پاسخ : نظرسنجی برترین تاپیک فیلمشناسی
من خودم به شخصه علّت این اشتباهی رو ما ۱۴ نفر در انتخاب نقدهای من داشتیم در اثر عللی میدونم که باید در نظرسنجیهای دیگه دیده نشه ، و به خاطر همین سعی در قرار دادن معیارهایی برای سنجش - هر کسی برای خودش - میتونه خیلی مؤثّر واقع بشه ؛ نظرات شخصی من برای انتخاب یه تاپیک خوب ایناست :
× تحلیلمحور بودن فیلمشناسی ؛ ببنید این که یه کسی در سنّ ما و با سواد ما که اکثراً رشتهای غیر از هنر میخونیم خیلی سخته و بعید به نظر میرسه که در این حد هستیم که بتونیم یه فیلمی رو نقد کنیم و به طبع نقد ایراداتی به فیلم بگیریم ؛ به نظر من در شرایط ما بهترین شیوه نوشتن مطالبی راجع به یه فیلم ، «تحلیلمحور بودن» اون نوشته هست ؛ یعنی اینکه فکر ایاراد گرفتن رو بریزیم دور و فقط بچسبیم به فیلم و چیزهایی که دیدم ، فهمیدیم و یاد گرفتیم رو بنویسم . ( که صد البتّه این هم کار سختیه ! ) . خیلی از نوشتههای بچّهها که فقط معرّفی فیلم هست و بس؛ فلان چیز شاهکار بود ، از این راضی بودم و ... . به عنوان مثال
این پستم اینجوریه . که طبعاً این کار جز وقت تلف کنی چیز دیگهای نیست! البتّه این رو هم بگم که خیلی از دوستان تو این انجمن فقط خلاصه فیلم رو میگن که اصلا و ابدا تحلیل فیلم به حساب نمیاد و من نمیدونم چرا همچین کاری میکنن ! امّا حالا اگر بخوام تو این شاخص چند نفر رو که خوب فعّالیت کردن میتونم به نوشتههای
علی ،
محمّد و
میکا اشاره کنم .
× همهچیز شمول بودن تحلیل ؛ یکی از بدیهیترین ملاکها اینه که طرف تو تحیلش به همه چیز اشاره کنه . که تو این زمینه نوشتههای خودم هست ولی چرت پرت گفتم ولی سعی کردم ! :د امّا این پست
ترنج به دوموضعی اشاره کرده که کمتر کسی بش اشاره میکنه و به نظرم باید یاد بگیرم - منظورم این نبود که این پست خوب بودا ، فقط خواستم راجع به چیزایی که کمتر کسی صحبت میکنه یه مثال ارائه بدم - و نوشتههای
علی به این معیار رو به خوبی رعایت کردن . البتّه نوشتههای
میکا هم بدک نیست !
× فیلمهای کلاسیک یا خوب ؛ فیلمهای خوبی رو نقد کنید ، فیلمهای که ارزش دیدن ندارن ؛ پس ارزش خوندن نوشتههایی که راجع بهش هست هم نداره !
× خوشگلموشگل بودن و آراستگی فیلمشناسی ؛ آقا یه پست اوّل قشنگ داشته باشه و پاراگراف بندی کنه و از این جیگولمیگول بازیها ؛ مثل نوشتههای
محمّد و
علی .[nb]این معیارم رو خودم خیلی سعی میکنم جلوش رو بگیرم ولی نمیشه دیگه ! اصلا آدم یه فیلمشناسی خوشگل میبینه دوست داره بخورتش . :د [/nb]
× ایرانی بودن فیلمها ؛ این معیار شاید فقط معیار من باشه از بس که عجیبه ! یکی از ملاکهای من برای اینکه بتونم تشخیص بدم یه نویسنده یادداشتی از فیلم چه قدر به سینما تبحّر داره اینه که میام میبینم چقدر فیلم ایرانی میبینه ؟ ، چه نظراتی داره ؟ ؛ به نظرم اینکه ما باید فیلم ایرانی و ببینیم و نقد کنیم یه کار واجب هست ؛ چون که خیلی راحت میتونیم بفهمیم که حرف حساب فیلم چی هست چون حرف حساب فیلم نشأت گرفته از فرهنگ اون کشور هست . به عنوان مثال میگم این فیلم «گتسبی بزرگ» راجع به «
رویای آمریکایی» بود و از این موضوع حتم دارم که یه تعداد انگشت شماری به این موضوع پی بردن ! پس یعنی شمایی که حتّی نفهمیدی فیلم چی میخواد بگه دیگه چجوری میخوای نقدش کنی ؟! ! پس وقتی ماها داریم تمرین میکنیم و تحلیل کردن رو یاد میگیریم پس باید سراغ مطالب سادهتر و مطالبی که راحتتر بشه راجعبهشون اظهار نظر کرد ، رفت ؛ نوشتههای
ریحانه و
بیلی بچّه راجع به فیلمهای ایرانی خوب هست .[nb]الف) این مثالهایی هم که زدم ، دم دستترینها بود . یه وقت این شائبه پیش نیاد که قفسههای دیگه بده ، نیاز به کار بیشتر دارن فقط ! من جمله خودم .
ب) حالا فهمیدید که چه اشتباهی بزرگی در انتخاب من کردید ؟ :-هارهار[/nb]