پاسخ : قلیان کشیدن دانش آموزان
قلیون کشیدن جزو فرهنگ عامه ایرانی هست و خوب شاید کم شده باشه ولی حذف نشده و حذف شدنش خیلی زمان می بره.
اونقد هم که میگید بد و عجیب و غریب نیست. نه من اهله قلیون نیستم تو خونمون هم قلیون نبوده. چرا خیلی ها سیگار می کشیدن و خب به بوی سیگار و پیپ خیلی بیشتر از بویه قلیون عادت دارم.
بوی قلیون یه ذره غلیظه و بدترن اونان که طمع و بود دارن اصلن نمیشه تحملشون کرد
من این حرف رو که می گن تفریح سالم نداریم رو قبول ندارم
شما اصولن تفریح سالم رو چی می دونید؟
پارک، بیرون شهر، مسافرت...
خوب یعنی ما الان از اینا محرومیم؟
بیین شما کلن ادمی هستید که همه چیو به صورت کامل مفید دوست دارید!
مثلن من میگم کسی تو سن ۱۶-۲۵ ساله حتا دنبال ازدواج نیست شما میگی خب پس دوستی بین دختر و پسر مفید نیست!
همه چی قرار نیست واقعن مفید باشه. قراره برای طرف لذت بخش باشه. کسی داستان دارن شان نمی خونه که ازش درس در باره ارواح یاد بگیره میخونه که وقتشو پر کنه. سرانه مطالعه ایران کمه چون مطالعه جزیی از فرهنگ نیست. بعدم الان یه ادم هم سن و ساله خودت تو ایران فقط سرش تو کتاباشه. بابا اصلن کیف کتاب خوندن به اینه که یه گوشه لم بدی تو پارک ملت بری تو اون لوکوموتیوه کیفتو بذاری زمین و روپوش سفید ازمایشگاهتو پهن کنی رو زمین بشینی یا شاید دراز بکشی یه کتابی که دوست داری بخونی یا اگه تریپ عاشق پیشه داری با دوستت برید بخونید.
ولی مشکلش اینه که تو پارک بری می خوان همه بهت گیر بدن. مسافرت با کی بری؟ نمیشه که هر هفته کله خاندان رو بکشی که می خوایم بریم شمال!!! تو ایران هم که گواهینامه رو سره ۱۹ سال میدن که بلبشو کنکوره و طرف اصلن وقت نمی کنه مسافرت بره با دوستاش بعدشم که ملت از هم جدا میشن سره دانشگاهاشون و جو ساله اولیو خر خونیش!
شهر! اره شهر خیلی خوبه از کاخ گردی بگیر تا اطراف شهر و اینا. ولی اخه این کارو نمیشه که هر روز کرد.
کافی شاپ ها هم جایه یه مشت ادم فیس و افاده ای. طرف اومده النگو و دست بندشو انداخته بیرون با یه تی شرت مارک دار مثلن! که پز بده و تو باید تو اونجا دقیقن چی کار کنی ؟
عشق کافی شاپ به اینه که خلوت باشه اروم باشه. یا بری توش برای دیدن یه ادم یا اگه تنهایی میری به هوایه خوندن یه کتاب یا نوشتن یه چیزی یا یه کاره شخصی بری. فرق کافی شاپ با جاهایه دیگه اینه که می تونی راحت لباس یپوشی و هر چقدر بخوای بمونی و کسی مزاحمت نشه.
کتاب خوندن. به تعداد کتاب داستانایی که تو قفست داری رو با اون کتاب های کاج و مبتکران و اندیشمندان و همه اونا مقایسه کن. عجیب نیست که سرانه مطالعه کمه.
دولت فرهنگ سازی کنه ؟ نه به نظرم نکنه ممنون تر بشن همه مردم. هر جایی که دولت گرفت تو دستش اون حسو حاله قبلیشو از دست داد. برداشتن پارک درست کردن توش سیصد تا گشت ارشادو هزار چیزه دیگه.
پارک ساعی و پارک دانشجو اونقد جاهایه خوبی بودن و فضایه خوبی داشتن ولی بعده یه مدت دربو داغون شد اصلن.
بعدم به نظرم اگه قلیون کشیدن یا سیگار یا هر عادت دیگه ای مثل این کم و به صرف تفریح باشه خیلی عیبی نداره.
میگم نمیشه تفریحی رو جایگزین تفریح دیگه کرد.
نمی تونی بگی برو استخر جا مثلن سیگار کشیدن!!!
استخر یه تفریح سیگار کشیدن یه تفریح دیگه (برای کسایی که اینو تفریح میدونن)
یا مثلن تو بخوای با دوستت حرف بزنی نمی بریش که استخر!
مثلن بریم استخر زیر اب با هم چند کلمه مردونه حرف بزنیم!

:-ادمکسیبیلدار
یا مثلن پاشو بریم کوه من باهات حرف دارم!!!
( بابا این کار ها وقت زیادی میگیره. کوه رفتن جایه خودشو داره. صبح جمعه پاشید با بقیه دوستاتون برید کوه خیلی هم خوبه!)
ولی وسط هفته تو چهارشنبه که نمیشه یهو رفت کوه ساعت ۸ شب ؟ میشه ؟
ولی میشه یه سیگار خرید یا رفت یه گوشه قلیون کشید و تنهایی گذروند.
کتاب خوندن هم جایه خودشو داره کتاب ماله وقتیه که مثلن تو مترو نشستی و مثل من هر روز ۲ ساعت تو راهی.
تو ایران تو اون مترو فقط باید مواظب باشی له نشی جا برای باز کردن کتاب نیست که.