سلام آدم های عزیز، امیدوارم حالتون خوب باشه.
من دهم و المپیاد شیمی هستم، رشته تجربی. المپیاد رو از مهر دهم شروع کردم و تا حالا هرگز منسجم و جدی نبودم و الان میخوام انتخاب کنم که جدی بمونم یا نه.
از همون ابتدا فقط و فقط با علاقه وارد مسیر المپیاد شدم و دلیل ورودم به این حوزه مدال شدن نبوده. اما الان که هستم، میگم تمام تلاشم رو بکنم حداقل که یه مدالی نیز بگیرم.اول سال فکر میکردم میتونم مدرسه و المپیاد رو با هم برسونم و الان دیدم نمیشه که خب من رو دچار شک کرده. خب این از دید من به المپیاد.
اما اخیرا به این فکر میکنم که این لذتی که از یادگیری میبرم رو میتونم با مطالعات غیر مدرسه ای یا حتی خوندن عمیق تر درس های مدرسه هم داشته باشم، و در عین حال بودن در مسیر کنکور ((ابهام)) خیلی کمتری داره نسبت به المپیاد.
خیلی عالی میشه که چند نفر از افراد با تجربه در این زمینه راهنماییم کنن.^^ فارغ از رشته المپیاد چون این بیشتر مشاوره ایه.
سوال های من به طور واضح تر:
۱. آیا قراره فشار و استرس و جو مشابه کنکور وجود داشته باشه در سال یازدهم؟
۲. من هنوز به این درک نرسیدم که دقیقا تا چه حد از درس های مدرسه دور میشم؟ آیا میتونم دروس اصلیم رو در سطح متوسط مایل به بالایی نگه دارم؟
۳. من علایق وسیعی دارم. دوست دارم مطالعات آزادم رو در زمینه های مختلف و غیر مرتبط به المپیاد داشته باشم. آیا این ممکنه؟
۴. من تا الآن اونقدر ها جدی نخوندم مرحله یک قبول شدم ولی با درصد نه چندان خوب. آیا این دیر شروع کردنه چقدر خطرناک خواهد بود؟
۵. لطفا نظر و تجربه شخصی یا هرچی فکر میکنید دید من رو بازتر میکنه بهم بگید.
ممنون از همه شما که وقت گذاشتید و این رو خوندید!
این تاپیک خیلی وقت بود که خاک میخورد.
دم رفیق ما گرم که یه چی پرسید نوبت خونه تکونی تاپیک رو رسوند.

در رابطه با مسائل دوست خوب ما:
۱.الف)سوال از دم غلطه.
پرسیدن اینکه اهمیت کنکور بیشتره یا المپیاد بهتره بگید چقد به خودتون اعتماد دارین طلا بگیرین؟ نهایتا نقره هم بگیرین خیلی خوبه ولی نهایتا ۱۰ درصد از بقیه جلوتر میوفتین.
خودتون بگید کنکور مهم تره یا نه؟
۱.ب)المپیاد داوطلبین خیلی کمی داره که البته همون رقیب های کم خیلی هاشون همون اول کیش و مات میشن میرن کنار. (یعنی نهایتا خوش بینانه ترین حالت بین ۵۰۰ نفر رقابت میکنین که البته ۱۰۰ نفرشون رقیب قدری به حساب میان و حرف برا گفتن دارن،بنابراین استرس شما مربوط به المپیاد نیست بلکه کنکوره و قابل مقایسه نیست. (تجربه شخصی من این بود که تو المپیاد استرس زیاد برا من آزار دهنده نبود)
۲.بازم سوال درست نیست ، ولی بهتره اینطوری جواب بدم که موفقیت و اعتماد به نفس در المپیاد بیشتر مربوط به زیر بنای علمی اول و دوم دبیرستان هست ینی اونایی که خوب مطالعه داشتن در کنکور هم درگیر چالش نمیشن چون نهایتا دو سال برا کنکور وقت دارن.
۳.المپیاد دقیقا منطبق با کتاب های ترم اول و دوم دانشگاهه (البته فقط فیزیک) بنابراین زیاد سخت نیست ولی ۳۰ درصد خلاقیت هم موثره که حالا یه بایاس بذاریم که به باهوش بودن خودتون برمیگرده نه به مطالعه.
مطالعه خارج از حوزه داشته باشین بد نیست ولی یادتون باشه دانشگاه دقیقا بخاطر همینه اونجا کلی وقت دارین ایده بدین و فکر جدید بدین و اساتید هم تشویقتون میکنن جاش تو مدرسه نیست عجله نکنین.
۴.هیچ احتمالی شما رو یاری نخواهد کرد.
جوابتون هم مشخصه این سوال رو از خودتون بپرسید آیا حرفی در مقابل ۱۰۰ رقیب قدر دارین؟
تازه جنگ سر ۳۰ نفر اوله شرایط آسونی نیست حتی اگه حرف برا گفتن داشته باشین.
در ضمن مرحله اول المپیاد اصلا قابل مقایسه با مرحله نهایی نیست. (مرحله دوم رو بدین خودتون تجربه کنین ببینید از پسش بر میاید؟)
۵.تجربه شخصی من این بود که رفیق هایی در دبیرستان داشتم که همون اول وارد رقابت شدیم و باهم کل کل میکردیم و نباس کم میاوردیم.
در کل ورود من به المپیاد خواسته خودم نبود ولی تموم شدنش چرا.
در کل من اول دبیرستان آزمایشی دادم از دو مرحله قبول شدم همراه رقیب های همکلاسیم که جمعا ۳ نفر بودیم سال دوم دبیرستان دوباره از دو مرحله قبول شدم و تجربم کمک زیادی بهم کرد در واقع میدونستم مدال میارم...
دیگه سال سوم زیاد به المپیاد وقت نداشتم شبیه جمع بندی بود و بیشتر کنکور خوندم و تو المپیاد هم مدال برنز آوردم که رفیق هام نتونستن حریفم بشن.