• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

شبه علم

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع August McJoseph
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : شبه علم

خو فرد بعدی که می خوام معرفی کنم رو قطعا حداقل یک بار قیافش رو دیدید.
Giorgio A. Tsoukalos
220px-Tsoukalos_NOLA_Comic_Con_2012_A.JPG

این فرد از مدافعان سرسخت نظریه هایی است که در اون ها موجودات فضایی با تمدن های باستانی ارتباط داشته اند. این فرد در حال حاضر مدیریت مرکز A.A.S. R.A.—Archaeology, Astronautics and SETI Research Association رو بر عهده داره که خود این مرکز هم توسط اریک فون دانیکن (نویسنده ارابه خدایان که در پست بالا راجع بهش توضیحات مختصری توسط نیلوفر داده شد) تاسیس شده و فکر کنم هدف این مرکز هم کاملا قابل حدس باشه. [nb] http://en.wikipedia.org/wiki/Giorgio_A._Tsoukalos [/nb]
این فرد تهیه کننده برنامه هایی نظیر "در جست و جوی موجودات فضایی" در شبکه هیستوری و "موجودات فضایی باستانی" بوده است و در برنامه های شبکه های مختلف تلوزیونی به که بعضا به ظاهر کاملا علمی به نظر میان نیز حضور داشته است. [nb] The Travel Channel, The History Channel, the Sci-Fi Channel, the National Geographic Channel [/nb]
حالا یه نگاهی داشته باشیم به مدرک تحصیلی ایشون و امیدوار باشیم لااقل به ستاره شناسی یا باستان شناسی یا یه چیز هایی مشابه این برسیم ولی خو امید واهی نباید داشت چون مدرک این فرد در زمینه " اطلاعات ورزشی و ارتباطات" است :-" یه زمانی هم در حوزه بدنسازی ایشون کار می کردن :-" [nb] http://www.ithaca.edu/icq/2004v2/alum/alumi3.htm [/nb]
این فرد عملا این قدر چرت و پرت گفته که عملا تبدیل به جوک محافل مختلف شده و انواع مختلف Meme ها ازش ساخته شده با وجود این باز هم باید نگران بود چون هنوز افراد زیادی وجود دارند که این خزعبلات رو باور می کنند. و توجه داشته باشید که چه تریبون بزرگی دست همچین آدمایی هست.
توی یه سایت سوال جالبی راجع به این فرد پرسیده شده و اونم اینکه " آیا این فرد یه موجود فضایی ه که با لباس مخفی به زمین اومده یا نه؟" و جواب دهندگان ادله ی جالبی برای تایید این موضوع آوردن که خوندنش خالی از لطف نیست (جهت شادی روح و روان) [nb] http://www.quora.com/Is-Giorgio-Tsoukalos-really-an-ancient-alien-disguised-as-a-huckster-with-a-funny-hairdo [/nb]

این هم یه سری از سخنان گهربار ایشون :

آتلانتیک غرق نشده بلکه به بالا کشیده شده

موجودات فضایی برای سیاره اصلیشون نیاز به طلا ی زمین داشتن

ما هیبرید انسان/موجود فضایی هستیم

9148130.jpg

images

تاپیک برای گفت‌وگو و سؤال باز می‌شه :]

به نقل از Damien Thorn :
خو فرد بعدی که می خوام معرفی کنم رو قطعا حداقل یک بار قیافش رو دیدید.
Giorgio A. Tsoukalos
220px-Tsoukalos_NOLA_Comic_Con_2012_A.JPG

