پاسخ : فرهنگ خاموش!
به نقل از Mysterious Quéèn :
@مازیمون: من با کلیتِ حرفایِ مازیمون کاملن موافقم و میتونم با جرئت بگم واسه کامل بودنش تحسینتون میکنم.
اما در موردِ متغیر بودنِ همه چیز نه! اصولِ اخلاقی همیشه ثابت هستن، اگه به ثبوتِ اصولِ اخلاقی معتقد نباشیم، نمیتونیم بگیم اخلاقی وجود داره و اصلن اخلاق اصالت نداره.
و بعد هم به هرحال اگه هر اتفاقی در غرب به طور گسترده داره اتفاق میاُفته اصلن به معنایِ خوب و درست بودنش نیست.
ما در یک جامعه زندگی میکنیم، اکثرِ ما مسلمان هستیم، اسلام برایِ خانواده ارزش قائله، اسلام معتقده که یک جامعه همواره در قبالِ اعضاش مسئوله و اعضا بر رویِ هم تاثیرِ زیادی میذارن؛ پس ما نمی تونیم بی تفاوت باشیم، اما قبول دارم که روشهایِ درستی برایِ این توجه باید به کار گرفته بشه، فرهنگسازیهایِ صحیح نه افراطهایِ نادرست.
اشتباهاتِ بسیار زیادی از اولِ انقلاب اتفاق افتاده، افراط هایِ بی حد و مرز، کسانی که این افراطها رو از خودشون نشون دادن و مشکلاتِ زیادی ایجاد کردن و جوونا رو کتک زدن و با چماق افتادن به جونشون و خودشون از راهِ ظاهرِ به اصطلاح اسلامی و ریاکارانه به پست و مقام رسیدن چرخشِ 180 درجهایِ حالِ حاضرشون رو نگاه کنین.
@رادیکال: به نظرِ من اون مسئلهیِ رابطهیِ دختر و پسر و مصرفِ الکل هم که مطرح کردین، فرهنگ نیست یه جورایی رفتار حساب میشه.
من فکر میکنم فرهنگِ ما "بی فرهنگیه" و بی ثباتی، مشکل عدمِ تدوینِ خط مشی براساسِ اصولِ موردِ قبول اکثریتِ جامعه است.
البته فرهنگ یک چیزِ مستقل نیست که هرکی بشینه برایِ خودش فکر کنه و تدوین کنه، نکاتِ مثبتِ فرهنگایِ دیگه رو میگیره و واردِ فرهنگِ خودش میکنه، اما به همون دلایلی که مازیمون هم اشاره کردن، ما فقط به خوردمون داده شده و از پتانسیلهامون استفاده نکردیم؛ و این هم شاید برگرده به عدمِ توجهِ ما به علوم انسانی و عدمِ فرهنگسازی در استفاده از تکنولوژی.
ما نکاتِ منفیِ بسیاری از فرهنگِ غربی گرفتیم، خودخواهی و فردگرایی،بی تفاوتی، بی اعتمادی، منفعت طلبی و خیلی چیزایِ دیگه. تاثیرش رو هم میشه دید به وضوح.
تا حدی حرف هاتو قبول دارم. ولی همچنان مساله ای که باز هم بهش بی توجهی میشه اینه که درسته اکثریت جمعیت ایران رو مسلمون ها تشکیل میدن. ولی تعداد کسانی که صرفن شناسنامه ای مسلمونن کم نیست.
دولت می تونه مسلمون باشه. ولی نمی تونه بگه ما مثلن روابط بین زن و مرد قبل از ازدواج نداریم!!!
همونقدر مسخرس که امریکا بیاد بگه تو مهمونی ها جوون ها کوکایین مصرف نمی کنن!
بله شاید این کار خلاف قانون باشه. خلاف اصلن اون چیزی که به عنوان اخلاق مورد قبوله باشه. ولی وجود داره. و باید کنترلش کرد. جلوشو نمیشه گرفت ولی میشه مضراتش رو کم کرد.
اسلام قبول داره که زن ها باید با حجاب وارد مراکز عمومی بشن ولی ایا همه ی مردم ایران هم این موضوع رو قبول دارن ؟ فراموش نکردید عکس های معترضان پیش از انقلاب رو که روسری به سر نداشتن. ایا اون ها جزو مردم ایران نبودن ؟
این در حالیه که حکومت در حاله مخالفت با تمام تغییراتی هست که شروعش ماله ۱۰ ساله گذشته نیست از خیلی وقته پیش وجود داشته و تازه داره سر بلند می کنه.
همجنس گرایی از نظر اسلام حرامه. ولی ایا این به این معنی هست که ما تو ایران همجنس گرا نداریم ؟ اگه نداریم پس چطوره که بالاترین تعداد تغییر جنسیت در ایران صورت میگیره ؟ (تا این افراد هم به مرادشون برسن هم اعدام نشن! )
خیلی مسایل ممکنه خلاف قانون یا خلاف عقاید اکثریت جامعه باشن ولی به هر حال وجود دارن. میشه اون هارو کنترل کرد. ولی نمیشه منکرشون شد یا تلاش کرد که از بین برن، چون نمیرن!
همه چیز فرهنگ غرب خوب نیست ولی فرض باعث نمیشه بگیم فرهنگ اسلامی خیلی خوبه! چون اون هم ایرادات خودش رو داره وگرنه مردم ازش دور نمیشدن.
بله درسته من میگم که تاثیر کانال های ماهواره ای تلویزیون رادیو و فیلم و سایر مشابهاتش در ایران کم نبوده و همش خوب هم نبوده. ولی فرهنگ اسلامی-ایرانی پیش از اون هم همچین چیز قابل قبولی برای زندگی امروزی نبوده.
درواقع تنها راه برای اینکه بشه جلوگیری کرد از تاثیرات مخرب فرهنگ غرب اینه که سانسور کردن رو برداشت.
وقتی تو ایران هر صدایی بر خلاف منافع حکومت خفه بشه. خوب این صدا ها خیلی بلند تر تو وبلاگ ها فیس بوک و سایر شبکه ها بلند میشه که دیگه حتا خود حکومت با ۹ تا شبکه ملی هم نمی تونه در مقابلش مقاومت کنه.
در واقع این سانسور ها باعث میشه که صدای سایر ایده ها بلند تر شنیده بشه.
ایران خودش جلوی قدرت رقابت خودش رو گرفته.