پاسخ : رتبه ی برتر و مطلوب بیاریم! چرا که نه! اما چگونه؟
به نقل از مشاور کنکور :
سلام بچه ها
من دانشجوی سال دوم مهندسی برق صنعتی شریفم، خیلیا رو میدیدم و میبینم که از 5 سالگی کلاس کنکور میرفتن و تو فکر کنکورن، اما من خودم تازه از تابستونه 92 (که کنکورم 5تیر 93 بود) شروع کردم به درس خوندن که تازه شیمی 2 و 3 و فیزیک و اینا رو بخونم، سال دوم و سوم و دبیرستان هم بجز امتحانای ترم هیچ کلاسی رو نرفتم مدرسه(چون واسه المپیاد ریاضی میخوندم اما قبوا نشدم مرحله 2)
هیچ کلاس کنکوریم نرفتم(هیچه هیچ!)، در عوض نشستم و راه مطالعه و اینکه چطوری تست بزنم و بالاترین درصدی که میتونم رو با خوندن بگیرم پیدا کردم. اینکه چه شکلی بخونم، و چکار کنم تا درس رو عمیق بفهمم تا هم سرعت تست زنیم بالا بره هم دقت تست زنی.
رتبه ام 30 و اینای منطقه 1 تو رشته ی ریاضی فیزیک شد.
اگر کسی اطلاعات بیشتر میخواد توی خصوصی پیام بده+
خوشحال میشم اگر بتونم به صورت منظم مشاوره بدم و رتبه های خوب شما رو ببینم:)
با تشکر از انجمن سمپادیا بخاطر کمک هایی که در سال های المپیاد به من کرد.
با تشکر از یکی از بچه ها که سوالاتی رو در پیغام خصوصی مطرح کرد، که بخاطر اهمیت سوال ها جواب را عمومی می گویم:
"واینکه شما گفتین روش مطالعه و تست زنی و اینا من حس میکنم هیچ روش خاصی ندارم وهرکاری میکنم روشهایی پیدا کنم بازم همه درسا رو از اول تا آخر مث هم میخونم
دقیقا ریاضی وفیزیک چطور بخونم از نظرشما ؟؟؟
شیمی ؟؟؟
چطوری تست بزنم ؟؟؟
عمیق خوندن ینی چی ؟؟؟"
ریاضی : چه در مورد ریاضی تجربی و چه ریاضی-فیزیک، مقهومی خوندن خیلی مهم هست، یعنی شما درس رو بفهمید، نه اینکه جواب درس رو بفهمید، همیشه این یادتون باشه که اولین هدف چه توی تست زنی چه درس خوندن، درست فهمیدنه، و بعد با دقت تست زدن.
مثلا بین بچه ها خیلی میبینم از قسمت مقاطع مخروطی هندسه تحلیلی چه وحشتی دارند! در صورتی که وقتی همون قسمت رو بهمند که چی از چه قراره حل کردن مسایل و تست ها خیلی خیلی ساده میشه، و فقط باید زمان و دقت بذارند،
روش کلی که من پیش می رفتم و بین دوستایی که رتبه برتر آوردند میدیدم ازین قرار بود : مثلا قرض کنید مبحث کاربرد مشتق رو قراره یاد بگیرید و تست بزنید : اول باید سر کلاس برید، و اگه نمیرید یه کتاب که خوب درس بده داشته باشید، اولین منبع و مهم تریتن از نظر من (واسه کسایی که مثلا پشت کنکورن یا نمیخوتن سر کلاس برن،و همینطور کلیه دانش آموزا) کتاب وزارتیه، یعنی شما میرید کتاب وزارتی رو باز میکنید و به صورت کلی میخونیدش،نباید زیاد درگیر جملات بشید فقط مطلب رو درک کنید و بفهمید. بعد میرید سراغ یه کتاب تست خوب، و خلاصه درسی که داده رو میخونید و بعد سراغ تست ها. اگه مثلا اون مبحث 400 تا تست داشت، شما سری اول 40 تا ازون تست ها رو بزنید. یعنی تست های مضرب 10.
فیزیک: برای فیزیک اول سر کلاس میرید، یا اینکه اول کتاب وزارتی اون قسمت مدنظر رو میخونید، بعد مثلا درسنامه های کتاب گاج طوسی رو میخونید و بعد تست هاشو مثلا اول ستاره دار ها میزنید. فیزیک بشدت راهته چون فقط یه سری فرموله، و شما اگه فرمول هارو بفهمید و برنامه ریزی شده تست بزنید هیچ مشکل دیگه ای نخواهید داشت.
شیمی : مهم ترین منبع به معنای واقعی کلمه کتاب وزارتیه، من اواخر که نزدیک می شدیم به کنکور برای مرور و دوره خلاصه نویسی هام و کتاب وزارتی رو کار میکردم. البته کتاب های تست نباید فراموش بشه، کتابایی مثل خیلی سز یا مبتکران بازرگان خیلی مهم هستند هم درسنامه هاتست ها، به همون روشی که واسه ریاضی و فیزیک بالا گفتم پیش برید برای همه درسا.
در مورد چظوری تست زدن، به صورت خلاصه میگم: شما اول باید درس مربوط به تست رو خونده باشید، اگه 400 تا تست دارید ، اول مضرب 10 هاشو مثلا بزنید. میشه 40 تا تست، فرش کنید این 40 تا تست مربوط به دیفرانسیل یا زیسته، مثلا 60 دقیقه وقت میبره، بعد برید سراغ پاسخنامه تشریحی، اول چک کنید که چند تا صحیح و غلط یا نزده دازید و درصد رو حساب کنید. در طول تست زدن اگه سوالی مهم بنظر میرسید براتون کنارش یه ستاره بذارید. سوالای غلطتون رو ضربدر و نزده ها رو دایره بذارید. میتونید نماد های دیگه ای رو هم استفاده کنید. ختمن بررسی کنید تست هایی که میزنید رو ختی اگه 2 برابر زمان تست زدن وقت ببره!
عمیق خوندن : خیلی ساده! یعنی بفهمید! از ته وجود درکش کنید!ازش لذت ببرید! بتونید با مسایل دیگه ارتباظش بدید، بتونید ایده بزنید!تصور کنید! مهم تون لذت بردن هست!
یک توضیه مهم : بچه ها عمومی ها رو فراموش نکنید اصلا... من خودم کسی نبودم و نیستم که مثلا درصد بقیه افراد رو بدونم یا برم دنبالش یا دنبال معدل بقیه باشم و این حرفا، اما بعد از یه سال که درصد هامو با بعضی درضد های رتبه های دیگه بررسی میکردم مدیدم که درصد همه ی اختصاصیام مثلا از رتبه 15 بالاتر بوده، اما بخاطر درصد پایین عمومیام رتبم تقریبا 2برابرش شده... البته عمومیا رو خیلی میخوندم ولی با این حال بتون توصیه میکنم خمومی هارم جدی بگیرید.
ایشالا که موفق باشید.