پاسخ : سوالات و مشکلات داوطلبان کنکور 94
به نقل از قـآصــدکـــ :
اشتباه جواب دادن سوالای زیست ٬ چندتاش ممکنه به دلیل بی دقتی باشه اما وقتی تعدادشون زیاد باشه نشونه اینه که مشکلی وجود داره که باید برطرفش کنید . معمولا آدم اگه خوب مطالعه کرده باشه ٬ وقتی سر جلسه سوالی رو غلط می زنه ٬ یه طورایی خودش متوجهه !! مثلا سوالی بوده که دوتا گزینه رو رد کرده و بین دوتا دیگه شک کرده که شانسی یکی رو زده . من پیشنهاد می کنم به جای غصه خوردن الان سوالا رو بررسی کنید ٬ فکر کنید ببینید سر جلسه با چه استدلالی گزینه غلط رو زدید . حتما همین امشب ٬ چون یادتونه که سرجلسه چطور حل کردید سوالا رو . ببینید خودتون می تونید بدون پاسخ نامه ٬ به گزینه درست برسید و استدلال کنید ؟ در مرحله آخر پاسخ نامه رو بخونید . ببینید چطور گزینه ها رو ببرسی کرده . گاهی دید آدم محدودتر از اونیه که باید ٬ و نمی تونه بین مطالب مختلف ارتباط برقرار کنه ٬ ینی همون سوالای ترکیبی . یا اینکه ممکنه هنوز تسلط کافی نداشتید . چند دور کردن لزوما نتیجه ش خوب زدن نیست ٬ خیلی بستگی به وقتی که قبلا گذاشتید برای مباحث هم داره ٬ نه صرفا این آزمون . ضمن اینکه هرکس روش خاص خودشوداره ٬ من شخصا فکر می کنم جز برای چند فصل خاصِ مسئله یی ٬ زیاد تست زدن خیلی مهم نیست. تسلط روی متن کتاب درسی خیلی مهمه . و تکنیک سوال حل کردنُ یاد گرفتن ٬ نه صرفا زیاد تست زدن.
خب من همون روزی که گفتید نشستم قشنگ زیست رو تحلیل آزمون کردم.
از مجموع سوالات غلط و نزده، بعد از آزمون بدون دیدن پاسخ تشریحی تونستم 12 تاشون رو درست جواب بدم مثل پاسخنامه استدلال کنم.
4 تا از غلط ها و نزده ها رو با پاسخنامه هم نفهمیدم که به نظرم 2 تاشون جزء سوالای مشکل دار و غلط قلمچیه!
7 تا سوال 50/50 رو هم غلط زدم که بعضی هاشون رو به طبع بعد آزمون تونستم تحلیل کنم
از بقیه غلط ها و نزده ها که بعد آزمون هم مشکل داشتم به جز اونایی که از پاسخنامه هم چیزی دستگیرم نشد، حدودا بالای 60 70 درصدش رو نکاتی بود که بلد بودم که حین یا بعد از آزمون نتونسته بود ترکیب کنم، یا یادم رفته بود در اون لحظه ولی موردش یادم مونده بود. مثلا دقت به اینکه گلبول های قرمز یوکاریوتین که هسته ندارند، هم سال دوم سر کلاس یادمه تستش رو زدیم، هم تست الگوش رو امسال زدم، هم فصل 2 زیست دوم عمارلو! اگه اشتباه نکنم گفته بود ولی نمیدونم چرا یادم رفت با اینکه خیلی ضایع است!
یا درمان بسیاری از بیماری های ژنتیکی دشوار است! که غلطه... متن کتاب درسی فصل 8 رو خوب نخوندم هنوز هم نخوندم بعد ازمون ولی احتمالا در رابطه با فنیل کتونوریا اومده حدس میزنم
مثلا این شکلی اینو نزدم، کلا وقتی یه گزینه ای رو بلد نباشم حتی اگه به درست بودن گزینه ی دیگه اطمینان داشته باشم خیلی دودل میشم و معمولا هم غلط میزنم و اونی رو میزنم که بهش شک دارم!
البته این فقط پاره از اشکالات بنده است...
بعد ازمون حدودا بین 35 تا 45 درصد، بهتر شد درصدم!
کلا 2-3 تا نکته بود از سوالای این آزمون که بلد نبودم یاد گرفتم.
خب حالا چیکار کنم؟
اکثر مواقع همین آش و همین کاسه ـست هر چه قدر هم بلد باشم گند میزنم...