نام مرکز سمپاد
دبيرستان فرزانگان/فرهنگ
شهر
بجنورد
رشته دانشگاه
روان شناسی
پاسخ : راه های تقویت حافظه

ميگن كُنجدهم خوبه براى حافظه، علاوه براين پنير رو با يه گردويى بايد خورد، پنير خالى خوب نيس.
 

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
757
امتیاز
1,749
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد
پاسخ : راه های تقویت حافظه

یکی دیگش سلولای مغزی،در حضور مقدار زیادی قند ترشح ی ماده ای ب نامbrain-derived neurotrophic factor (BDNF).رو کاهش میده،ک این علاوه بر مختل کردن عملکرد سلولای مغز،باعث insulin resistanceمیشه ک دیابت دو و بقیه مشکلات رو در پی داره

درمورد این تیکه میشه یکی توضیح بده ، مبهمه یکم ؟ ، ببین ما میایم میگیم به سلول های مغزی وقتی قند زیاد مصرف میکنیم گلوکز کم میرسه بعد اینجا میگیم که درحضور مقدار زیادی قند ترشح فیلان کاهش پیدا میکنه ؟:-? کلاً خیلی واسم مبهمه این جریان ِ ربط گلوکز وانسولین به BDNF :-" .

BDNF یه پروتئینه که میاد روی رشد و بقای نورون ها تاثیر میزاره ، پس وقتی کم میشه نورون ها آسیب میبینن و عده ای ازنورون هایی هم که آسیب میبینن نورون هایی هستن که روی تولید دوپامین یا هورمون شادی تاثیر میزارن واسه همین به افسردگی ربط داره :د ؛ بعد این کوچیک شدن مغز هم همون کم شدن تعداد ِنورون هاست .
 
  • لایک
امتیازات: MHO

sadlove

لنگر انداخته
ارسال‌ها
3,382
امتیاز
31,819
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شـیراز
سال فارغ التحصیلی
93
پاسخ : راه های تقویت حافظه

به نقل از نيلوفر ب. :
ميگن كُنجدهم خوبه براى حافظه، علاوه براين پنير رو با يه گردويى بايد خورد، پنير خالى خوب نيس.

کنجد اره
البته کنجد زیادش خوب نیست بخاطر چربیش جوش میزنین اینا.. :D و اینکه گرمه.. طبعتونو در نظر داشته باشین.. :D
ب این چیزا دقت کنین..
 
  • شروع کننده موضوع
  • #32

ماهِ ـشاد

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
916
امتیاز
3,061
نام مرکز سمپاد
فرزانگان هفت تهران
شهر
تهران
دانشگاه
شهيد بهشتى تهران
رشته دانشگاه
اقتصاد
پاسخ : راه های تقویت حافظه

به نقل از سیزیف :
درمورد این تیکه میشه یکی توضیح بده ، مبهمه یکم ؟ ، ببین ما میایم میگیم به سلول های مغزی وقتی قند زیاد مصرف میکنیم گلوکز کم میرسه بعد اینجا میگیم که درحضور مقدار زیادی قند ترشح فیلان کاهش پیدا میکنه ؟:-?
اونجوری که من فهمیدم این پروتئین ها بی دی اف ان سازنده،ترمیم کننده و محافظت کننده سلولای مغزی هستند؛عواملی مثل مواد مخدر و چربی و قند زیاد باعث کم شدن این پروتئین ها می شن و در نتیجه باعث از بین رفتن مغز میشه،اصطلاحا میگیم مغز کوچیک میشه بخاطر همینه که بیماران دیابتی رو میگن مغزشون آب رفته و فلان.اما ربط جندانی به مقاومت در برابر انسولین ندارن اینا ظاهراً،چون این پروتئین ها با توجه به اینکه سیارند و بین خون و مغز جابه جا می شن اما نمی تونن روی نفوذپذیری قند بقیه سلولا موثر باشند که بخوان دیابت توع2 ایجاد کنند،در صورتیکه برعکس این اتفاق به نظرم باید بیوفته یعنی طرف اول نوع2 میگیره بعدش این فاکتورهای رشدی-محافظتی کم بشن :-?
 

MHO

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
688
امتیاز
6,766
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
رشته دانشگاه
دندانپزشکی
پاسخ : راه های تقویت حافظه

به نقل از سیزیف :
درمورد این تیکه میشه یکی توضیح بده ، مبهمه یکم ؟ ، ببین ما میایم میگیم به سلول های مغزی وقتی قند زیاد مصرف میکنیم گلوکز کم میرسه بعد اینجا میگیم که درحضور مقدار زیادی قند ترشح فیلان کاهش پیدا میکنه ؟:-?

بچه ها یه چیزی مکانیسمشم میشه بگید برای هر چیزخوبی که معرفی میکنید یا بد ؟، آخه کلاً اینکه بیایم بگیم این خوبه ، این بده ، یکم علمی و اینا به نظر نمیرسه :د .
خب،اول این عملکرد bdnf:
BDNF acts on certain neurons of the central nervous system and the peripheral nervous system, helping to support the survival of existing neurons, and encourage the growth and differentiation of new neurons and synapses.[5][6] In the brain, it is active in the hippocampus, cortex, and basal forebrain—areas vital to learning, memory, and higher thinking.
افزایش قند خون، تولیدbdnf و گیرندشو کم میکنه(مکانیسن ملکولیشو پیدا نکردم،پیدا کردم میذارم)
بعد شواهدی پیدا شده ک کاهش bdnf،باعث مقاوت به انسولین میشه،در مقاومت ب انسولین،گیرنده های انسولین کم میشن،و از اونجایی ک انسولین در متابولیسم گلوکز در سلول های مغزی تاثیر داره،مقاومت در برابر انسولین مشکل ساز میشه.(به خاطر همینه ک افراد دیابتی،شانس(!)بیشتری در ابتلا ب الزایمر دارن!)


+پس افزایش بی رویه و مزمن قند،هم از طریق کاهش bdnfو هم مختل گردن متابولیسم گلوکز،عملکرد سلولای مغزو کاهش میده

++اینارو من از توی سایتای زیادی پیدا کردم،بخاطر همین نشد منبع بذارم،اگر پیدا کردم در اینده حتما میذارم:)
 

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
757
امتیاز
1,749
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد
پاسخ : راه های تقویت حافظه

بچه ها من یک چیز جالبی پیدا کردم که میگفت اومدن آزمایش کردن روی چهار گروه و بعد دیدن افرادی که دیابت نوع 2 داشتن وقند خونشون نرمال بوده ولی انسولین بالا تاثیری روی مقدار این پروتئین ندارن و توی همه ازمایش هاشون به تاثیر قندخون روی پروتئین پی برده بودن ، و توی دیابت هم باتوجه به اینکه قندخون میره بالا این پروتئین توشون کم میشه ، درکل گفته بود با خود ِ انسولین ربط خاصی ندارن !

کاهش bdnf،باعث مقاوت به انسولین میشه
این هم میدونید چی میگه ؟ میگه که کاهش بی دی ان اف چون حاصل افزایش قندخون ـه و افزایش قند خون باعث ِکاهش حساسیت گیرنده میشه ،باعث میشه که مقاومت به انسولین پیش بیاد که اینطوری بازم رابطه مستقیمشون رد میشه :د .

همین دیگه ؛ خیلی خوب بود ، مرسی :د .

اسپم نباشه این ؟ :-? ؛ اگه اسپمه میام ویرایش میکنم .

×مهشاد:نه،اسپم نیست :D
 
بالا