این فرد از مدافعان سرسخت نظریه هایی است که در اون ها موجودات فضایی با تمدن های باستانی ارتباط داشته اند. این فرد در حال حاضر مدیریت مرکز A.A.S. R.A.—Archaeology, Astronautics and SETI Research Association رو بر عهده داره که خود این مرکز هم توسط اریک فون دانیکن (نویسنده ارابه خدایان که در پست بالا راجع بهش توضیحات مختصری توسط نیلوفر داده شد) تاسیس شده و فکر کنم هدف این مرکز هم کاملا قابل حدس باشه. [nb] http://en.wikipedia.org/wiki/Giorgio_A._Tsoukalos [/nb]
این فرد تهیه کننده برنامه هایی نظیر "در جست و جوی موجودات فضایی" در شبکه هیستوری و "موجودات فضایی باستانی" بوده است و در برنامه های شبکه های مختلف تلوزیونی به که بعضا به ظاهر کاملا علمی به نظر میان نیز حضور داشته است. [nb] The Travel Channel, The History Channel, the Sci-Fi Channel, the National Geographic Channel [/nb]
حالا یه نگاهی داشته باشیم به مدرک تحصیلی ایشون و امیدوار باشیم لااقل به ستاره شناسی یا باستان شناسی یا یه چیز هایی مشابه این برسیم ولی خو امید واهی نباید داشت چون مدرک این فرد در زمینه " اطلاعات ورزشی و ارتباطات" است :-" یه زمانی هم در حوزه بدنسازی ایشون کار می کردن :-" [nb] http://www.ithaca.edu/icq/2004v2/alum/alumi3.htm [/nb]
این فرد عملا این قدر چرت و پرت گفته که عملا تبدیل به جوک محافل مختلف شده و انواع مختلف Meme ها ازش ساخته شده با وجود این باز هم باید نگران بود چون هنوز افراد زیادی وجود دارند که این خزعبلات رو باور می کنند. و توجه داشته باشید که چه تریبون بزرگی دست همچین آدمایی هست.
توی یه سایت سوال جالبی راجع به این فرد پرسیده شده و اونم اینکه " آیا این فرد یه موجود فضایی ه که با لباس مخفی به زمین اومده یا نه؟" و جواب دهندگان ادله ی جالبی برای تایید این موضوع آوردن که خوندنش خالی از لطف نیست (جهت شادی روح و روان) [nb] http://www.quora.com/Is-Giorgio-Tsoukalos-really-an-ancient-alien-disguised-as-a-huckster-with-a-funny-hairdo [/nb]

این هم یه سری از سخنان گهربار ایشون :

آتلانتیک غرق نشده بلکه به بالا کشیده شده

موجودات فضایی برای سیاره اصلیشون نیاز به طلا ی زمین داشتن

ما هیبرید انسان/موجود فضایی هستیم

9148130.jpg

images

من ایشونو کامل نمیشناسم.اما گاها دلایلی میارن ک اونقدرام بی منطق نیس.شمادلیلی منطقی دارین برای نقض ایشون...
اگ بخواییم ب محافل علمی توجه کنیم تقریبا هر محفلی توسط یکی دگ حرفاش نقض شده

به نقل از venusi :
من ایشونو کامل نمیشناسم.اما گاها دلایلی میارن ک اونقدرام بی منطق نیس.شمادلیلی منطقی دارین برای نقض ایشون...
میشه چند تا از این دلایل منطقی رو اینجا ذکر بفرمایید.
محافل علمی ( تاکید میکنم علمی )، کم پیش اومده که حرف همدیگه رو نقض کنند.بیشتر سعی می کنند نظریات همدیگه رو بررسی کنند و ارتقا بدهند.
بعد اینکه محافل علمی دقیقا یعنی چی؟در علم مثل سیاست و اجتماع چند دستگی به اون صورت وجود نداره.هر فرضیه ای یا نظریه ای که ارائه میشه ، دانشمندان از نقاط مختلف با هر تفکری بدون پیش داوری اون نظریه یا فرضیه رو بررسی می کنند و نتایج بررسی ها رو اعلام می کنند.و اختلافات ریشه ای در علم وجود نداره که بخواد بدین صورت باشه که هر محفل علمی( به قول شما )نتایج بررسی های دیگه رو قبول نداشته باشه.

به نقل از venusi :

در تاپیک مربوط به تعریف علم، ترمینولوژی علم روش بحث شده؛ امّا اینجا به همین اکتفا می‌کنم که بگم در علم، «محفل» و «مکتب» وجود نداره :‌)

در علم، تئوری داده می‌شه برای توجیه پدیده‌ها، و بر اساس اون‌ها مدل تدوین می‌شه؛ در طول زمان، شواهد و مدارکی پیدا می‌شن که همیشه به تصحیح و کامل‌تر شدن مدل‌ها می‌انجامن. یک تئوری، مثل یک ماشین از اجزای مختلفی ساخته شده که گاهی، با نقض یکی از اجزا، اون جزء به یک جزء صحیح تغییر می‌کنه، امّا کل ماشین از هم فرونمی‌پاشه. تمام جامعه‌ی علمی در طول زمان، با موفّق بیرون اومدن تئوری‌‌ها از بوته‌ی آزمایش و روش علمی، تئوری رو قبول می‌کنن و این مسئله، ربطی به عقاید و میل شخصی و غیره نداره و تناقضی هم در کار نیست.

