پاسخ : تجربیات قبلی ها از انتخاب رشته
به نظر من مهم ترین کار اینه که پیش این مشاورای کنکور نرین! واقعا تو زمینه انتخاب رشته آدمای سطحی و متوهمی هستن که اصلا خود مشورت گیرنده رو ملاک قرار نمی دن تقریبا همشون هم رشته ها رو از نظر بازار کار و میزان رفاه و پولی که خروجی هاشون دارن در میارن می سنجن و خیلی چیزای مهم تری رو مدنظر قرار نمی دن.
مثلا بین رشته های ریاضی حتما می گن اول بزن برق بعدش مکانیک بعدش....
چرا؟؟؟ فلانی رو نگاه کن الان برق خونده اینطوره و اونطوره و...
و اصلا به این نگاه نمی کنن که آیا اونی که داره ازشون مشورت می گیره اصلا برق دوست داره؟؟ اصلا استعدادشو داره؟؟ اصلا می تونه ادامه بده؟؟
البته این مشکل توی جامعه از همون انتخاب رشته دبیرستان شروع می شه و ادامه داره ولی هرچه میزان تحصیلات افراد بیشتر می شه انتخاب ها کمتر شکل و قیافه این مدلی پیدا می کنن مثلا انتخاب رشته ارشد و دکتری..
واسه همین قطعا مهم ترین دلیل برای انتخاب رشته باید علاقه باشه! اگه شما به رشته ای که می خواید برید علاقه داشته باشید شک نکنید جزء موفق ترین افراد اون رشته خواهید بود. در حالی که برعکسش ممکنه ی رشته ی پرطرفدار رو انتخاب کنید و یا اون جوری که باید موفق باشید توش موفق نباشید یا بعد از یکی دو سال مجبور به تغییر رشته بشید.برای نمونه برین آمار تغییر رشته های مهندسی برق شریف رو نگاه کنید.
به نظر من این حجم از انتخاب رشته برق شریف برای رتبه های زیر صد یک فاجعه س ینی این همه آدم که (مثلا) برترین های یک دوره ان این درصد ازشون باید برق بخونن؟
از علاقه تون هم مطمئن شید ینی مطمئن باشید ی اشراف نسبی به رشته آینده تون دارید و می دونید که قراره چه بحثایی رو دنبال کنید بعد ببینید آیا واقعا علاقه دارید یا نه... اگه مطمئنید که به ی رشته علاقه دارین بدون شک و توجه به حرف اطرافیان انتخابش کنید.
ولی اگه بین چند تا رشته شک دارین یا رشته ها رو خوب نمی شناسید بهترین منابع دانشجویان و فارغ التحصیلان اون رشته ها هستن! سراغ آدمای معمولی که تخصصشون نیست برای مشاوره نرید(مثلا همین مشاورای کنکور
)
به بازار کار هم زیاد فکر نکنید! تو هر رشته ای اگه ی مدرک واقعی داشته باشید بیکار نمی مونید (ینی صرفا چن تا تیکه کاغذ نباشه) کسی با مدرکش پول در نمیاره با فکرش پول در میاره که می تونه مهارت و علمش رو در همون راستا به کار بگیره.