پاسخ : المپیاد یا کنکور
TL
R
ببین دوست من، من الان تازه نهایی های سوم رو دادم. خودم هم تا حالا تو مرحله اول هر المپیادی که دادم قبول شدم (کامپیوتر، ریاضی، شیمی).
یه دوستی هم دارم که امسال 41 مرحله 3 کامپیوتر شد.
به نظر من به تجربه من گوش کنی ضرر نمی کنی.
آدم هر کاری رو باید برای هدفی بکنه، وگرنه بی معنیه. شما نگاه کن ببین هدفت پوله، قبولی دانشگاهه، خراج رفتنه، علمه (زبونم لال!)، چیه. این قضیه خیلی مهمه.
المپیاد یه خوبی گنده داره: می تونه درسی رو که دوست داری رو در سطح خوبی خودت با روش و سرعت و منابع خودت بشینی بخونی و حالش رو ببری و بعد کنکور این کارت رو نادیده بگیره (اگه نقره یا برنز بگیری) یا اصلا کنکور رو دور بزنی و به ریشش بخندی. در این صورت، المپیاد بهترین کاره، ولی هنوز هم یه کم ریسکیه (مثلا همون دوست من رو ببین که بعد این همه زحمت قبول نشد. الان هم حسابی ناراحته و حالش گرفته اس.). ولی اگه خوب تلاش کنی و منابعت رو خوب پیدا کنی و درست مطالعه کنی (روش مطالعه هم برای کنکور و هم المپیاد خیلی مهمه. مطمئن باشید که به شیوه حل مسئله کار می کنید و روخونی نمی کنید.)، به احتمال زیاد قبولی.
ولی اگه علاقه ملاقه نداری، از المپیاد بکشی کنار بهتره برات. المپیاد هم ریسکیه، هم تلاش زیاد می خواد و زود مغزت رو خسته می کنه، هم نیاز به تحقیق و جمعآوری اطلاعات بیشتری داره.
ولی خب مدال المپیاد برای رزومه کردن تو application خوبه (هرچند فکر نکنم خیلی هم خوب باشه مگه جهانی بگیرید). بماند که این بیشتر برای مقطع undergrad یا لیسانس هستش.
این هم در نظر داشته باش که المپیاد بری بازم باید درسای مدرسه رو بخونی و اختصاصیا رو (مخصوصا اونایی که به رشتهی آیندهات مربوطه) رو خوب خوب بخونی. بالاخره باید کنکور رو بدی، مگه طلا بیاری.
این هم مهمه که المپیاد قبول شدن وقتی تو جو المپیادی هستی (مثلا مدارس المپیادی و خوب تهران و مشهد) خیلی خیلی راحت تره.
بعضی از مطالب المپیاد تو کنکور هم به درد می خوره و بعضاً سال های بعد خونده می شن. در این جور موارد توصیه می کنم اول کتابای کنکوری این مباحث رو تموم کنین (مثلا اول همه فیزیک کنکور رو بخونین بعد برین منابع المپیادی بخونین.).
درسای المپیاد کلا شیرین تر از درسای مدرسه ان چون در سطح دانشگاه هستن. من خودم المپیاد زیست و کامپیوتر به نظرم خیلی جذابن!
این رو هم مدنظر داشته باشید که شاید اگه المپیادی کار کنین انگیزهتون بره بالاتر و بیشتر درس بخونین (به خصوص تو سال اول و دوم که درسا کمن.).
امتحان نهایی سوم هم آسونه مخصوصا تو درسای اختصاصی. مخصوصا تو ریاضی! ولی خب شما باید کتاب رو یه بار خوب خونده باشید تا بتونید جواب بدید (مثلا هندسه همش از تو کتابه ولی بعضی سوالای کتاب خیلی سخته.).
کلاً به نظر من اگه فقط برای قبولی در دانشگاه می خواید کنکور تنها بهتره. یه کم المپیادی کار کردن تو درسای مرتبط شاید بتونه به شما شیوه خوندن و مسوله حل کردن مفهومی رو نشون بده.