من دو تا سوال داشتم[nb]اگه قبلاً بحث شده یا تکراری هست یا حتّی جاش این جا نیست لطفاً راهنماییم کنید برم همون جا بخونم[/nb]
1- اگر علم یه چیزی رو نتونه ثابت بکنه اون چیز غلطه؟
2- آیا با پیشرفت علم امکان داره بتونه به درستی بعضی از این شبه علم ها برسه؟(قبول دارم که بعضی‌هاش واقعاً احمقانه است ولی پذیرفتن بعضی هاش هم ساده نیست)

به نقل از ZedZi :
من دو تا سوال داشتم[nb]اگه قبلاً بحث شده یا تکراری هست یا حتّی جاش این جا نیست لطفاً راهنماییم کنید برم همون جا بخونم[/nb]
1- اگر علم یه چیزی رو نتونه ثابت بکنه اون چیز غلطه؟
2- آیا با پیشرفت علم امکان داره بتونه به درستی بعضی از این شبه علم ها برسه؟(قبول دارم که بعضی‌هاش واقعاً احمقانه است ولی پذیرفتن بعضی هاش هم ساده نیست)

نه همین‌جاست جاش :‌)

۱. خیر؛ امّا مسئله این‌جاست که همواره در شبه علم، دستاویر مفاهیم و مبانی علمی می‌شن برای ادّعاهای واهی. این ادّعاها، اغلب آزمایش‌پذیر هستن، آزمایش می‌شن، و رد می‌شن. اینجاست که اون چیز، غلطه. کماکان دیده می‌شه که البته پافشاری می‌کنن مبلّغین این ایده‌ها و حتّی می‌گن مشکل مثلاً از دقّت آزمایش‌ها و دستگاه‌ها و غیره‌ست... وقتی بحث سر انرژی درمانیه، اون انرژی، طبق تعریفی که از انرژی و روش ردیابی‌ش هست [در علم]، باید بتونه توی آزمایش‌های دقیق علمی ردیابی بشه؛ وقتی نشد، کار تمومه. مسئله این‌جاست که اگر این مدّعیان بپذیرن که از علم مایه نذارن، دانشمندان شاکی نمی‌شن. اگر بپذیرن حرف‌هاشون صرفاً ادّعاست، اثباتی براش در کار نیست و دیگران هم باید صرفاً حرفاشون رو بپذیرن، کسی شاکی نمی‌شه.

۲. بسیار بعیده امّا غیرممکن نیست؛ تمام مواردی که اینجا مثال زدم تا حالا صدها بار آزمایش شدن و مسئله عقب موندن علم نیست، مسئله نادرست بودن ادّعاست. کماکان این عقاید وجود دارن و با گذر زمان، همیشه پژوهشگرانی هستند که باز هم این ادّعاها رو آزمایش کنند و باز هم ثابت کنن که این ادّعا، هیچ پایه و اساس علمی نداره؛ حالا اگر پایه و اساسش توی چیزی به جز علمه، دیگه داستانش جداست.

× بعد نوشت: یک چیز دیگه؛ فراموش نکنید که بار اثبات، روی دوش کسی‌ است که ادّعایی رو مطرح می‌کنه؛ در شبه علم، همیشه اصل و اساس ادّعاها، یا تجربیات شخصی [و طبعاً غیرقابل استناد] هستن، یا مدارک و شواهدی که به غلط تفسیر می‌شن تا مصادره به مطلوب بشن. شما می‌تونید انتخاب کنید که چیزی رو بدون اثبات بپذیرید؛ امّا شبه علم، خودش از اثبات خودش عاجزه و از ایستادگی در برابر شواهد و مدارکی که علم ارائه می‌کنه نیز.

به نقل از August McJoseph :
تگ شبه علم وبسایت گمانه (ستاد مبارزه با چرندیات) هم مفید هست خیلی.

شبه علم
بعضی مطالب این سایت واقعا خوب بود
اما بعضی دیگش فقط انکار حقیقت بود
درکل انگار نویسندش با منظور خاصی داره مینویسه
من که فکر نکم دلش برا علم سوخته باشه...!
در عوض منم یه سایت دیگه معرفی میکنم:
http://shayeaat.ir/

به نقل از rreezzaa :
بعضی مطالب این سایت واقعا خوب بود
اما بعضی دیگش فقط انکار حقیقت بود
درکل انگار نویسندش با منظور خاصی داره مینویسه
من که فکر نکم دلش برا علم سوخته باشه...!
در عوض منم یه سایت دیگه معرفی میکنم:
http://shayeaat.ir/

اینجا انجمن مباحث علمیه. محتوای سایتی که معرّفی کردید هیچ ارتباطی با علم نداره و استنادی هم به منابع معتبر علمی درش دیده نمی‌شه. لطفاً از معرّفی کردن وب‌سایت‌های بی‌ارتباط با علم در این بخش از انجمن، خودداری کنید.

خطرات شبه علم در طب و پیشنهادات درمانی

شبه علم به بیان ساده به مجموعه آزمایش‌ها، نظریه‌ها، و یا باورهایی گفته می‌شود که ممکن است از دور شبیه به موضوعات علمی دیده شوند. اما با کمی دقت می توان دریافت که منبع ادعاهای شبه علمی صرفاً نقل قول های سینه به سینه یا تجربیات شخصی افراد است نه روش علمی مبتنی بر آزمون های مستقل و تکرارپذیر تجربی.
موضوعات شبه علم هر چیزی می تواند باشد. از اخبار مربوط به بشقاب پرنده‌ها گرفته تا طالع بینی و انرژی‌درمانی. شبه علم گاهی پا در گلیم پزشکی و درمان دراز می کند و اینجاست که زنگ خطر به صدا در می آید این زیاده خواهی می تواند به قیمت تهدید سلامت و جان افراد جامعه تمام شود. روش های پزشکی شیادانه از انرژی درمانی گرفته تا درمان های معنوی، از درمان با حلقه های شعور کیهانی گرفته تا هومیوپاتی و تجویز لیموترش به جای شیمی درمانی در درمان سرطان، اصطلاحاً “پزشکی جایگزین” یا نامتعارف نامیده می شوند. آنچه که خطرات شبه علم در طب و پیشنهادات درمانی شبه علمی را پررنگ می کند ، به دام انداختن بیماران ناامید در شرایط سخت بیماری است. برای نمونه ممکن است بیمارانی که از روش های درمانی پزشکی خسته و مستاصل شده اند به هر ترتیب بخواهند شانس خود را در بهره گیری از این روش ها نیز بیازمایند. اینجاست که فرد دوره های درمانی و داروهای معمول را متوقف کرده و ناخواسته سلامت و جان خود را درمعرض تهدید قرار می دهد. بعنوان مثال پیشنهاد شبه علمی زیر را در نظر بگیرید که عیناً و بی کم و کاست در یکی از تبلیغات شبه علم نشریات زرد نوشته شده است:لیمو ترش محصولی معجزه گر در نابودی سلول‌های سرطانی است ، و ۱۰۰۰۰ بار قویتر از شیمی درمانی عمل می کند.در حقیقت ممکن است یک یا چند نفر ضمن مصرف لیموترش بر سرطان غلبه کرده باشند اما شبه علم به شما نمی گوید که این بهبودی ممکن است کمترین ارتباطی به مصرف لیموترش نداشته باشد. فیزیولوژی بدن انسان بسیار پیچیده است و نتیجه گیری دربارهء اینکه چه چیزی در بدن باعث چه چیزی میشود به سادگی تعیین علت روشن نشدن موتور خودرو نیست. بیماری ها در بسیاری موارد بدون دریافت هیچ کمکی ناپدید می شوند. به علاوه علائم بیماری، حتی انواع جدی و حاد ، می توانند روز به روز به شدت تغییر کنند و دوره هایی دچار افت و بهبودی شوند. برخی بیماری های مزمن مانند آرتریت روماتویید یا MS می تواند دستخوش تخفیف خودبخودی شوند و نشانه ها و علائم بیماری MS می تواند برای سالها ناپدید شود. حتی روند سرطان نیز متغیر است. یک بیمار سرطانی شاید تا چند ماه بیشتر دوام نیاورد و بیمار دیگری با همان نوع سرطان ممکن است سالها زنده بماند یا بهبودی پیدا کند. به دلیل همین تغییرپذیری است که پیش بینی پزشکان برای زنده ماندن یک بیمار خاص غالباً اشتباه از آب در می آید. وقتی بیمار بر خلاف پیش بینی پزشک زنده می ماند مردم گاهی برای هر نوع درمان نامتعارف و شبه علمی که وی طی آن مدت دریافت کرده است اعتبار قائل می شوند. ضمن اینکه یکی از پیچیده ترین پاسخ های فیزیولوژیک بدن انسان با نام اثر پلاسبو Placebo را نیز نباید نادیده گرفت. طبق آمار در بسیاری از بیماری ها بیش از یک سوم بیماران حتی وقتی به آنها درمانی بی اثر یا ساختگی داده می شود احساس بهبودی می کنند

عرفان کسرایی
پژوهشگر مطالعات علم دانشگاه کاسل آلمان
http://daanestanihaa.ir/?p=2483

Back
بالا